Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oglądając powyższe zdjęcia z różnych stron (chodzi mi o inspiracje pościągane z internetu) z odcieniami szarość + biel dochodzę do wniosku, że obecnie robi się trendy wnętrze niczym zatrzymane na etapie budowy... - obdrapane ściany, wystające "gołe" mury, widoczny tynk, ledwie gładź - ja rozumiem, że imitacja taka itd. Ale to wszystko wygląda jak niedokończona budowa mieszkania. Akurat jak jestem właśnie na stanie surowym zamkniętym to tylko w sumie bramę garażową jeszcze wstawimy i mieszkać można wedle najnowszej mody! Tak bez podłóg, ścian pomalowanych, a co tam...! Masakra... Przeraża mnie ta surowizna... Chciałam robić szarość z bielą w salonie, ale wieje zimnem na większości inspiracji (przyp. tych ściągniętych z neta). Następne posunięcie to będzie trend mieszkania bez okien, kilka lat później bez dachu, a na końcu na samych fundamentach. Mnie mieszkanie kojarzy się z azylem, ostoją, ciepłem domowego ogniska - i może być to szaro-białe ciepło, nawet z czarnymi elementami, ale na pewno nie surowizna z nierówno tynkowanymi ścianami i obdrapanym murem za łóżkiem sypialni. Edytowane przez acici