Rossa 09.09.2008 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 foty mi cuś nie wchodzą , myśle że siem poprawię tylko jutro serio serio a co do okienka to ja bym bardzo chciała takie jak w projekcie ale obawiam się że zrobię pewnie tak jak większość czyli go uproszczę , chociaż jeszcze mam troszeczkę czasu to może się cuś zmienia ty DorciaIQ jakie dajecie okno ???? a i ciekawam jaka może być cena takiego okienka nietypowego może ktuś sie orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.09.2008 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 czy już jest jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.09.2008 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Rossa zdjęcia super. Niestety niektóre etapy są pracochłonne a bez szokujących zmian. Ale już niedługo będziesz miała podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.09.2008 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 A swoją drogą to nie jest tak że większość z nas tak miała ale zapomniała i w ogóle nudy na pudy - oglądam Twoje zdjecia z ciekawością, bo to jakaś inna technologia jest. U nas nie było żadnego zbrojenia na bloczkach Pewnie to przez te inne bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.09.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ładnie i równiutko chwali sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 No proszem paniom.... cudnie jest....i jak równiusio....panowie Ci budują bardzo artystycznie...i jaki porządeczek dookoła....bardzo gratuluję i cieszę się....razem z Tobą teraz życzę pięknej złotej polskiej jesieni ....co by prac nie musieć przerywać buziaki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rossa 13.09.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 hm....mówicie że równiutko ,ale co????przecierz funamenty nie mogą być krzywe nie wiem o so chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.09.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 hm....mówicie że równiutko ,ale co????przecierz funamenty nie mogą być krzywe nie wiem o so chodzi kto Ci mówił, że nie mogą? wszystko może być krzywe psze pani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.09.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 psze pani to sie tynkiem wyciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.09.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Nie przejmuj się Rosso u nas też kicha ze względu na deszcze - tak to już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olibaba 20.09.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Kochani,Jak kosztorysowo kształtuje się cena za stan surowy zamknięty Domku z frontowym gankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rossa 05.10.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Kochani, Jak kosztorysowo kształtuje się cena za stan surowy zamknięty Domku z frontowym gankiem Olibaba mogę ci podać cenę mniej więcej w przybliżeniu ponieważ dużo zależy od uzytych materiałów podczas budowy i warunków w jakich będzie stał dom , mam na myśli np.glebę, teren podmokły lub nie .W naszym przypadku musieliśmy poszerzyć fundamenty i zrobić trochę grubszy wieniec co oczywiście zwieksza koszty , ale wystawienie takiego domu w stanie surowym otwartym kształtuje sie mniej więcej od 120 do 150 tys. tak jak pisałam wszystko zależy jakiego materiału użyjesz , czym pokryjesz dach jakie dasz okna itd.i jakich masz fachmanów . A co że tak zapytam masz ochote na taki domek????????napisz coś więcej i gdzie mogę cię znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olibaba 06.10.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dzięki Rossa !!! ... a już myślałem , że ten wątek umarł. Szukamy żonką projekt pod naszą 4osobową rodzinę. Chcielibyśmy na wiosnę 2009 ruszyć z robotą. Przeglądam setki albo tysiące różnych projektów i już sam nie wiem czy to my jesteśmy jacyś dziwni że nic nam nie pasuje czy już sam nie wiem o co chodzi. Generalnie miałem okazję na żywo podziwiać kilka projektów pana Szewczyka m.in. bungalowy z poddaszem i z gabinetem. Lubimy z żonką przestrzeń ale akurat te projekty są jak dla nas zbyt duże. W końcu natrafiliśmy na "z frontowym gankiem" i od razu sie zakochaliśmy. Układ funkcjonalny wydaje się idealnie wpasowywać w nasze oczekiwania. Spoglądając jednak okiem laika na ten projekt wydaje się dość drogi w realizacji - stąd to niedyskretne pytanie do Ciebie . Mimo wszystko wyadwało mi sie że wyjdzie drożej niż to co podałaś. Do budowy zamierzamu podejść rozsądnie bez fajerwerków i zbędnych inwestycji które będa się zwracały przez 50 lat Po przeczytaniu różnych forów i wypowiedzi oraz analizie załączonych przez budowniczych zdjęć nie podoba mi się jedna rzecz w tym projekcie. To są te podparcia dachu które stoją w sypialniach !!! Być może nie mogę sobie tego wyobrazić . W jaki sposób można zaaranżowac ciekawie te wnętrza albo zamaskować te belki aby nie przeszkadzały w użytkowaniu lub zbędnie nie szpeciły ?????? Macie na to jakiś pomysł ? Jeżeli zdecydujemy się na ten projekt ( a na razie o żadnym innym nie myślimy) to postawimy go w pierwszej stolicy Polski - w Gnieźnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Olibaba może się zdziwisz ale są tacy którzy na środku pomieszczenia robią psuedosłupy z gipskartonu co by było ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olibaba 06.10.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Olibaba może się zdziwisz ale są tacy którzy na środku pomieszczenia robią psuedosłupy z gipskartonu co by było ciekawiej hehehe ... ... nie , wcale mnie to nie dziwi ... sam jestem fanem elementów drewnianych, które nadaję charakter i bardzo zdobią pomieszczenia. Ale na forum muratora znalasłem m.in. takie zdjęcie poddasza w ZFG2: http://inlinethumb56.webshots.com/35319/2495698750010420463S600x600Q85.jpg http://inlinethumb47.webshots.com/15534/2552236930010420463S600x600Q85.jpg niestety nie mogę sobie tego wyobrazić tak aby te pomieszczenia były i estetyczne i funkcjonalne ... ale to moja pierwsza budowa więc być może da sie z tymi podporami coć zrobić (chyba, że to tymczasowa konstrukcja) Naprawdę będę szczęśliwy jak mnie wyprowadzicie z błędu ... wtedy nie będę miał żadnych wątpliwości co do wyboru projektu i dołącze do szczęśliwych posiadaczy Domu z frontowym gankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 sposób montażu nie wygląda na tymczasowy. faktycznie jakoś ciężko się poruszać w takim pomieszczeniu. czułabym się jakby ktoś stempli nie pousuwał projektu nie znam więc nie rozwieje wątpliwości. ale obejrze projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 faktycznie są słupki. Ale cztery na całym poddaszu a nie taki gąszcz. Może część jest ukryta w ścianach działowych których jeszcze nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olibaba 06.10.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dzięki wielkie efilo ! Twoja wersja bardziej mi odpowiada niz to co widac na załączonych zdjęciach Czy możliwe jest takie przeprojektowanie więźby aby wogóle uniknąć tych słupów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.10.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ludziska Wy tu o dachach,a tu gospodyni mówi, ze właśnie wróciła Rossa nasza droga oto szampan powitalny http://images32.fotosik.pl/367/38697e1c94408ca5.jpg i kwaity dla Ciebie... http://images27.fotosik.pl/278/f13490b13b8c8f89.jpg. i małe cocnieco.... http://images30.fotosik.pl/278/ea1b19a39b1e44cb.jpg witaj wśród nas...kochana i teraz juz nam nie znikaj....i codziennie tu bądź... z foteczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olibaba 06.10.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ludziska Wy tu o dachach,a tu gospodyni mówi, ze właśnie wróciła witaj wśród nas...kochana i teraz juz nam nie znikaj....i codziennie tu bądź... z foteczkami Święta prawda !!! Welcome again !!! zwłaszcza tymi fotkami jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts