robert skitek 28.11.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Hehe, sam planuję kiedyś coś takiego nad moim tarasem. Ale to w odległej przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 28.11.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 To jest jedno z tych rozwiązań na które choruje połowa forumowiczek w dziale ogrody : I forumowiczów też! Zamierzam coś podobnego zrealizować, fajnie byłoby nie zrujnować portfela (czy na ogrzewanie, czy na łączniki systemowe)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2012 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Elfir, mam podobną paranoję dot. mostków i podobne "zamiary daszkowe" (i też płytę fund. od W.S. ) Proponuję rozważyć konstrukcję drewnianą zamocowaną do muru i "otuloną" ociepleniem. Pozdrawiam. Boję się, że pracujące drewno będzie robiło w drewnie mikroszczeliny. Ja nie miałbym nic przeciwko wielkiej pergoli osadzonej na wielu słupkach i po prostu przedłużonej nad okno: http://img.diynetwork.com/DIY/2007/08/08/dseq113_3_final11_lg.jpg gdyby nie to, że sobie wymarzyłam lustro wody w stawie jak najbliżej domu Stąd pergola nie miała być podporą dla pnączy, tylko dla zasłon np. z materiału. Ale w twoim przypadku, jeśli masz wolne miejsce przed domem nie robiłabym pergoli powiązanej z budynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2012 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Robecie - poczytałam sobie o ecofixach. Wszystko fajnie, ale pewnie dostępne tylko dla montażystów a nie dla "szaraczków". Bo wbudowałabym sobie w konkretne miejsca te fixy i w przyszłości mogłbym d nich zamocować konstrukcję. Ale nawet nie wiem jaki to przedział cenowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 28.11.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Na swojej stronie w pl nawet tego nie mają. Nie mam pojęcia jakie to ceny, ale pewnie patrząc na wyspecjalizowanie, to tanie nie będzie. No ale na dwa czy cztery to pewnie nas stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 28.11.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Boję się, że pracujące drewno będzie robiło w drewnie mikroszczeliny. Ja nie miałbym nic przeciwko wielkiej pergoli osadzonej na wielu słupkach i po prostu przedłużonej nad okno: gdyby nie to, że sobie wymarzyłam lustro wody w stawie jak najbliżej domu Stąd pergola nie miała być podporą dla pnączy, tylko dla zasłon np. z materiału. Ale w twoim przypadku, jeśli masz wolne miejsce przed domem nie robiłabym pergoli powiązanej z budynkiem. Co do drewna myślę że jest osiągalne w rozsądnych kwotach drewno odpowiedniej klasy, dużo tego nie trzeba. Szczelin się nie obawiam, choć to jakiś eksperyment. Do wiosny mam czas aby to sobie poukładać... Mnie takie rozwiązanie (jak na poprzednim foto) pasuje i ze względów estetycznych i użytkowych (i trochę technicznych). Pójdę w tym kierunku, będę mocowanie rozwiązywał trochę podobnie jak daszki wejściowe (te to proste "płyty-bloki" gr. ca. 20cm powiązane tylko z budynkiem, raczej bez linek itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2012 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Idea ogrodu była taka:http://images36.fotosik.pl/296/71a8463c10a444ce.jpg I "pergola" wówczas z zasłonkami:http://lkaeinteriors.com/main/wp-content/uploads/2010/07/OutdoorCurtains13.jpghttp://decorat-ion.com/wp-content/uploads/2012/08/Outdoor-Curtains2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2012 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 8 m od okna tarasowego mam ścianę budynku gospodarczego teściów, więc zawsze mogę zrobić tak: http://www.lawest.bz/blog/wp-content/uploads/2011/02/outdoor-curtains6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.12.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Fajne to ostatnie, ja mam takie widoki że musiałabym z trzech stron się tak osłonić Odnośnie łazienki, są tam dwa wejścia, które jest do czego? Już znalazłam Edytowane 16 Grudnia 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.12.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mnie się najbardziej chyba nr 1 podoba, bo sprzęty nie są skomasowane na 1 ścianie. Tylko zamieniłabym wannę z prysznicem, obracając ją o 90 stp. i wąskim boczkiem stawiając ją do okna (patrzę wtedy w okno a drzwi mam z boku) a za plecami prysznic, potem kibelek. W każdej innej wersji marnuje się 1 ściana. Ładny masz ten widok chociaż? bo ja mam ohydną ceglaną ścianę więc nie mam o co walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2012 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 W sumie widok jest na niebo niebo, bo to na piętrze jest. Ale nie ma żadnych sąsiadów naprzeciw. Rozumiem że nr 1 to takie nr 2 tylko z umywalką na drugiej ścianie? Tylko tu trochę mi przeszkadza ten widok na drzwi. wersja 5 cronin http://images50.fotosik.pl/1791/3d70c9e71b525fd2.jpg Prysznic można nawet powiększyć o pólkolisty wykusz Komasuję sprzęty na jednej ścianie, bo tak łatwiej odpływy zrobić. Wzdłuż ściany z lewej strony mam strop ze styropianu, więc bez problemu można się przebijać. Pion jest zaraz za ścianą kotłowni (lewy dolny róg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Nie, mnie chodziło o to aby wannę wzdłuż ściany z prysznicem postawić, czyli długim bokiem do wejścia. Takie ustawienie jak teraz, nogami do drzwi, totalnie mi nie odpowiada tzw. pozycja trupa Czyli wejście do prysznica od strony umywalki lub kibelka. Chociaż może być ciasno. Z ustawieniem odpływów masz oczywiście rację, ale w tak dużej łazience ustawienie wszystkich sprzętów na jednej ścianie nie wygląda dobrze. Wyglądają na powciskane na siłę, zwłaszcza z tą pustą ścianą naprzeciwko. Chyba że coś tam dasz dla przeciwwagi, i jakoś to optycznie wyważysz. Ja też kombinuję jak zmieścić i wannę i prysznic bo dwa w jednym odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2012 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) To nie wejdzie przy założonych rozmiarach prysznica (szerokość 1 m). http://images41.fotosik.pl/1881/e92ad878730ed5ad.jpg Edytowane 17 Grudnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Mnie ten widok na drzwi też by przeszkadzał, chyba że zrobisz niską ściankę w nogach do wysokości okna, tak jak w wersji pierwotnej za głową była.Sprawdzałaś jakie mogą być odległości do pionu prysznica i wanny?Kibelek do pionu nie może mieć więcej niż metr, więc to jedyne miejsce dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Odległości nie mają żadnego znaczenia, prócz kibelka (może być trochę wiecej niż 1 m). Robi się po prostu automatyczny odpowietrzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) A wersja nr 3 z przerzuconą umywalką na drugą stronę? I tymczasową zasłonką do prysznica, za jakiś czas wymienioną na szklane drzwi? Na powierzchnie łazienkowe stosuje się jakies powłoki, więc nie ma zacieków. Trzeba to tylko co kilka miesięcy powtarzać (może dłużej) Edytowane 17 Grudnia 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 to przypomina wówczas wersję 1 - nie wiem jak z tym przejściem między umywalką a wanna, czy nie będzie za wąskie? Najładniej jest wchodzić wprost na umywalkę z lustrem. I tak została wymyślona wersja podstawowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Zgadza się, pytanie jak bardzo jest ci potrzebny widok na okno? No i czy nie przeszkadza ci obecność drzwi za plecami? możesz wtedy na ścianie zrobić proste lustro - będziesz miała wtedy widok na drzwi i okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Zastanawiałam się czy nie zrobić lustrzanych drzwi do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 a nie będą się brudzić, czy chlapać od prysznica? nie sądzę żeby chciało ci się je non stop czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts