Pytajnick 15.12.2021 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Gdzie to niby jest ? Ja nie widze czegoś takiego jak szukasz dokumentów Kliknij pomoc i masz na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 15.12.2021 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Kliknij pomoc i masz na samym dole. OK mam a tak btw. co zaznaczyłeś w Dostarczenie energii na potrzeby: No i drugie pytanie jeśli nie zmieniają się warunki techniczne poza planowanym zużyciem energii to czy to trzeba komplet wypełniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 15.12.2021 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 OK mam a tak btw. co zaznaczyłeś w Dostarczenie energii na potrzeby: No i drugie pytanie jeśli nie zmieniają się warunki techniczne poza planowanym zużyciem energii to czy to trzeba komplet wypełniać ? Ja zaznaczyłem - domu jednorodzinnego. Chyba zaznaczyłem - bez zmian, ale na 100% nie pamiętam Na otrzymanej umowie mam roczne zużycie 3000kWh więc raczej zaznaczyłem - bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 15.12.2021 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Ja zaznaczyłem - domu jednorodzinnego. Chyba zaznaczyłem - bez zmian, ale na 100% nie pamiętam Na otrzymanej umowie mam roczne zużycie 3000kWh więc raczej zaznaczyłem - bez zmian. No jestem ciekawy czy przejdzie. A zaznaczałeś, że poinformowałeś PINB o zakończeniu budowy ? Mimo, że tak nie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 15.12.2021 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 No jestem ciekawy czy przejdzie. A zaznaczałeś, że poinformowałeś PINB o zakończeniu budowy ? Mimo, że tak nie jest ? Zaznaczyłem, ale mój KB załatwił tzw odbiór częściowy. Jeśli nie masz takiej możliwości to...trzeba kombinować. Ktoś chyba pisał na forum o prądzie do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.12.2021 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Przestań. Taryfa C jest dla małych i średnich firm. Człowiek budujący dom nie prowadzi działalności gospodarczej, nie jest "firmą", to z jakiej racji ma płacić za kWh jako ... przedsiębiorca? O tym wiem i każdy inny też, nie błysnąłeś a wiesz dlaczego taryfę C wciskają na plac budowy?? Jak tak to odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.12.2021 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Bo to są niecne praktyki monopolisty, który doi i oszukuje klientów, by jak najwięcej zarobić. I z tym się w pełni zgodzę. Dziwne że w Tauronie nie ma problemu z otrzymaniem taryfy G przy SSZ a w Enei dopiero po odbiorze. I dziwne tez że oba te Ze robią to zgodnie z prawem, tylko że ten drugi operator doi klientów na drogiej taryfie zgodnie z prawem:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.12.2021 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Zaznaczyłem, ale mój KB załatwił tzw odbiór częściowy. Jeśli nie masz takiej możliwości to...trzeba kombinować. Ktoś chyba pisał na forum o prądzie do garażu. Jaki odbiór częściowy KB ci zrobił? Na czym on polegał w Twoim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 15.12.2021 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Ja wypełniłem taki https://www.enea.pl/dladomu/obsluga_klienta_i_kontakt/2021/nowy_adres/wniosek-u-do_ind_131221.pdf W Ebok wchodzisz w - szukasz dokumentów? - przejdź do dokumentów - dokumenty do pobrania - Wnioski dotyczące zawarcia nowej umowy oraz wprowadzenia zmian w umowie - wniosek o zawarcie umowy o świadczenie usługi kompleksowej. Na pewno napisali, że Ci przesłali wniosek czy że aby zmienić umowę, trzeba przysłać zgłoszenie z załączonym i wypełnionym wnioskiem? Złożyłem ten wniosek. Zobaczymy co teraz odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 15.12.2021 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 O tym wiem i każdy inny też, nie błysnąłeś a wiesz dlaczego taryfę C wciskają na plac budowy?? Jak tak to odpowiedz. Ja chyba wiem.......................... $$$$$$$$$$ ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrexclusive 15.12.2021 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Ja chyba wiem.......................... $$$$$$$$$$ ?? Pomijam, że to łamanie prawa i regulaminów bo taryfa C jest dla firm. Nigdzie nie ma w regulaminach nic o budowie domu i taryfie C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 15.12.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Pomijam, że to łamanie prawa i regulaminów bo taryfa C jest dla firm. Nigdzie nie ma w regulaminach nic o budowie domu i taryfie C. Jesteśmy w tym zgodni. Celem jest wypracowanie mechanizmu omijania niedozwolonych praktyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.12.2021 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Jesteśmy w tym zgodni. Celem jest wypracowanie mechanizmu omijania niedozwolonych praktyk Oczywiscie. Za każdym raze klient indywidualny ma cisnąć ZE o podstawę prawną, rozporzadzenie, dyrektywę czy inny przepis obligijący w/w ZE do wciskania klientom taryfy niezgodnej z przeznaczeniem. Skargi, wyroki, kary raz/dwa oduczą udzielnych książąt panujących na włościach lokalnych Rejonów Energetycznych od ich stosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.12.2021 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Pomijam, że to łamanie prawa i regulaminów bo taryfa C jest dla firm. Nigdzie nie ma w regulaminach nic o budowie domu i taryfie C. Widzisz, gdy składałem wniosek o wykonanie przyłącza do działki budowlanej i zaznaczyłem że chce taryfę G to wniosek został odrzucony i musiałem poprawić na taryfę C. Mogłem zaskarżać, sądzić się ale czy coś bym wskórał? a nawet to wiesz ile czasu takie przeciąganie struny w sadzie trwa a czas to pieniądz jak to mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.12.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 I właśnie na takich klientach monopolista żeruje i nie ma nad nimi litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.12.2021 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 I właśnie na takich klientach monopolista żeruje i nie ma nad nimi litości. To może jak takiś mądry to załatw to aby Enea nie wciskała taryfy C na okres budowy aż do odebrania budynku. ZE ma swoje zasady czy jak je je zwał i on dyktuje warunki a inwestor jak nie chce nie musi się na to godzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.12.2021 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Widzisz, gdy składałem wniosek o wykonanie przyłącza do działki budowlanej i zaznaczyłem że chce taryfę G We wniosku o przyłącze masz wybór taryfy? Wrzucisz linka do tego wniosku? Jak uzasadnili odmowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.12.2021 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Godzenie się na praktyki monopolistyczne, to przytakiwanie i tolerowanie bezprawnego działania. Innymi słowy - za Fryderykiem Karzełek "„CZEMUŚ BIEDNY? BOŚ GŁUPI. CZEMUŚ GŁUPI? BOŚ BIEDNY”. Udowodniono naukowo, że bieda jest zjawiskiem dziedzicznym. Czytaj muratora : https://forum.muratordom.pl/archive/index.php/t-127879.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 15.12.2021 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Oczywiscie. Za każdym raze klient indywidualny ma cisnąć ZE o podstawę prawną, rozporzadzenie, dyrektywę czy inny przepis obligijący w/w ZE do wciskania klientom taryfy niezgodnej z przeznaczeniem. Skargi, wyroki, kary raz/dwa oduczą udzielnych książąt panujących na włościach lokalnych Rejonów Energetycznych od ich stosowania. Pomysł jest ok, ale z przyczyn wspominanych przez Hebnryka, nie mam ochoty robić dziury w murze swoją głową (i interesem) Skarga do UOKiK (ale musi być to masowe - tak by nie zignorowali) + zły PR w mediach. Możemy przygotować treść skargi, którą złoży więcej osób. Przy 100 takich pism, powinni wszcząć postępowanie. Rezultat za rok, ale zawsze do przodu. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.12.2021 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 We wniosku o przyłącze masz wybór taryfy? Wrzucisz linka do tego wniosku? Jak uzasadnili odmowę? Już kiedyś Ci to tłumaczyłem, ile razy można?? Przecież napisałem że we wnioskowałem o taryfę G. A dlaczego Enea nie da taryfy G na działkę budowlaną to możesz sam sprawdzić dzwoniąc na infolinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts