madric 05.11.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam Ja myślę że powinno sie z nimi walczyć! Praktyka osobnej taryfy na prąd "budowlany" wydaje mi się śliska i ma jakiś posmaczek nieuczciwej praktyki cytat z forum: Do grup taryfowych G kwalifikuje się odbiorców pobierających energię elektryczną na potrzeby: d) domów letniskowych, domów kempingowych i altan w ogródkach działkowych oraz, w przypadkach wspólnego pomiaru, administracji ogródków działkowych, heh zastanawia mnie jedno właśnie ten punkt d (gdzie można znaleźć te punkty?). Czyli jeżeli będę miał budę kępingową (barak etc) i w nim rodzielnicę na działce mojej, to mi podłączą taryfę G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 08.11.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Upor, stres, determinacja i duzo straconego czasu w walce z urzedasami to koszt zmiany taryfy. pozdrawiam Trafiłem na ten wątek i dołączam do grona starających się o taryfę G11. Cieszę się, że ktoś założył taki wątek bo normalnie jak rozmawiam z ZE to mam wrażenie, że z dwóch różnych światów rozmawiamy. PGE Łódź-teren (okręg Sieradz) Co ciekawe ja mam SSZ a jeszcze mi prądu budowlanego (nie ząłożyli), wszystko na agregatach. Tsk to jest na budowie. Stawiam kanadyjczyka i prędzej go wybudowali jak prąd podłączyli. Innymi słowy jestem szczególny wyjątek. JESZCZE NIE MAM PRĄDU BUDOWLANEGO A JUŻ GO NIE POTRZEBUJĘ Mam skrzynkę, mam arbetkę mam kończoną instalację z rozdzielnią. Nie będzie już wiercenia, piłowania jedynie kartongips i malowanie. Mam podpisaną umowę o przyłączenie i przyszła f-ra do zapłaty na komleksową usługę. I teraz tak się zastanawiam. Przetrzymać kilka dni do czasu jak mi skończą rozdzielnie i wystąpić od razu o prąd G11. Czy płacić i starać się za chwilę o zmianę? Czy ma ktoś doświadczenie ile czasu trwa zmiana taryfy w okręgu Sieradzkim. PS Bo jak czytam, że komuś zmienili na poczekaniu w 20 min. to myślę że chyba nie o Polsce pisał Ja jak na razie tylko na podłączenie czekam od maja więc 5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.11.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ja też spróbuję "zagaić" do ŁZE - a nóż a widelec sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.11.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Pawgar, ja też PGE Łodz teren (Sieradz) i po zrobieniu, instalacji elektryk wypełnił "papiery" złożył w oddziale (chyba ZD Woli) czekałem miesiąc może dwa , przyszło pismo, żeby przyjechać i podpisać umowę na G11, pojechałem podpisałem i mam, nie było potrzebne zaświadczenie o odbiorze budynku (wymagane tynki i budynek musi być zamknięty), a w tym samym PGE Łodź teren ale oddział Pabianice, wymagają odbioru budynku i sprawa nie do przeskoczenia, ta sama firma, inny oddział i inna interpretacja przepisów. Taka rzeczywistość polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 09.11.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 a w tym samym PGE Łodź teren ale oddział Pabianice, wymagają odbioru budynku i sprawa nie do przeskoczenia, ta sama firma, inny oddział i inna interpretacja przepisów. Taka rzeczywistość polska Zajefajnie. poprawiłeś mi humor. To jak ciekawostkę też powiem. Ok 50-100 m od mojej działki przebiega granica oddziałów ŁZE. Tak więc ja podlegam pod Sieradz a już mój sąsiad pod Pabianice. Co ciekawe do tych działek z dwóch różnych kierunków kable zasilające są doprowadzone Ja wszystkie papiery załatwiam w Sieradzu 70 km w lini prostej a sąsiad w Pabianicach 15 km W okręgu Sieradzkim (czyli moim) jak się dowiedziałem częściej też wyłączają prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 10.11.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Pawgar, toż Ty się musisz budować gdzieś niedaleko mnie, bo ja też jestem blisko tej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 16.11.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Tinek, to jak jesteśmy tak blisko siebie to podrzuć mi trochę prądu. Nie mam jak chałupy oświetlić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majster79 16.11.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Trafiłem na ten wątek i dołączam do grona starających się o taryfę G11. Cieszę się, że ktoś założył taki wątek bo normalnie jak rozmawiam z ZE to mam wrażenie, że z dwóch różnych światów rozmawiamy. PGE Łódź-teren (okręg Sieradz) Co ciekawe ja mam SSZ a jeszcze mi prądu budowlanego (nie ząłożyli), wszystko na agregatach. Tsk to jest na budowie. Stawiam kanadyjczyka i prędzej go wybudowali jak prąd podłączyli. Innymi słowy jestem szczególny wyjątek. JESZCZE NIE MAM PRĄDU BUDOWLANEGO A JUŻ GO NIE POTRZEBUJĘ Mam skrzynkę, mam arbetkę mam kończoną instalację z rozdzielnią. Nie będzie już wiercenia, piłowania jedynie kartongips i malowanie. Mam podpisaną umowę o przyłączenie i przyszła f-ra do zapłaty na komleksową usługę. I teraz tak się zastanawiam. Przetrzymać kilka dni do czasu jak mi skończą rozdzielnie i wystąpić od razu o prąd G11. Czy płacić i starać się za chwilę o zmianę? Czy ma ktoś doświadczenie ile czasu trwa zmiana taryfy w okręgu Sieradzkim. PS Bo jak czytam, że komuś zmienili na poczekaniu w 20 min. to myślę że chyba nie o Polsce pisał Ja jak na razie tylko na podłączenie czekam od maja więc 5 miesięcy. Zapłacić za usługę musisz w odpowiednim terminie, bo inaczej naliczą odsetki. Natomiast, jeżeli nie masz jeszcze licznika, to po prostu nie składaj na razie wniosku o licznik, do tego nie mogą Cię zmusić w ten sposób odwleczesz w czasie naliczanie tej chorej taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 16.11.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Tinek, to jak jesteśmy tak blisko siebie to podrzuć mi trochę prądu. Nie mam jak chałupy oświetlić Przyjeżdżaj i bierz ile chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel klepacz 18.11.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam wszystkich Osobiście mam już odbiór budowlany, pojechałem do ZE na zmiane taryfy a oni że muszę wypełnić jeszcze "wniosek o przyłączenie instalacji do sieci" !!Budowa odbyła się na agregacie, skrzynkę i prąd podłączono mi od razu do mojej rozdzielnicy ( panowie z ZE ) umowa na C11 i prąd był. Teraz już mieszkamy.I teraz pytanie czy wypełniać owy wniosek o przyłączenie ( po mimo tego że jest przyłączone do domu ) czy w zaparte z odbiorem i ewetualnie jaki papier napisać, czy może jakiś wniosek ? Grupa GIGAWAT w Oleśnicy. Dziady nawet nie mają dobrze diałającej strony. Czy ktos może miał podobną sytuację ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.01.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam wszystkich Po zrobieniu, instalacji elektryk wypełnił "papiery" kierownik i elektryk podpisali dokumenty niezbędne: (protokół pomiarów, schematy kreskowe,akty własności itp) Złożyłem w oddziale PGE Obrót SA Zamość(podczas składania podpisałem umowy sporządzone na podstawie wcześniej wydanych warunków przyłączenia do sieci i czekałem niecały miesiąc (dokładnie 21 dni).Na adres domowy przysłano podpisaną umowę kompleksową sprzedaży i dystrybucji energii elektrycznej w taryfie G11.Nie było potrzebne zaświadczenie o odbiorze budynku. Natomiast wymagane są tynki wraz z instalacją, gniazdo 230V 400V oraz oprawa oświetleniowa, budynek musi być zamknięty. Tak więc po 18 miesiącach korzystania z taryfy C11(zużyciu 700kWh za kwotę 680 zł)jestem posiadaczem przyłącza w taryfie docelowej G11Czyli wniosek jest jeden: (1kWh kosztowała mnie w przybliżeniu 1 zł )Nie jest źlePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 01.02.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Odpowiem tak: @#$%%^%$$#%^&*&^ jego mać , wszystkie odpowiedzi negatywne. Ostatni nie mam czasu, ale jeszcze powalcze:jawdrop: nie tyle z Energą, co z URE. @rusek007 i jak zakończyła się w końcu Twoja sprawa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 17.02.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 hmm. Ja jestem lekko wkr...Dzwoniłem do ŁZE i ponformowano mnie, że musze miec przynajmniej odbiór częściowy. Tymczasem przy okazji bytności w energetyce wszedłem do Pana odpowiedzialnego za przyłacza i ten uświadomił mnie, że mozna było juz dawno zmienić taryfę na zwykłą!!Gdy tylko osiągneliśmy SSZ. Potem traktują budowe jak remont (gdy znika betoniarka) i taryfę można było zmienić.Teraz mam juz normalna taryfę i rachunek 800 zł za budowlaną ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.02.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Łódź, Zduńska Wola, Sieradz.... mieszkam 250km dalej a o tym wiem Podziękuj swojemu elektrykowi, który Cię nie uświadomił w porę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 17.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Toż pisałem o tym w kwietniu, czerwcu 2010, że tak jest , AGP On nie doczytałeś(robertsz - łódzki rejon wymaga odbioru, a Zd Wola, Sieradz nie, to jest dopiero fajne, ta sama firma, inny rejon i inne wymagania, podlegam pod Zd Wolę i nie potrzebny było odbiór) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 18.02.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakgrzech 18.02.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 W Środzie Śląskiej wygląda to tak, że można zmienić c11 na g11 jeśli jest się zameldowanym na terenie gminy, przyniesie się na to zaświadczenie (bzdurne - bo dowód osobisty nie jest dla nich takim zaświadczeniem) i posiada się odbiór elektryki przez ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 18.02.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ja dzwoniłem do ŁZE, telefonicznie mówią coś innego niż podczas rozmowy w zakładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.02.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A my od środy jesteśmy posiadaczami G11 w końcu!!! Po przedstawieniu pliku dokumentów- odbiór domu, zameldowanie, nadanie nr domu i na koniec jak zwykle jeszcze jedno zaświadczenie od elektryka (za które trzeba było zapłacić 60 zł) . Teraz tylko czekać na końcowe rozliczenie prądu za c11. Strach się bać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Movering 09.03.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam Ja tydzień temu wybrałem sie do Taurona w Myszkowie Yypisałem jeden druczek i mam taryfę budowlaną zamienioną na użytkową (C11 zamieniona na G11) Zaawansowanie prac na budowie to właśnie instalacje są robione - budynek zamknięty można mieszkać Bez problemowo załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts