mate166gmail.com 23.03.2017 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Jestem po wizycie w Enerdze. Aneks do umowy podpisany ! Oczywiście nie odbyło się bez problemów tak jak przewidywałem...najpierw z biura obsługi gdzie podpisuje się umowy zostałem odesłany pod adres gdzie załatwiałem warunki, tam oczywiście Pan powiedział, że już żadnych zaświadczeń od elektryka nie potrzebuje bo zmieniły się przepisy i wróciłem z powrotem do miłych Pań z biura obsługi. Wyraziłem się stanowczo, ale grzecznie, że odesłali mnie niepotrzebnie i zmarnowałem godzinę czasu i ze tu mam wszystko załatwić. Dałem jeszcze raz kwit od elektryka, że instalacja ukończona (firmowy druk energii). Pani poszła gdzieś/do kogoś, chwilę to trwało, przyniosła oświadczenie o zakończeniu budowy, podpisałem, wydrukowała aneks do głównej umowy z nową taryfą G12W (przy okazji załapałem się na nowy wariant G12K, promo z tańszym prądem do końca 2018 roku).Podpisałem i czekam na zmianę licznika - mają max 14 dni. Jak zmienią licznik to znaczy, ze się udało Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 28.04.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Odświeżę temat: mam G11 od momentu kupna działki. Na działce nic nie ma oprócz licznika na prąd. W PGE Łódź powiedzieli, że mam ich poinformować jak rozpocznę budowę, to zmienią mi na C11. Czy regulują to jakieś przepisy i czy jestem prawnie zobligowany, aby to zrobić? Czy jest gdzieś napisane, że na budowę domu prąd musi być w taryfie C11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 29.04.2017 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Ja na Twoim miejscu bym sie nie wychylal i w ogole do nich nie jezdzil Ciesz sie ze nke masz c11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 29.04.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Czy jest gdzieś napisane, że na budowę domu prąd musi być w taryfie C11? Nie jest. Chyba że masz firmę budowlaną i dom będziesz budował w ramach tej działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 30.04.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Odświeżę temat: mam G11 od momentu kupna działki. Na działce nic nie ma oprócz licznika na prąd. W PGE Łódź powiedzieli, że mam ich poinformować jak rozpocznę budowę, to zmienią mi na C11. Czy regulują to jakieś przepisy i czy jestem prawnie zobligowany, aby to zrobić? Czy jest gdzieś napisane, że na budowę domu prąd musi być w taryfie C11? Mi jak przenosili złącze na zewnątrz (stary budynek na działce był wyburzany) to nie zmieniałem taryfy, a budynek był w trakcie budowy. W sumie to u mnie adres się nie zmienił. Miałem cały czas G11 - PGE łódź teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greygrey 24.05.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Nasza przebudowa się przeciąga, a PGE cały czas na nas zarabia więcej niż powinno.1. Kupiliśmy działkę zabudowaną domem i budynkiem gospodarczym, które kiedyś były przyłączone poprzez linię napowietrzną. Potem przez kilka lat prąd był odłączony, bo nikt tam nie zamieszkiwał. Dom miał cały czas adres.2. Złożyliśmy wniosek przyłącze docelowe ziemne, które zrobiono, ale potem poinformowano nas, że musimy dodać skrzynkę budowlaną, jeżeli chcemy zacząć pobierać prąd i podpisać własciwą umowę. Pracownik PGE powiedział, że skoro mamy pozwolenie na budowę to musimy mieć prąd budowlany. Nie obchodziło do, że to jest przebudowa budynku i to metodą gospodarczą. Ma być C11 i koniec. Dodam, że na liczniku wyświetla się taryfa G11, a nie C11. Dodatkowo powiedziano nam, że jeśli chcemy po skonczeniu prac zmienić taryfę to konieczne jest okazanie dokumentu potwerdzającego oddanie budynku do użytku, a przecież ten budynek cały czas istniał i mógł być zamieszkiwany.3. Czy teraz mamy tylko złożyć wniosek o zmianę taryfy i czy można złożyć reklamację dotyczącą niewłaściwego przydzielenia grupy taryfowej? Jak sądzicie, co zrobić w tej sytuacji? Edytowane 15 Lipca 2017 przez greygrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 24.05.2017 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Czytaj tutaj - http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2579654&sid=c8762e1ceb6c83a16cf74e330f6df4ceNaskocz, zażądaj wyjaśnień, napisz, że sprawę kierujesz do UOKiK, zaraz zmienią zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 24.05.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Ja mam SSZ z paroma gniazdkami i podłączoną rozdzielnicą, wykonane przyłącze docelowe ziemne, postawioną skrzynkę licznikową ale elektryk spinający to powiedział, że bez odbioru to tylko taryfa budowlana.Czekam na papiery i zdam relację jak PGE Pruszków sprawę stawia.W umowie przyłączeniowej mam napisane "plac budowy, budynek mieszkalny", ale podpisywana była rok temu....A jeżeli by się upierali przy tym budowlanym, to o jaką moc wpisać w umowie? 7 kW wystarczy na agregat tynkarski? W C11 zdaje się płaci zależnie od mocy. Edytowane 24 Maja 2017 przez Pablo_11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 25.05.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 -najpopularniejsze agregaty tynkarski maja ok 9-10 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 13.06.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 PGE Zamość bez problemu zmieniają wystarczy zaświadczenie od elektryka ze wykonał instalacje zgodnie z normami i akt własności działki na której stoi budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greygrey 02.07.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 U mnie taryfa zmieniona z C11 na G12w. Jak się okazuje nie był potrzebny odbiór, ani zaświadczenie elektryka Wystarczyło moje oświadczenie i to wszystko. Fakt, że od początku byliśmy z mężem odpowiednio nastawieni do rozmowy z Panią z biura obsł. klienta. Na dodatek ta Pani powiedziała, że można to było zmienić wcześniej i zapytala czemu nie przyszliśmy wcześniej. A ja na to, że w momencie podpisywania umowy inna Pani powiedziała mi, że aby zmienić taryfę muszę przedstawić papiery dotyczace odbioru budynku! Reklamacja poprzedniej taryfy C11 jest teraz w toku. Tzn. mojej reklamacji PGE nie uznało nie podając żadnych konkretnych przepisów z prawa energetycznego. Odpisałam więc znów (już w ostrzejszym tonie) i czekam na kolejną odpowiedź. Nie dam za wygraną, bo stawka jest wysoka. Rok czasu liczyli mi prąd budowlany za 25 kW mocy! Dziwne też jest to, że przez cały czas pobierania prądu w taryfie C11 było bardzo dużo zużytych jednostek, a teraz po zmianie na taryfę G12W zużytych jednostek jest bardzo mało. Niestety tego, że oszukano nas na zużytych jednostkach już nie udowodnimy, bo teraz są naliczane prawidłowo. Wcześniej nie zdawaliśmy sobie z tego sprawy, że cs jest nie tak. Jak pojawią się nowe informacje to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.07.2017 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Jak wnioskowałaś o c11 to co reklamujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.07.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Ciekaw jestem jak się sprawy dalej potoczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greygrey 15.07.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 (edytowane) Kaizen, proponuję przeczytać wcześniejsze posty w tym wątku, to wszystko Ci się wyjaśni A teraz mogę się pochwalić Nareszcie sukces zwykłego klienta Po powtórnej reklamacji pge przyznało nam rację. Przeproszono nas i wyrównano wszystkie faktury do taryfy G11. Cieszę się, ze nam się udało i trzymam kciuki za wszystkich, którzy walczą Edytowane 15 Lipca 2017 przez Tomaszs131 Łączenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.07.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Kaizen, proponuję przeczytać wcześniejsze posty w tym wątku, to wszystko Ci się wyjaśni Masz na myśli ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greygrey 20.07.2017 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Nie, chodziło mi o moje wcześniejsze posty, a nie tylko ten ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis9 03.08.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam,Dom w stanie surowym z dachem ale bez okien budowany pod Gdynią. Umowa podpisana z Energą na G11 na podstawie oświadczenia ściągbniętego ze strony operatora. Pan na infolini dokładnie wyjaśnił co gdzie znaleźć. Żadnych problemów.Pozdrawiam i życzę sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 21.12.2017 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 w duzym skrócie napisz podanie do dostawcy, że zmieniasz kategorie wykorzystywania energii np. juz nie jest ci potrzebna na Budowę domu ale na zasilanie innych urzadzeń takich jak np. Pompa wody, oświetlenie podjazdu, monitoring oświetlenie dojazdu do garazu który jest na zgłoszenie itp. :) u mnie przeszło . Przestudiowałem duzo regulaminów kodeksów itp. w tym zakresie jak coś to pw w odpowiedzi dostałem pozytywne rozpatrzenie i zakaz rozpowszechniania tego pisma tajemnica dostawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 22.12.2017 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 (edytowane) w odpowiedzi dostałem pozytywne rozpatrzenie i zakaz rozpowszechniania tego pisma tajemnica dostawcy A to ciekawostka. Paragrafy podali? A co jeśli udostępinisz samą treść pisma bez danych umożliwiających zidentyfikowanie którąś ze stron? Edytowane 22 Grudnia 2017 przez zbich70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniol83 07.05.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Witam, pozwolę sobie odświeżyć temat. Jak to wygląda ze zmianą taryfy bez odbioru w Enei? Zadzwoniłem na infolinie i powiedzieli, że nie ma na oświadczenie a nawet jak jest to muszą być papiery złożone odbioru już w starostwie. Biuro obsługi również odesłało mnie, że nie ma możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts