Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

esta, ostatnio, podczas moich "łowów meblowych" byłam m.in. w salonie IKER. http://www.iker.com.pl/

w katalogu obić mają też tkaniny żakardowe.( nie pamiętam kolorów) wystarczy wybrać jakiś model sofy i zamówić ją w wybranym materiale. np. taką sofę:

plumm_11.jpg

Edytowane przez aricia

Witam ;)

Napisałam tego posta zgodnie z porządkiem forumowym w dziale podłogi, schody, taras... ale tam nie było odzewu... a że mowa o szarościach więc Was proszę o pomoc i mam nadzieję że mi wybaczycie że w tym wątku.... jakże pięknym i inspirującym.....

Za kilka - kilkanaście dni oddaję do zrobienia projekt indywidualny. Dom parterowy - zresztą pisałam o nim w wątku o projektach. Środek dzięki pomocy forumowiczek został dopracowany. Za co bardzo dziękuję ;)

Teraz pora na elewację.

Ponieważ wnętrza będą w większości w szarościach, graficie, bieli, czerni... chciałabym zachować też te szarości, grafit na zewnątrz.

Będzie tarasik z tyłu - wkomponowany w bryłę budynku i taras z przodu. Jeśli chodzi o rozwiązanie budowlane będzie bardzo podobnie jak w 114a.

http://projekty.muratordom.pl/miniatury/pliki/dom_392_18_300x204_crop_mark_rozmiar-niestandardowy.jpg

Tylko mam problem z elewacją, a zwłaszcza z rozwiązaniem tarasu.

Mam teraz prośbę - znacie jakieś tarasy w szarościach, chciałam iść w drewno (zaraz za działką mam las) ale wtedy chyba lepiej komponują się brązy. (chyba że się mylę).

Jeśli macie wrzućcie proszę jakieś fotki i rozwiązania.

Oczywiście szarości na tarasie pociągają za sobą grafitowy dach, grafitowe, szare drzwi, rynny, okna, bramę garażową....

Jeśli nie znajdę ładnych szarości zostanie mi pójście w ciemne brązy... ale czy wówczas nie będzie raził brak spójności zewnątrz-wnętrze ??... a może nie musi być tu spójności... ratujcie mam mętlik w głowie.

Ogólnie bardzo podobają mi się szarości na zewnątrz, tylko jak je ładnie zgrać z 2 tarasikami ?? oto jest pytanie..I]

Atika ja mam u siebie szary dach, szary komin, teraz wstawiłabym szare okna, a na prawie białej elewacji mam fragmenty drewniane w kolorze teakowego brązu. Moim zdaniem to ze sobą gra. Wiele osób chwali nasz sposób wykończenia, zresztą można spotkać tak wykończone domy. Możesz zrobić szarą podłogę na tarasie, choć jesli będzie drewniana to też bedzie grało. Dach to spora część budynku, jak bedzie szary to dom bedzie wydawał sie szaro- taki jak elewacja, a drewno to tylko detale.

Pozdrawiam Marta

Witam ;)

Napisałam tego posta zgodnie z porządkiem forumowym w dziale podłogi, schody, taras... ale tam nie było odzewu... a że mowa o szarościach więc Was proszę o pomoc i mam nadzieję że mi wybaczycie że w tym wątku.... jakże pięknym i inspirującym.....

Za kilka - kilkanaście dni oddaję do zrobienia projekt indywidualny. Dom parterowy - zresztą pisałam o nim w wątku o projektach. Środek dzięki pomocy forumowiczek został dopracowany. Za co bardzo dziękuję ;)

Teraz pora na elewację.

Ponieważ wnętrza będą w większości w szarościach, graficie, bieli, czerni... chciałabym zachować też te szarości, grafit na zewnątrz.

Będzie tarasik z tyłu - wkomponowany w bryłę budynku i taras z przodu. Jeśli chodzi o rozwiązanie budowlane będzie bardzo podobnie jak w 114a.

http://projekty.muratordom.pl/miniatury/pliki/dom_392_18_300x204_crop_mark_rozmiar-niestandardowy.jpg

Tylko mam problem z elewacją, a zwłaszcza z rozwiązaniem tarasu.

Mam teraz prośbę - znacie jakieś tarasy w szarościach, chciałam iść w drewno (zaraz za działką mam las) ale wtedy chyba lepiej komponują się brązy. (chyba że się mylę).

Jeśli macie wrzućcie proszę jakieś fotki i rozwiązania.

Oczywiście szarości na tarasie pociągają za sobą grafitowy dach, grafitowe, szare drzwi, rynny, okna, bramę garażową....

Jeśli nie znajdę ładnych szarości zostanie mi pójście w ciemne brązy... ale czy wówczas nie będzie raził brak spójności zewnątrz-wnętrze ??... a może nie musi być tu spójności... ratujcie mam mętlik w głowie.

Ogólnie bardzo podobają mi się szarości na zewnątrz, tylko jak je ładnie zgrać z 2 tarasikami ?? oto jest pytanie..I]

Ja mam szary dom, szary dach, szare okna, szare, a właściwie srebrne rynny, drewniany taras z modrzewia, który tylko zaolejowany już pięknie ciemnieje-szarzeje... Będę dawać do tego drewniane ażurowe okiennice i takież zadaszenie tarasu i moim zdaniem drewno z szarością wygląda super!:)

Bardzo dziękuję Wam za rady. Chyba mnie przekonałyście ;)

Fotki zdjęć co prawda architektonicznie bardzo odbiegają od mojego projektu ale już widzę że szarości + ładne, ciepłe drewno super się uzupełniają.

rasia - śliczny domek... i powiem tak - wczoraj byłam w szoku - pooglądałam sobie Twój domek w dzienniku i co chwile krzyczałam do męża - zobacz - Forumka kładzie te moje wymarzone płaskie dachówki, też takie kamyki w podłodze o jakich rozmawialiśmy, szara kuchnia - też będziemy mieć szarą ;), szare ściany - piękne szarości..... okna - jeszcze się zastanawiamy co w środku ale na zewnątrz tez zrobimy szare ramy jak zostaniemy przy szarościach a nie ciemnych brązach ;)... a na dodatek prawie wszystkie Twoje zdjęcia "inspiracje" mam wklejone do siebie na dysk ;)

aha tez jestem Asia - może dlatego :wiggle:

Mam jeszcze jedno pytanko - jest moze jakiś programik w którym można poszaleć i zrobić sobie różne wersje elewacji ?? a moze jakieś biuro projektów ma to na swojej stronie w necie i można z ich domkami tak zrobić ??

Edytowane przez atika