Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika ROSSY

efilo

Recommended Posts

foty mi cuś nie wchodzą , myśle że siem poprawię tylko jutro serio serio

a co do okienka to ja bym bardzo chciała takie jak w projekcie ale obawiam się że zrobię pewnie tak jak większość czyli go uproszczę , chociaż jeszcze mam troszeczkę czasu to może się cuś zmieni

a ty DorciaIQ jakie dajecie okno ???? a i ciekawam jaka może być cena takiego okienka nietypowego może ktuś sie orientuje

• Odpowiedzi 507
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A swoją drogą to nie jest tak że większość z nas tak miała ale zapomniała i w ogóle nudy na pudy - oglądam Twoje zdjecia z ciekawością, bo to jakaś inna technologia jest. U nas nie było żadnego zbrojenia na bloczkach :roll: Pewnie to przez te inne bloczki :D

No proszem paniom....

cudnie jest....i jak równiusio....panowie Ci budują bardzo artystycznie...i jaki porządeczek dookoła....bardzo gratuluję i cieszę się....razem z Tobą :lol: :lol: teraz życzę pięknej złotej polskiej jesieni ....co by prac nie musieć przerywać :wink:

buziaki.....

• 2 weeks później...
Kochani,

Jak kosztorysowo kształtuje się cena za stan surowy zamknięty Domku z frontowym gankiem

Olibaba mogę ci podać cenę mniej więcej w przybliżeniu ponieważ dużo zależy od uzytych materiałów podczas budowy i warunków w jakich będzie stał dom , mam na myśli np.glebę, teren podmokły lub nie .W naszym przypadku musieliśmy poszerzyć fundamenty i zrobić trochę grubszy wieniec co oczywiście zwieksza koszty , ale wystawienie takiego domu w stanie surowym otwartym kształtuje sie mniej więcej od 120 do 150 tys. tak jak pisałam wszystko zależy jakiego materiału użyjesz , czym pokryjesz dach jakie dasz okna itd.i jakich masz fachmanów .

A co że tak zapytam masz ochote na taki domek????????napisz coś więcej i gdzie mogę cię znaleźć

Dzięki Rossa !!! ... a już myślałem , że ten wątek umarł.

Szukamy żonką projekt pod naszą 4osobową rodzinę. Chcielibyśmy na wiosnę 2009 ruszyć z robotą.

Przeglądam setki albo tysiące różnych projektów i już sam nie wiem czy to my jesteśmy jacyś dziwni że nic nam nie pasuje czy już sam nie wiem o co chodzi.

Generalnie miałem okazję na żywo podziwiać kilka projektów pana Szewczyka m.in. bungalowy z poddaszem i z gabinetem. Lubimy z żonką przestrzeń ale akurat te projekty są jak dla nas zbyt duże. W końcu natrafiliśmy na "z frontowym gankiem" i od razu sie zakochaliśmy. Układ funkcjonalny wydaje się idealnie wpasowywać w nasze oczekiwania. Spoglądając jednak okiem laika na ten projekt wydaje się dość drogi w realizacji - stąd to niedyskretne pytanie do Ciebie :wink: . Mimo wszystko wyadwało mi sie że wyjdzie drożej niż to co podałaś. Do budowy zamierzamu podejść rozsądnie bez fajerwerków i zbędnych inwestycji które będa się zwracały przez 50 lat 8) :lol: 8) :D :p

Po przeczytaniu różnych forów i wypowiedzi oraz analizie załączonych przez budowniczych zdjęć nie podoba mi się jedna rzecz w tym projekcie. To są te podparcia dachu które stoją w sypialniach !!! Być może nie mogę sobie tego wyobrazić . W jaki sposób można zaaranżowac ciekawie te wnętrza albo zamaskować te belki aby nie przeszkadzały w użytkowaniu lub zbędnie nie szpeciły ?????? Macie na to jakiś pomysł ?

Jeżeli zdecydujemy się na ten projekt ( a na razie o żadnym innym nie myślimy) to postawimy go w pierwszej stolicy Polski :wink: - w Gnieźnie !

Olibaba

może się zdziwisz ale są tacy którzy na środku pomieszczenia robią psuedosłupy z gipskartonu co by było ciekawiej :lol:

hehehe ...

... nie , wcale mnie to nie dziwi ... sam jestem fanem elementów drewnianych, które nadaję charakter i bardzo zdobią pomieszczenia. Ale na forum muratora znalasłem m.in. takie zdjęcie poddasza w ZFG2:

http://inlinethumb56.webshots.com/35319/2495698750010420463S600x600Q85.jpg

http://inlinethumb47.webshots.com/15534/2552236930010420463S600x600Q85.jpg

niestety nie mogę sobie tego wyobrazić tak aby te pomieszczenia były i estetyczne i funkcjonalne ... ale to moja pierwsza budowa więc być może da sie z tymi podporami coć zrobić (chyba, że to tymczasowa konstrukcja) :wink: :wink: :wink:

Naprawdę będę szczęśliwy jak mnie wyprowadzicie z błędu ... wtedy nie będę miał żadnych wątpliwości co do wyboru projektu i dołącze do szczęśliwych posiadaczy Domu z frontowym gankiem :D

Ludziska Wy tu o dachach,a tu gospodyni mówi, ze właśnie wróciła

Rossa nasza droga oto szampan powitalny

http://images32.fotosik.pl/367/38697e1c94408ca5.jpg

i kwaity dla Ciebie...

http://images27.fotosik.pl/278/f13490b13b8c8f89.jpg.

i małe cocnieco....

http://images30.fotosik.pl/278/ea1b19a39b1e44cb.jpg

witaj wśród nas...kochana i teraz juz nam nie znikaj....i codziennie tu bądź... z foteczkami :lol:

Ludziska Wy tu o dachach,a tu gospodyni mówi, ze właśnie wróciła

witaj wśród nas...kochana i teraz juz nam nie znikaj....i codziennie tu bądź... z foteczkami :lol:

Święta prawda !!!

Welcome again !!!

zwłaszcza tymi fotkami jestem zainteresowany :D