jacekot 30.04.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Opisze w dwóch słowach , bo może się przydać . Panuje opinia ze nie można zmienic taryfy budowlanej do momentu kiedy nie jest się zameldowanym lub nie ma odbioru domu . Tak również utwierdzali mnie w energetyce , dopiero za trzecim stanowczym podejsciem okazało się ze można zmienić taryfę nie mając odbioru . Musiałem jedynie napisać osiwadczenie i to na ich wzorze , ze budowa została zakończona i prąd będzie wykorzystywany do celów gospodarczych. Podpisanie oswiadczenia załatwiło sprawę i zmieniłem taryfę na G11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Dzięki za tą informację. Pewnie nam wszystkim się przyda.Masz może kopię takiego oświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 30.04.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Dzięki za tą informację. Pewnie nam wszystkim się przyda. Masz może kopię takiego oświadczenia? Niestety nie mam , w pierwszej kolejności napisałem je sam i poszedłem to w energetyce dali mi swój druk , gdzie w zasadzie wpisuje sie adres budowy i składa się podpis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 30.04.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Dzięki za tą informację. Pewnie nam wszystkim się przyda. Masz może kopię takiego oświadczenia? Niestety nie mam , w pierwszej kolejności napisałem je sam i poszedłem to w energetyce dali mi swój druk , gdzie w zasadzie wpisuje sie adres budowy i składa się podpis . Vattenfall Śląsk (infolinia): należy złożyć: 1. wniosek o zawarcie umowy o dostarczanie energii 2. oświadczenie o wykonaniu instalacji elektrycznej 3. schemat jednokreskowy instalacji 4. potwierdzenie opłaty wykonania przyłącza 1,2 - do pobrania z ich strony 2 - wypełnia elektryk wprawdzie instalację z reguły się robi, gdy są ściany więc coś już musi być zbudowane, ale nie było mowy o odbiorze czy zameldowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 01.05.2008 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 To u mnie swawolny ZA jest, bo już w trakcie budowy jak zakładali skrzynkę podpisali ze mną umowę na G11 a instalacji w domku jeszcze nie było. Fakt, podłączyli fizycznie miesiąc później, ale pies z kulawą nogą nie spojrzał, co jest w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 02.05.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Opisze w dwóch słowach , bo może się przydać . ..... Podpisanie oswiadczenia załatwiło sprawę i zmieniłem taryfę na G11. W jakim zakładzie energetycznym to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 05.05.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Opisze w dwóch słowach , bo może się przydać . ..... Podpisanie oswiadczenia załatwiło sprawę i zmieniłem taryfę na G11. W jakim zakładzie energetycznym to było? ŁZE (Łodzki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 25.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Czy komuś udało się jeszcze zmienić taryfę z C11 na G11 bez odbioru budynku?PozdrawiamPatos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 25.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Czy komuś udało się jeszcze zmienić taryfę z C11 na G11 bez odbioru budynku? Pozdrawiam Patos Tak mnie sie udało. Musiałem miec tylko c onajmniej SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 25.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Czy komuś udało się jeszcze zmienić taryfę z C11 na G11 bez odbioru budynku? Pozdrawiam Patos Tak mnie sie udało. Musiałem miec tylko c onajmniej SSO SSO ? A co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 25.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A my próbowaliśmy zmienić i odmówiono nam.Na pytanie o podstawę prawną jakiśtam kierownik powiedział,że mają zarzadzenie dyrektora .I już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 25.03.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ja zmieniłem bez odbioru , warunek był tylko jeden , puszki osadzone na stałe i cała instalacja połączona łącznie z osprzętem , niby mieli sprawdzić czy tak jest ale gosciu przyjechał , spisał stan licznika ,kazał podpisać ze instalacje odebrał i do widzenia za dwa tygodnie nowa umowa przyszła pocztą i tak oto płace od dwóch lat 50zł co kwartał (tyle sie zdeklarowałem płacić) zamiast 180zł abonamentu taryfy budowlanej , odbiór domu będę miał chyba pod koniec roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 SSO ? A co to takiego? eee, jaja sobie robisz, tak? no bo chyba nie jest tak że masz półtora tysiąca postów stazu forumowego, dom wybudowałeś, itp a nie wiesz co to Stan Surowy Otwarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.03.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 3. schemat jednokreskowy instalacji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 25.03.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja mam od początku budowy G11, a na fakturze pisze "plac budowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 26.03.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Czy komuś udało się jeszcze zmienić taryfę z C11 na G11 bez odbioru budynku? Pozdrawiam Patos Tak mnie sie udało. Musiałem miec tylko c onajmniej SSO SSO ? A co to takiego? SSO - Stan Surowy Otwarty (bez okien, dzrzwi) SSZ - Stan Surowy Zamkniety (z oknami i drzwiami) Wszystko zalezy od lokalnego dostawcy energii. Niektóre wymagają nawet meldunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 30.03.2009 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ZE w Legionowie zmienił mi bez problemu taryfę, pobrałem dokumenty + chwilka pisania przez elektryka (rysunek) i dostałem listem nową taryfę z prognozą na pół roku. Nikt o odbiór budynku nie pyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 30.03.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Przed chwilą dzwoniłem do ZE Sokołów Podlaski i twierdzą że nie ma takiej możliwości. Czy to w każdym ZE jest inne podejście do tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 30.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 na to wygląda, w każdym inaczej,nam w SED. odebrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lasek 15.05.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Czy komuś udało się jeszcze zmienić taryfę z C11 na G11 bez odbioru budynku? Pozdrawiam Patos A ja przeszedłem na G11 jak tylko zrobiłem tablicę w budynku, bez dalszych instalacji. A do odbioru domu mam jeszcze daleko. Prąd budowlany w przypadku budownictwa jednorodzinnego to usankcjonowane oszustwo, dlatego walczyłem, aż wywalczyłem taryfę G11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts