mars19 09.04.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Siema. Mam na dzialce pien po staraym orzecu. troche mi przeszkadza ale nie mam pomyslu w jaki sposob go usunac. Moze wy macie jakies sprawdzone metody?? z gory dzieki za odpowiedzi:)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 09.04.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Wnioskuje że to orzech włoski . Potrzebna Ci będą szpadel i siekiera , oraz troche cierpliwości i czasu . Obkopujesz korzeń na około na głębokość jaką się da w promieniu ok 1m .A siekierą odrąbujesz korzenie . Godzina i korzeń wykopany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 10.04.2008 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 A czy jest nisko przycięty? Jeśli nie to może by go potraktować jako dekoracje i wtopić w jakąś ładną kompozycję kwiatową (wrzosy, bluszcz...) lub doniczkę: http://betdrew.pl/images/pien_50_donica.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.04.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Siema. Mam na dzialce pien po staraym orzecu. troche mi przeszkadza ale nie mam pomyslu w jaki sposob go usunac. Moze wy macie jakies sprawdzone metody?? z gory dzieki za odpowiedzi:) pozdro Jak zajrzysz do mojego dziennika, to zobaczysz moje korzenie Ja polecam koparkę - wyrwanie trwa dosłownie kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Szczepisz na tym grzybnię boczniaka. Grzyb rozłoży drewno, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 10.04.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Potraktujesz nawozem azotowym, np. azofoską ale w zwiększonej ilości, zarówno wokół jak i na pień, lekko namoczysz, przykryjesz folią, aby deszcz nie wypłukiwał.I po sezonie, dwóch będzie po wszystkim. Nawóz trzeba uzupełniać i musi być mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawus 10.04.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 jeszcze lepiej siarczan amonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mars19 10.04.2008 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 no dzieki za odpowiedzi;)ale widzialem gdzies kiedys jak smarowali pnie jakims srodkiem i po jakims czasie zgnilo nie wiecie moze co to za srodek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 10.04.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Ten środek to nic innego jak grzybnia - Phlebnia Gigantea . Pień nacina się z góry piłą lub siekierą i smaruje grzybnią po czym przykrywa się darnią . Niestety jest to proces powolny . Można także pień posmarować Roundapem także przyszpieszy ten środek gnicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts