Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zmywarka + płyta + piekarnik średniobudżetowe - to już z 3,5K zł

Meble z tanie, ale nie najtańsze z Ikea - drugie tyle.

Płytki z 1K.

Jak do tego trzeba jeszcze coś podziałać z elektryką, instalacją gazową czy hydrauliczną - to robi się jakieś 10K.

Z moich doświadczeń z remontu mikro kuchni optymalnymi materiałami. Płyty i piekarnika żałuję, teraz kupiłbym droższe.

U mnie będzie 3,2 mb mebli w zabudowie pod sufit + kredens 1,2 mb + wyspa 1,5 - w tym 14 szt. szuflad. Wszystko w półmacie. Dostałam 7 wycen na meble (bez blatów i AGD) z firm warszawskich i okolic - wartość brutto to 29 - 45 tys zł!!!

Wejdz sobie na strone http://www.deberomeble.pl/ nie wiem jakie meble planujesz, ale mysle, ze wpasuja sie w Twoj styl. Firma spod Łodzi, ale bardzo duzo robia w Warszawie. Kuchnie wg. mnie na najwyzszym poziomie.

U mnie 11m2 frontow (okolo 9mb biezacych kuchni) wyszlo 20tys brutto bez agd za kuchnie w stylu angielskim.

nuxe to zrób wyceny gdzie indziej, z tego co kojarzę to sporo stolarzy z Radomska też do Warszawy jeździ, do tego jak chcesz mogę podać Ci namiary na kuchnie co mi będą robić, która firma jeszcze nie zdecydowałem, ale obie wyceniły mi wyspę (4,8 m) i meble (też 4,8 m, do tego można powiedzieć, że pod sufit - u mnie nie będzie, ale ja mam 3,50) na 30 tys. bez AGD. Jedni do wyceny brali wysokie i szerokie cargo, inni blat ok. 2 m z granitu.

Ewentualnie w rejonie Warszawy polecony mi został Meblan z Mińska Mazowieckiego.

Zdecydowałem się na lokalne studio mebli kuchennych. Meble nie były drogieKuchnia kosztowała mnie 10 tys. złotych ale zaznaczam,że mebli jest tam sporo bo pomieszczenie nie jest takie niewielkie

Na jednym moim zdaniem nie warto jest oszczędząć na blacie. Warto jest zdecydować się z góry na blat kamienny granitowy. Jest o wiele bardziej wytrzymały.

• 3 weeks później...
Ja jak ostatnio wysłałem do reklamującej się firmy ze Mszczonowa mój projekt kuchni to dostałem podpowiedź, że ze względu na niestandardowy kształt kuchni nie są w stanie zrealizować zamówienia. Na szczęście, napisali że jak zmienię koncepcję to mogę się do nich odezwać :D:D:D

• 1 month później...
muxe - może blaty tyle kosztują?

Na pewno chcesz tę lodówkę mieć niezabudowaną w takim miejscu?

Nie będzie ci też przeszkadzać poszatkowanie blatów roboczych?

Wyceny na moją kuchnię są bez blatów. Odłożyłam na jakiś czas zakup kuchni. Teraz wracam do tematu i skorzystam z Waszych podpowiedzi.

Lodówkę już mamy - ma 201 cm, czyli będzie równa z kredensem. Jest biała ze szklanym frontem, który ma perłowe drobinki. Jest cudna, taka miała być, żadnej zabudowanej nie chciałam.

A blat oczywiście wolałabym mieć długi, taki na 4 metry. Ale się nie da.

Będziemy mieli za to kilka niekolizyjnych stanowisk roboczych, dla nas to ważne bo oboje z mężem gotujemy. Czasem jest u nas mama, która także musi mieć kawałek blatu do robienia pierogów i gołąbków :).

A wracając do tematu, czy na okap powinnam przewidzieć głębszą zabudowę czy mogę zrównać ją z górnymi szafkami?

Nie pasują mi wizualnie te schodki na suficie od słupka z piekarnikiem i zabudowy okapu.

103.jpg

Edytowane przez nuxe