grzeniu666 10.01.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nie wiem na ile dokładne ma być to wyrównane do tych okien, ale wydaje się drogawo. Jeśli chodzi o elewację to myślę że demonizujesz to drewno, szczególnie że jakiś kilometrów chyba nie masz. Ja polecam to obgadać z kimś kto się zna na temacie. Sam planuję mieć ze 100m2 deski na elewacji i jakoś się nie lękam (choć kasy mało), ale napewno tynk prostszy. Jeśli nie, to poddaję pod rozwagę:http://www.euronit.pl/pl/produkty/pr/facade-panels.htmlhttp://www.euronit.pl/pl/produkty/informacje-o-produkcie/pr/facade-boards/lten-facade-board-cedral-structur.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Moim zdaniem majster chce sobie dorobić extra- czy firma wstawiająca okna wymaga wyrównania? Tak, wymagane jest wyrównanie, bo będą taśmy a nie pianka. Klei się je do równego podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jeśli chodzi o elewację to myślę że demonizujesz to drewno, szczególnie że jakiś kilometrów chyba nie masz. Na razie nie mam nic. Styropian na całości daje szczelną izolację. Przykręcanie rusztu narusza ciągłość izolacji. Poza tym cena - już teraz wiem, że nie wykończę piętra z kredytu a i z parterem będę miała problem. Nie chce wydawać kasy na elewację. Mnie drewno bardzo się podoba, ale musiałoby mnie było stać na regularną konserwację robioną przez kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 10.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Styropian na całości daje szczelną izolację. Przykręcanie rusztu narusza ciągłość izolacji. Poza tym cena... Co do rusztu, to ja liczę że go uniknę (jeszcze mam czas się zastanawiać jak). Choć spodziewam się że rozwiąznia rynkowe/systemowe/gwarantowane go zwykle mają. Co do kosztów jakieś są na pewno. Masz jakieś informacje w tym temacie? Ciekaw jestem jak wg Twojego rozeznania taka robota+chemia kosztuje? Pewnie zależy od drewna, estetyki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 W 2003r kosztował materiał 20-50 zł/m2 (zależnie od drewna) + koszt lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 10.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Taśmy okienne miałem klejone do muru na zewnątrz. Nie możesz tak ? Jak chcesz to potem obrobić ? tzn te taśmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nie wiem. Ja nie obrabiam tylko facet od okien. Dał wymiary, jakie muszą trzymać otwory okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 11.01.2012 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam serdecznie.Z tego co juz przeczytalam wnioskuje iz z determinacja bedziesz szla do ukonczenia domu - w wiekszosci wiesz i jestes zdecydowana na kupno odpowiednich rzeczy a to uwazam za duzy plus. Powodzenia zycze i sledzic bede powstajacy jakze inny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2012 00:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 dziekuję za doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 15.01.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Bardzo ładna umywalka. Muszę sobie gdzieś zanotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.01.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 (edytowane) firma nazywa się Karmelit i produkuje na potrzeby hoteli - na allegro sprzedaje syn właściciela, w sklepach nie znajdziesz. Na stronie internetowej jest tylko kilka przykładowych wzorów - podeślą więcej jak do nich napiszesz. One są robione z konglomeratu dolomitowego, więc nie każdemu będzie odpowiadać (podobno nie można myć preparatami "kamień i rdza" , Cif oraz preparatami na bazie kwasów, bo to kamień i w dodatku zasadowy).Ale za tę cenę nie znalazłam umywalki ceramicznej o podobnej stylistyce. Tutaj wątek:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?117693-Umywalki-z-dolomitu Edytowane 15 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 16.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dzięki Elfirku- jeszcze wczoraj znalazłem na ww portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 27.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 hej napisze tutaj bo swojego dziennika nie mam a nie chce już go zaśmiecać lullaby;) mój mąż pytał o cenę żywicy i powiedziano mu że 20 kg kosztuje 50 zł i jeśli ma być 2 cm grubośc czyli nadaje sie na taras to zzby zrobic 40m2 trzeba tone czyli 2500 zł-wiadomo do tego jakis kamien oraz jakis tłuczen pod to(ale mysle ze to juz nie sa duze koszty) no i robota-a facet mowil mu ze to swobodnie mozna zrobic samemu. W betinoarce wymieszac zywice z kamienien i wylac i packa wygladzic- porownuje to do ceny tarasu z deski bo tylko taki wchodzi w gre-u mnie tzreba zrobic male fundamenciki, na to legary i na to deska. Taras nie bedzie u mnie ogromny wiec musze przeliczyc dokladnie czy sie kalkuluje, a jesli chodzi o sam podjazd to nie wiem ile kosztuje teraz wykonanie kostki granitowej ale z ostatnich cen na jakich sie zatrzymalam to bylo chyba cos miedzy 250-300 (dosc dawno-pewno juz drozej bedzie) no i tu to chyba bedzie bardziej oplacalne plus opaska wokól domu. Podjazd musi byc z 4 cm ale wtedy juz wszystkie ciezkie auta moga jeździc po tym (podobno?) no i wtedy z tony zywicy wyjdzie nam 20m2. NIe wiem jakie ceny byly kiedy ty sie orientowalas ale moze akurat Ci pomoga moje infromacje. Zajrze na google na ta firme która podalas w dzienniku lullaby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 mi wyceniono na ten podstawowy zakres (czyli bez dojazdu, bez dopłaty za mała powierzchnię, bez podbudowy) właśnie coś koło 300-350 zł/m2 w najtańszym grysie (czyli nie kolorowanym).Na samodzielne robienie nawet się nie szykuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Elfir serdeczne dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 27.02.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 koktajl- obawiam się, że 4cm kostka to tylko na chodniki, ale przy granitowej może być inaczej. Z kostki betonowej na podjazdy 6 lub 8cm, chodniki 4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 27.02.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 koktajl- obawiam się, że 4cm kostka to tylko na chodniki, ale przy granitowej może być inaczej. Z kostki betonowej na podjazdy 6 lub 8cm, chodniki 4cm. z tym że my nie mówimy o kostce (ani betonowej ani granitowej) tylko o warstwie kamyków połaczonych ze soba żywicą/klejem i wylanych na podjazdy (4 cm) czy tarasy/chodniki (2cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 ta warstwa na samochody wcale nie jest gruba.Na targach Gardenia były 3 lub 4 firmy się tym zajmujęce. Cena na trakt pieszy poniżej 150 zł na gotowo. mam ulotkę jednej z nich: http://www.decohortus.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.02.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 z tym że my nie mówimy o kostce (ani betonowej ani granitowej) tylko o warstwie kamyków połaczonych ze soba żywicą/klejem i wylanych na podjazdy (4 cm) czy tarasy/chodniki (2cm) A to nie zrozumiałem, bo tak jakoś ""zlepiłaś" w zdaniu, że wywnioskowałem, że chodzi o kostkę. Fajne to jest, przypomina tynk mozaikowy (ten mam na kominie i będzie na podmurówce). Na mój tarasik niezłe by to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ta warstwa na samochody wcale nie jest gruba. Na targach Gardenia były 3 lub 4 firmy się tym zajmujęce. Cena na trakt pieszy poniżej 150 zł na gotowo. mam ulotkę jednej z nich: http://www.decohortus.pl w takim razie muszę zerknąc na tą stronkę a 150 zł na gotowo brzmi naprawde nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts