mrexclusive 29.11.2021 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 O tym: w związku z zakończeniem budowy budynku mieszkalnego i poinformowaniem właściwego organu administracji o zakończeniu budowy b udynku mieszkalnego oraz zamiarze jego użytkowania - zgodnie z wymogami ustawy Prawo budowlane – G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2021 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 w związku z zakończeniem budowy budynku mieszkalnego i poinformowaniem właściwego organu administracji o zakończeniu budowy b udynku mieszkalnego oraz zamiarze jego użytkowania - zgodnie z wymogami ustawy Prawo budowlane – G11 I nie ma tam przypisu wyjaśniającego, jakiej sytuacji to dotyczy? Wrzuć linka do tego formularza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 I nie ma tam przypisu wyjaśniającego, jakiej sytuacji to dotyczy? Wrzuć linka do tego formularza. Tu masz do zmiany umowy ale to raczej nie przejdzie... https://www.enea.pl/dladomu/obsluga_klienta_i_kontakt/2021/oswiadczenie_zmiana-warunkow-umowy_fo_1310.2021.pdf Ewentualnie jak inni polecali to nowa umowa https://www.enea.pl/dladomu/obsluga_klienta_i_kontakt/2021/oswiadczenie_zawarcie_umowy_nowe-przylacze_fo_13102021.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2021 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Tu masz do zmiany umowy ale to raczej nie przejdzie... No i masz wyjaśnienie, że nie dotyczy to Twojego przypadku: 2 Wariant dla Klienta, który dokonuje zmiany grupy z C11 na G11 w związku z zakończeniem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 29.11.2021 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 No i masz wyjaśnienie, że nie dotyczy to Twojego przypadku: 2 Wariant dla Klienta, który dokonuje zmiany grupy z C11 na G11 w związku z zakończeniem budowy. No tak to się zgadza. Pytanie czy teraz to możemy obejść nowa umową ? Pomijam kwestie bezprawnego przypisania mi C11 a firmą nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 01.12.2021 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 02.12.2021 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 ja mam pomysł - mieszkam na działce ale nie w budowie, lecz w przyczepie kempingowej. Wnioskuję więc o G11. Takie tłumaczenie mam z tyłu głowy. Kilka dni temu zawnioskowałem o zmianę z C11 na G11 w Enea. Dam znać, co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 02.12.2021 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Cześć, Czy ktoś ostatnio przerabiał zmianę taryfy z C11 na G11 w ENEA ? Mam dom w SSZ. Jeśli chodzi o sam wniosek o zmianę to należy zaznaczyć, że do odebrany czego wolałbym nie robić osobiście. Jeden z kolegów w wątku wspominał, że trzeba złożyć nowy wniosek o gospodarstwo domowe i wtedy przechodzi bez problemu. Czy bieżąca umowa sama się rozwiąże wtedy ? W Enei nie zmienisz taryfy gdy nie będzie zrobiony odbiór domu. Takie mają durne, złodziejskie zasady że musisz płacić haracz za C11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 02.12.2021 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 ja mam pomysł - mieszkam na działce ale nie w budowie, lecz w przyczepie kempingowej. Wnioskuję więc o G11. Takie tłumaczenie mam z tyłu głowy. Kilka dni temu zawnioskowałem o zmianę z C11 na G11 w Enea. Dam znać, co z tego wyszło. Ale nowa umowa czy zmiana umowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 02.12.2021 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Ale nowa umowa czy zmiana umowy ? zmiana, choć wnioskowałem o g11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 04.12.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 zmiana, choć wnioskowałem o g11 No ale obecnie masz C11. Przy zmianie musisz zaznaczyć, że budynek jest odebrany. Jak to obszedłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.12.2021 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 No ale obecnie masz C11. Przy zmianie musisz zaznaczyć, że budynek jest odebrany. Jak to obszedłeś ? W prosty sposób, poświadczyć nieprawdę we wniosku i dostanie taryfę G11 tylko gdy Enea skapnie się że na tej działce nie ma domu to może być nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.12.2021 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 Zaraz zaraz....Eneę interesuje, czy złożyłeś wniosek o pozwolenie na użytkowanie budynku a istnieje coś takiego jak odbiór częściowy, co kumaty kierownik budowy wiedzieć powinien. Dlatego widać sporo domów, bez ogrodzeń, tarasów, kompletnej elewacji itp, w których ludzie LEGALNIE mieszkają. Oczywiście jak budynek jest w SSZ to nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.12.2021 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 Przejdzie, przejdzie. SSZ i liczniki założone, zasilania zrealizowane, umowy podpisane (TAURON). A wniosków o zasiedlenie jeszcze długo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.12.2021 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 Zaraz zaraz....Eneę interesuje, czy złożyłeś wniosek o pozwolenie na użytkowanie budynku a istnieje coś takiego jak odbiór częściowy, co kumaty kierownik budowy wiedzieć powinien. Dlatego widać sporo domów, bez ogrodzeń, tarasów, kompletnej elewacji itp, w których ludzie LEGALNIE mieszkają. Oczywiście jak budynek jest w SSZ to nie przejdzie Tylko że do odbioru domu nie potrzebne jest ogrodzenie czy wykończony taras czy nawet elewacji w sensie tynku. Odbiór częściowy z tego co wiem to jest wtedy gdy np jest w PnB dom i budynek gospodarczy czy garaż wolno stojący, wtedy po wybudowaniu domu a nie mając wybudowanego garażu czy gospodarczego można dokonać odbiór częściowy czyli odbiór domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.12.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 Przejdzie, przejdzie. SSZ i liczniki założone, zasilania zrealizowane, umowy podpisane (TAURON). A wniosków o zasiedlenie jeszcze długo nie będzie. Tak, w Tauronie można tak zrobić bo kilku moich znajomych tak miało, ale Enea robi ludziom "pod górkę" i gdy nie odbioru nie ma mowy aby dostać taryfę G11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 04.12.2021 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 W Tauronie nie ma żadnych problemów z założniem G11 na budowanym domu. U mnie przyszedł termin na założenie skrzynki, firma podwykonawcza Tauronu ją założyła, pojechałem i podpisałem umowe na G12w. Wsio. Nikt nie pytał na jakim etapie był dom. A miał ledwo dach zrobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.12.2021 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 W Tauronie nie ma żadnych problemów z założniem G11 na budowanym domu. U mnie przyszedł termin na założenie skrzynki, firma podwykonawcza Tauronu ją założyła, pojechałem i podpisałem umowe na G12w. Wsio. Nikt nie pytał na jakim etapie był dom. A miał ledwo dach zrobiony. Dokładnie tak jest. Można nawet zrobić przyłącze ale bez licznika a za jakiś czas zgłosić gotowość i podpisać umowę na prąd w taryfie G11 nie maja odbioru domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.12.2021 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) A my próbowaliśmy zmienić i odmówiono nam. Na pytanie o podstawę prawną jakiśtam kierownik powiedział,że mają zarzadzenie dyrektora .I już!Aha, czyli Tauron obowiązuje Prawo Energetyczne, a Eneę już nie. No to pozostaje skarga do Urzędu Regulacji Energetyki i do Urzędu Ochrony Konsumentów. A dyrektor to sobie może ... Edytowane 4 Grudnia 2021 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 05.12.2021 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 W prosty sposób, poświadczyć nieprawdę we wniosku i dostanie taryfę G11 tylko gdy Enea skapnie się że na tej działce nie ma domu to może być nieciekawie. Nie, Trzeba zaznaczyć jedno z trzech: Nie kłamię - posiadam tytuł prawny do korzystania z obiektu - a konkretnie prawo własności (jeśli się dopytają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts