muszkieter7 31.03.2021 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 U mnie była taryfa C, ppo wylaniu płyty zużycie ok 7 kWh za 2 m-ce, zadzwoniłem na inf. powiedziałem miłej pani że chce G bo budowa już nie idzie i chce prąd G bo erbetka jest w garażu na stałe i zasila garaż, pani pytała czy garaż zgłoszony do gminy, zgodnie z prawdą gmina nie wymaga zgłoszenia tymczasowych blaszaków. Po tej informacji pani pomogła wypełnić wniosek i umowa przyszła na maila. Tak naprawdę to moja budowa nie pochłonęła wiele kWh. Ale za 4 m- Ce i 12 kWh zuzycia zabuliłem ponad 600 zł. Kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ficki 06.06.2021 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Ale za 4 m- Ce i 12 kWh zuzycia zabuliłem ponad 600 zł. O masakra Moje pytanie brzmi, w jaki sposób mogę w miarę szybko uzyskać dokument wymieniony w podpunkcie c)? A moje pytanie po co im te dokumenty skoro przysłowie głosi że nasz klient to nasz pan. A oni zawsze z klienta robią maszynę do kasy. Paranoja żeby takie sumy płacić. Po za tym jak się nie mylę nie ma czyegoś takiego prąd budowlany- który potocznie jest tak nazywany na cele budowlane. Pod potoczną nazwą kryje się taryfa "C" a tak jak dobrze pamiętam (ale mogę się mylić) jest dla przedsiębiorców. Kolego idź nie pytaj czy możesz, Twoja rola to pytać dlaczego nie możesz i niech dadzą Ci odpowiedź na piśmie z podpisem kto chce wprowadzić w błąd. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Cześć,Czy ktoś ostatnio przerabiał zmianę taryfy z C11 na G11 w ENEA ? Mam dom w SSZ. Jeśli chodzi o sam wniosek o zmianę to należy zaznaczyć, że do odebrany czego wolałbym nie robić osobiście.Jeden z kolegów w wątku wspominał, że trzeba złożyć nowy wniosek o gospodarstwo domowe i wtedy przechodzi bez problemu. Czy bieżąca umowa sama się rozwiąże wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2021 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Cześć, Czy ktoś ostatnio przerabiał zmianę taryfy z C11 na G11 w ENEA ? Mam dom w SSZ. Jeśli chodzi o sam wniosek o zmianę to należy zaznaczyć, że do odebrany czego wolałbym nie robić osobiście. Jeden z kolegów w wątku wspominał, że trzeba złożyć nowy wniosek o gospodarstwo domowe i wtedy przechodzi bez problemu. Czy bieżąca umowa sama się rozwiąże wtedy ? Jak masz przyłącze do placu budowy (czyli tymczasowe - tak zaznaczyłeś we wniosku o warunki przyłączenia) to jesteś załatwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Jak masz przyłącze do placu budowy (czyli tymczasowe - tak zaznaczyłeś we wniosku o warunki przyłączenia) to jesteś załatwiony. Mam tak: Przedmiotem umowy jest 1. Przyłączenie instalacji klienta w obiekcie dom jednorodzinny zlokalizowanym w.......... do sieci ENEA Operator z mocą przyłączeniową o wartości 16kW i napięciu 0,4 kV 2. Klient zakwalifikowany do V grupy przyłączeniowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2021 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Mam tak: Przedmiotem umowy jest 1. Przyłączenie instalacji klienta w obiekcie dom jednorodzinny zlokalizowanym w.......... do sieci ENEA Operator z mocą przyłączeniową o wartości 16kW i napięciu 0,4 kV 2. Klient zakwalifikowany do V grupy przyłączeniowej A jakie masz wyjaśnienie przypisu przy wymogu odbioru domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 A jakie masz wyjaśnienie przypisu przy wymogu odbioru domu? Rozumiem, że chodzi Ci o to co wpisane jest w pozwoleniu na budowę ? Czy mówimy o innym dokumencie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2021 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Rozumiem, że chodzi Ci o to co wpisane jest w pozwoleniu na budowę ? Czy mówimy o innym dokumencie ? O tym: Jeśli chodzi o sam wniosek o zmianę to należy zaznaczyć, że do odebrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 O tym: w związku z zakończeniem budowy budynku mieszkalnego i poinformowaniem właściwego organu administracji o zakończeniu budowy b udynku mieszkalnego oraz zamiarze jego użytkowania - zgodnie z wymogami ustawy Prawo budowlane – G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2021 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 w związku z zakończeniem budowy budynku mieszkalnego i poinformowaniem właściwego organu administracji o zakończeniu budowy b udynku mieszkalnego oraz zamiarze jego użytkowania - zgodnie z wymogami ustawy Prawo budowlane – G11 I nie ma tam przypisu wyjaśniającego, jakiej sytuacji to dotyczy? Wrzuć linka do tego formularza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 I nie ma tam przypisu wyjaśniającego, jakiej sytuacji to dotyczy? Wrzuć linka do tego formularza. Tu masz do zmiany umowy ale to raczej nie przejdzie... https://www.enea.pl/dladomu/obsluga_klienta_i_kontakt/2021/oswiadczenie_zmiana-warunkow-umowy_fo_1310.2021.pdf Ewentualnie jak inni polecali to nowa umowa https://www.enea.pl/dladomu/obsluga_klienta_i_kontakt/2021/oswiadczenie_zawarcie_umowy_nowe-przylacze_fo_13102021.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2021 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Tu masz do zmiany umowy ale to raczej nie przejdzie... No i masz wyjaśnienie, że nie dotyczy to Twojego przypadku: 2 Wariant dla Klienta, który dokonuje zmiany grupy z C11 na G11 w związku z zakończeniem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 No i masz wyjaśnienie, że nie dotyczy to Twojego przypadku: 2 Wariant dla Klienta, który dokonuje zmiany grupy z C11 na G11 w związku z zakończeniem budowy. No tak to się zgadza. Pytanie czy teraz to możemy obejść nowa umową ? Pomijam kwestie bezprawnego przypisania mi C11 a firmą nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 01.12.2021 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 02.12.2021 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 ja mam pomysł - mieszkam na działce ale nie w budowie, lecz w przyczepie kempingowej. Wnioskuję więc o G11. Takie tłumaczenie mam z tyłu głowy. Kilka dni temu zawnioskowałem o zmianę z C11 na G11 w Enea. Dam znać, co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 02.12.2021 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 ja mam pomysł - mieszkam na działce ale nie w budowie, lecz w przyczepie kempingowej. Wnioskuję więc o G11. Takie tłumaczenie mam z tyłu głowy. Kilka dni temu zawnioskowałem o zmianę z C11 na G11 w Enea. Dam znać, co z tego wyszło. Ale nowa umowa czy zmiana umowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 02.12.2021 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Ale nowa umowa czy zmiana umowy ? zmiana, choć wnioskowałem o g11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 04.12.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 zmiana, choć wnioskowałem o g11 No ale obecnie masz C11. Przy zmianie musisz zaznaczyć, że budynek jest odebrany. Jak to obszedłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.12.2021 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 Zaraz zaraz....Eneę interesuje, czy złożyłeś wniosek o pozwolenie na użytkowanie budynku a istnieje coś takiego jak odbiór częściowy, co kumaty kierownik budowy wiedzieć powinien. Dlatego widać sporo domów, bez ogrodzeń, tarasów, kompletnej elewacji itp, w których ludzie LEGALNIE mieszkają. Oczywiście jak budynek jest w SSZ to nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.12.2021 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 Przejdzie, przejdzie. SSZ i liczniki założone, zasilania zrealizowane, umowy podpisane (TAURON). A wniosków o zasiedlenie jeszcze długo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts