Rossa 03.01.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam was moje kochane ,co tam u was??????Widzę ,że na posterunku ,to dobrze , bo ja od nowego roku poświęcam się sportom zimowym , ze względu na ogrom śniegu wykrzystujemy jak się da albo kulig albo narty , wczoraj taka była jazda(byłam z córką na nartach jakieś 20km.od domu)tak padał śnieg ,że dzwoniłam do męża żeby przyjechał z łańcuchami bo drogowców oczywiście zaskoczył padający śnieg i wszyscy jak jeden mąż ślizgali się na cód.W końcu przyjechała policja wstrzymała ruch pan troktarowy posypał piachem i jakoś wszyscy wyjechali.Miałam stracha jak jeden skasował trzy samochody na raz zsuwając się na dół.Widok nie ma co.Jeszcze tylko jutro bo od poniedziałku trzeba wrócić na ziemię ,praca,szkoła i wieli innych obowiązków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.01.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Zazdroszczę możliwości. U nas też śnieg ale na nartach za bardzo nie pojeżdżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 .... ja też nie jeżdżę, ale mam nadzieje, że do next roku to się zmieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.01.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ja chyba nart nie polubię/ albo na odwrót dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.01.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 ja mam nadzieje że też nam się uda w tym roku wybrać choć raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.01.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Jak można na nartach nie jeździć??? http://images49.fotosik.pl/46/412ec675576e6305med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.01.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 nomalnie ja nie lubiem jak juz to na wodnych ale chadzac po górach a i owszem...witaj zgubo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.01.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 nomalnie ja nie lubiem jak juz to na wodnych ale chadzac po górach a i owszem...witaj zgubo.. No czeeeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.01.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 dzień dobry Widok piękny, ale ja wogle za górami nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 06.01.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 wiolasz zime lubisz a zima najpiekniejsza w górach..witanko dziefcynki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.01.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Zimę lubię ale źle czuję sie w górach. Ja niskociśnieniowiec jestem, wiec lepiej mi nad morzem. Zresztą od małego marzyłam o byciu marynarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 W sprawie przyszłego ogrodu - masz ogromna działkę, której zagospodarowanie moze pochłonąć ogromne koszty.Sadząc po tym jak woda podchodzi, chyba masz gliny?Dlatego, część działki, która nie jest zajęta budową , mozna zaorać, zabronowac i zasiac nawóz zielony: łubin żółty i facelię.Rozluźni to glebę na początek i wzbogaci w próchnicę. Nie bardzo wiem jak daleko jest dom od drogi i do planowanej w przyszlosci drogi, pomogloby wrzucenie tu skanu mapki geodezyjnej. W kazdym razie od drogi mozna oddzielić się świerkami i grabami. Styl domu nawiązuje do angielskich rezydencji, dlatego polecałabym zrobic reprezentacyjny podjazd przed domem i ogrod na kształt parku. Nie ma sensu zakładac klasycznego trawnika na całej połaci działki.(BTW duzy klaps za wypalanie traw!)Lepiej wyznaczyc jakies 100 m2 przy tarasie a reszte pozostawic naturze i ewentualnie kosic 2-3 razy w sezonie, jak łąkę. Z drzew polecałabym przede wszystkim buki i graby, a z iglastych świerki pospolite i jodły. Założyłabym żywopłot mieszany wokół całej działki z wierzb, irg, jaśminowca, trzmieliny itp. Do tego kilka dużych drzew z zorganizowana wokół nich kompozycją mniejszych krzewów, ale sadzony po kilkanascie/kilkadziesiat sztuk. Miedzy drzewami można wysadzac rosliny okrywowe: bluszcz, irge szwedzką, snieguliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.01.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 i rododendrony.... ja choruję na ich punkcie, a jak rodo to i magnolie tę.... i cała wosna Twoja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.01.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 łoooo dzień dobry... się mi zapomniało dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 witanko kwilkiem loozu mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.01.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Elfir, masz zajebisty tytuł dziennika - w domu sobie go przeczytam bo to się nieźle zapowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Wiele tam nie ma - w tym dzienniku, kryzys i zmiana roboty TŻ-a uniemożliwiły na razie uzyskanie kredytu. A co magnolii i różaneczników. Sa piękne, ale tez drogie. Nie tylko jako rośliny, ale również względem przygotowania dla nich gruntu. Gliny sa zasadowe i cięzkie a one lubia kwaśne, przepuszczalne. Trzeba wymieniac podloze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.01.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Wiele tam nie ma - w tym dzienniku, kryzys i zmiana roboty TŻ-a uniemożliwiły na razie uzyskanie kredytu. A co magnolii i różaneczników. Sa piękne, ale tez drogie. Nie tylko jako rośliny, ale również względem przygotowania dla nich gruntu. Gliny sa zasadowe i cięzkie a one lubia kwaśne, przepuszczalne. Trzeba wymieniac podloze. Witam, to u mnie rododendrony bedą miały chyba naturalnie dobrze, o jak fajnie. Obsadze dom z przodu. Z tyłu bedzie troche dziczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 heloł.... jest tu ktoś? ja chciałam się zapytać gdzie gospodyni? czemu nie ma kawusi i jakiejś herbatki... i fotek... ha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.01.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts