Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisuar w łazience dla gości??

Marek32

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a po co myć pisuar codziennie? myjesz wszystkie muszle codziennie? to jest warunek typu "krokodyla daj mi luby"

Oczywiście, że myję codziennie (mam jedną). Co wieczór, to żadna niegododność. A pisuara (ogólnodostępnego) nie tknęłabym za żadne pieniądze poniżej 100 k ;)

Czegoś tu nie rozumiem. Jak ktoś przyjdzie do Ciebie i skorzysta z toalety i nie tylko siku to co - nie tykasz toalety.

Jak by był pisuar i skorzystał by z niego gość to znaczy że brr bo publiczny?

Przecież nikt nie mówi o publicznych toaletach tylko tych w domu, nawet jak gość z nich skorzysta a nie domownik.

Sposób mycia jest chyba ten sam - szczota i jakiś płyn.

Riposta:

1. Po co myć 2 rzeczy - toaletę i pisuar, skoro można jedną (toaletę)? Odpada 50% roboty.

2. Przy jednorazowym gościu jeszcze nie ma problemu. Gorzej, jak jest impra - zwłaszcza męska.

3. Pisuar jest za mały, żeby traktować go szczotką do wc i zbyt "skomplikowany", ale to moja subiektywna opinia.

End Of Topic

a po co myć pisuar codziennie? myjesz wszystkie muszle codziennie? to jest warunek typu "krokodyla daj mi luby"

Oczywiście, że myję codziennie (mam jedną). Co wieczór, to żadna niegododność. A pisuara (ogólnodostępnego) nie tknęłabym za żadne pieniądze poniżej 100 k ;)

sharoon, rozumiem że Twoim gościom nie wolno korzystac z Twoich sanitariatów bo inaczej odmawiasz ich dezynfekcji:)?..... A może w kibelku inne bakterie-nie to co w tym wstrętnym pisuarze?, brrrrrrr

Czegoś tu nie rozumiem. Jak ktoś przyjdzie do Ciebie i skorzysta z toalety i nie tylko siku to co - nie tykasz toalety.

Jak by był pisuar i skorzystał by z niego gość to znaczy że brr bo publiczny?

Przecież nikt nie mówi o publicznych toaletach tylko tych w domu, nawet jak gość z nich skorzysta a nie domownik.

Sposób mycia jest chyba ten sam - szczota i jakiś płyn.

Jeszcze sie taki nie urodził coby kobietę zrozumiał :D :D :D .

Trzeba pamiętać, że kobieta jest zupełnie inaczej skonstruowana niż mężczyzna (i bynajmniej nie chodzi mi o konstrukcję dostosowującą do pisuaru)

Pozdrawiam

:D

TINEK

• 1 year później...

Podnoszę

Biorę się właśnie po raz kolejny za montaż pisuaru.

W instrukcji jest napisane i narysowane że dolna krawędź "dziury" ma być na 65cm :o

http://partner.sanitec.artcom24.com/rysunki/keramag/ceramika/joly/233060/233060_2.GIF

Coś mi się to nisko wydaje.

Mój M jakiś mega wysoki to nie jest (175cm), ale to naprawdę jakoś nisko wychodzi.

Możecie napisać na jakiej wysokości jest u was dolna krawędź "dziury"

:wink:

Pisuary są rzeczywiście wygodne dla mężczyzn, ale raczej poza domem. Nie uważam za słuszne montaż ich w domu. O wiele wygodniejsze w domu jest siusianie na siedząco i nie ma się tu co czerwienić. Moja mama nas tak wychowała i dziś chwalę ją za to. Człek se siędzie i nawet ręce ma wolne. W tej pozycji mężczyźni z problemami mają większą szansę na sukces. A mój stary znajomy mawiał: choćbyś strzepywał dwa tygodnie, i tak ostatnia kropla spadnie w spodnie.

Jak świat światem, facet zawsze będzie miał problem z trafieniem do zwykłej muszli. Zazwyczaj któreś stoi za daleko. Poza tym muszla ma za mały otwór, czasami ma dwa otwory, a czasami otwór przykryty klapą. Poza tym facet nie baba i siadać na tym nie będzie, a jak nie usiądzie, to na pewno oleje klapę, podłogę i spodnie. Na dodatek jest zbyt leniwy, żeby po wszystkim znaleźć jakąś szmatę i wytrzeć to co olał. Poza tym facet bardzo dobrze zna swoją piękną i wie, że wcześniej, czy później usłyszy, że ma pisuar wymyć, odkazić, wydrapać kamień, wysuszyć, wypolerować, nabłyszczyć i wykropić pachnidłem jakowymś, bo w końcu tylko on z niego korzysta, dlatego też 90% facetów leje do zlewozmywaka, a 10% się do tego nie przyznaje. :lol: :lol: :lol:

• 1 month później...

Ja tam pisuar robie i tyle.

Tak z ciekawosci, ostatnio gdzie ogladalem programik, w ktorym "symulowano" silkanie prze facetow. Czyli jak to dziala, ze n apoczatku leci mocniej, potem mniej itd. No i oczywiscie pokazano ze to wszystko tam sobie jeszcze wiruje i SA ROZBRYZGI. Natury sie nie oszuka. Zawsze sikajac do kibelka ktory jest naprawde za nisko do tego celu, zawsze cos poleci na boki (przynajmniej na okrag ceramiki, ale najczesciej i dalej). Tak jestesmy zbudowani i tyle.

Pisuar ulatwia sprawe.

Wiadomo - zostaje estetyka - tu sprawa indywidualna. Mi tez ciezko wybrac, bo firmy za duzego wyboru nie maja i duzo kojarzy sie z "PKP" :)

Fantom

ps. Fajny jest model z mucha, ale chyba, zadna kobietka nie wyrazi na niego zgody.

jeszcze wiruje i SA ROZBRYZGI. Natury sie nie oszuka. Zawsze sikajac do kibelka ktory jest naprawde za nisko do tego celu, zawsze cos poleci na boki (przynajmniej na okrag ceramiki, ale najczesciej i dalej). Tak jestesmy zbudowani i tyle.

Wystarczy sikanie na stojąco sobie zostawić na toalety publiczne, a na domowym kiblu po prostu usiąść i już nie poleci poza ani jedna kropelka. To naprawdę nie jest żadna ujma ani na honorze ani na męskości.

No, chyba że ktoś ma aż tak kruche poczucie owej męskości, że nawet fakt sikania w pozycji innej niż "jak stuprocentowemu samcowi przystało" go deprymuje i ową męskością trzęsie w posadach, no to wtedy sorry, wtedy faktycznie koniecznie pisuar, albo może nawet typową dworcową "ścianę płaczu" z odpowiednim zapaszkiem wokół, żeby inne samce z daleka już czuły :wink:

J. (bez pisuaru i bez problemów z zasikaną okolicą kibla w domu)