kori 10.03.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam pytanko o nieszczęsny prąd.Na wiosnę planuje budowę ale oczywiscie che unikąć prądu budpwlanego. Mysle sobie o 2 opcjach:1. prąd pozyczony od sąsiada ( o ile się zgodzi)2. isc do RWE i zlozyc pismo o przylaczenie pradu - powód przyczepa kempingowa czyli funkcja rekreacyjna. Myslicie ze 2opcja przejdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 10.03.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 pewnie rejon byłego Vattenfalla, teraz Tauron - tutaj zawsze było to standardem, więc nie ma co się ekscytować że tak można, bo tutaj zawsze tak można było.... potwierdzam, w Tauronie z małym naciskiem na nich przeszedłem na taryfę G, w momencie SSZ i wykonaniu instalacji elektr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sama w domu 10.03.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 2. isc do RWE i zlozyc pismo o przylaczenie pradu - powód przyczepa kempingowa czyli funkcja rekreacyjna. Myslicie ze 2opcja przejdzie?? Musisz wziać pod uwagę sytuację, że inkasent spisując licznik zauważy, że wg "kwitów" powinien być pobór w miejscu rekreacyjnym a jest prowadzona budowa. jakiś czas temu przestrzegał mnie o takim sposobie znajomy pracownik energetyki bo tez mi świtało o takim rozwiązaniu. On mnie uczulił, że już przy pierwszym spisaniu licznika będzie afera i zakłąd energetyczny nałoży za taka praktyke kare. Jak jest w rzeczywistości tego nie wiem bo ja sobie odpuściłam taki patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 10.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ok widze ze nie ma co kombinowac.pozyczyc od sasiada i problem z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.03.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 pewnie rejon byłego Vattenfalla, teraz Tauron - tutaj zawsze było to standardem, więc nie ma co się ekscytować że tak można, bo tutaj zawsze tak można było.... U mnie był Enion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 12.03.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) już nic... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaBe 03.04.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 W Żyrardowie bez odbioru budynku się nie da. No to poczekaliśmy na odbiór licząc na mniejsze rachunki. No i się przeliczyliśmy, bo opłata w PGE po zmianie taryfy z budowlanej na normalną jest właściwie taka sama Rachunki więc się niestety nie zmieniły za bardzo... A ja zmieniłam taryfę w grudniu w Żyrardowie bez żadnego problemu, 3 moich sąsiadów również choć mają jedynie SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 03.04.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 zenon33_2008 ja jak tam Twoja sprawa? A ja zmieniłam taryfę w grudniu w Żyrardowie bez żadnego problemu, 3 moich sąsiadów również choć mają jedynie SSZ. Napisz jak to załatwiłeś jakie formalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 15.05.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witam, dziś dzwoniłam do PGE Lublin i miła pani poinformowała mnie, że mogę zmienić taryfę bez odbioru, wystarczy jakiś certyfikat zastępczy. Jutro jedziemy to załatwić, mam nadzieję, że pójdzie tak łatwo, jak przez tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.05.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witam, dziś dzwoniłam do PGE Lublin i miła pani poinformowała mnie, że mogę zmienić taryfę bez odbioru, wystarczy jakiś certyfikat zastępczy. Jutro jedziemy to załatwić, mam nadzieję, że pójdzie tak łatwo, jak przez tel. Jak załatwisz to napisz o jaki certyfikat chodzi. Sam właśnie rozpocząłem walkę z Tauronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 15.05.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) banan Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 15.05.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) Witam, dziś dzwoniłam do PGE Lublin i miła pani poinformowała mnie, że mogę zmienić taryfę bez odbioru, wystarczy jakiś certyfikat zastępczy. Jutro jedziemy to załatwić, mam nadzieję, że pójdzie tak łatwo, jak przez tel. Nini ja tez czekam co Ci odpowiedzą , bo także do PGE złożyłam wniosek i Pan powiedział ,że musi być taryfa budowlana ! A stan domku to SSZ z pierwszymi wylewkami wykonaną instalacją elektryczną , kanalizacją i hydrauliką. !Jak dla "swojego " to na pewno nie byłoby problemu. Edytowane 15 Maja 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.05.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Nini ja tez czekam co Ci odpowiedzą , bo także do PGE złożyłam wniosek i Pan powiedział ,że musi być taryfa budowlana ! A stan domku to SSZ z pierwszymi wylewkami wykonaną instalacją elektryczną , kanalizacją i hydrauliką. !Jak dla "swojego " to na pewno nie byłoby problemu. Trzeba było zapytać co to jest taryfa budowlana bo ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 17.05.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Mamy taryfę G12! Bez najmniejszego problemu załatwione w PGE Lublin. Najpierw na Elektrycznej bardzo miła pani dała mi oświadczenie do podpisania, że budowa została zakończona i używamy prąd do celów komunalno-bytowych i wydrukowała jakieś papiery na temat naszego przyłącza. Z tym udaliśmy się na |Witosa do punktu sprzedaży i podpisaliśmy nową umowę. Taryfa ma być zmieniona w przeciągu 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 18.05.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Nini - a na jakim Ty jesteś etapie? Masz już dom wykończony tylko nieodebrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 18.05.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Tak, jest praktycznie wykończony i mieszkamy już. Nie mamy jeszcze barierek na balkonach ani odbioru instalacji elektrycznej, dlatego nie możemy zrobić odbioru domu. Ale w PGE nikt mnie nie pytał na jakim etapie jestem, tylko dali do podpisania oświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 21.05.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 zenon33 się nie odzywa więc chyba poległ w trakcie boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenon33_2008 26.05.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 zenon33 się nie odzywa więc chyba poległ w trakcie boju. Przepraszam, że się nie odzywałem, ale prowadzenie korespondencji trochę mnie zaabsorbowało. Potem były długie weekend-y i sprawy rodzinne. Ale do rzeczy. Taryfą G11 cieszę się już od ok. 2 m-cy, z wyrównaniem od dnia 1-go kontaktu z Tauronem - czyli 16 stycznia 2013. Otrzymałem też bonus ze strony Tauronu za niedotrzymanie terminów korespondencji w wysokości 200 zł. Tak więc z dotychczasowych opłat na poziomie : 270 - 280 zł miesięcznie przy taryfie C11, zszedłem ( z uwzględnieniem udzielonej bonifikaty ) przy Taryfie G11 na poziom : 140, 100 i 90 zł za 04-05-06.2013 rok. Mam nową Umowę, nowy harmonogram wpłat i święty spokój. Oczywiście, że miałem rację pisząc, że nie ma podstawy prawnej żądania dokumentów pt. odbiór lub meldunek, co w telefonicznej rozmowie przyznała Pani Dyrektor ds. Obsługi Dostaw - Tauron Dystrybucja S.A. Oddział we Wrocławiu. A - tak jak pisałem - nazwa C11 - Firma Wygodna - to celowe wprowadzanie klientów w błąd. W pismach wykazałem błędną interpretację zapisów Taryfy Tauron, nadinterpretację prawa budowlanego i socjologicznego określenia gospodarstwa domowego, na które to dokumenty i cytaty Tauron powoływała się w korespondencji. Wykazałem też brak poinformowania klientów w trakcie "wprowadzania jednolitych zasad kwalifikowania odbiorców do grup taryfowych, zużywających energię elektryczną na potrzeby placów budów (...)" - dnia 27 lutego 2012 roku, oraz braki w ”Informacji o Taryfie ( strona 5 - pkt. 1.1 ) - Taryfa uwzględnia postanowienia” - gdzie Taryfa nie uwzględnia dokumentów na które w korespondencji powoływał się Tauron. Ponieważ sprawa ma kilkadziesiąt stron nie jestem w stanie powiesić jej na stronie. Proponowałem Szefostwu Muratordomu zainteresowanie się tematem, ale nikt nie raczył udzielić mi odpowiedzi. Jeżeli ktoś jest zainteresowany ww. sprawą, proszę o kontakt, podam e-mail'a. Życzę powodzenia - Pozdrawiam - Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 26.05.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) banan Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 27.05.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Wolą gnębić użytkowników na forum za walczenie z pseudowykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts