jimt 12.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ponieważ kilka postów wcześniej zaznaczyłaś, że przejrzałaś już mnóstwo gotowych projektów i masz zamiar skorzystać z projektu indywidualnego, nie chciałbym si narzucać, ale może spojrzysz jeszcze na moje ulubione kostki http://plugshop.pl/index.php?c=produkt&id_pro=324 Większość z ich projektów ma płaskie dachy, ten powyżej zamieściłem ze względu na rozkład pomieszczeń. Strona studia: http://www.plugstudio.com/ Strona trochę rozsypana(trudno się korzysta- przynajmniej mnie), ale może warto zapytac o indywidualny projekt kostki dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Faktycznie, osoba, ktora robiła im stronę powinna zostać pozbawiona prawa wykonywania zawodu. Domy fajnie wyglądają z zewnątrz. Ale te przeszklenia, tarasy, zewnętrzne żaluzje, drewno to duże koszty realizacji. Większośc ich projektów ma jednak otwartą kuchnię i brak dodatkowego pokoju na parterze. Jeden projekt byłby do zaakceptowania, ale po przeróbkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 29.11.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Hej. Nie wiem która wersja na dziś jest bardziej aktualna Odnośnie pierwszej to minus jest kibelek obok kuchni , dalej skośne ścianki które nie ułatwiają i widać, że ktoś coś kombnuje z miejscem a trudno coś tu zyskać, dalej tam gdzie ta duża strzałka to komunikacja która jest duża a niewiele wnosi do przestrzeni użytkowej, nie widać czy ta ścianka pomiędzy gabinetem jest wysoka czy niska ? ale i tak myśle, że gabinet raczej przy wejściu i z możliwością wydzielenia i zamknięcia drzwi. Ogólnie wersja 1 wypada słabo, te wycięcia w narożnikach nic nie dają a tylko komplikują. Wersja 2 Pasuje mi dużo bardziej Myślę, że przy wejściu zaraz po prawej mógłby być gabinet, a reszta otwarta i podzielona tylko schodami. Kuchnia się broni sama bo jest niewidoczna i ma fajne dwa wejścia. Nie wiem czy potrzebne są drzwi do wiatrołapu, po skosie, bo chyba bardziej ograniczają niż oddzielają. A może warto zabudować również ten kawałek przy wejsciu ktory wypełni na prostokąt ? Będzie łatwiej do budowy i ocieplenia bez mostków. co do piętra to myśle, że balkon tam jest zbędny ale ustawienie piętra można robić w drugiej kolejności jak już parter będzie gotowy. Tutaj link może nie bardzo odpwiadający temu co potrzebujesz jesli idzie o okna i ustawienie, ale ma ciekawie zaprojektowane schody i łazienkę w centrum i zamiast garażu mozna coś tam pokombinować z gabinetem, ale to już bez wgladu na salon. Może się przyda http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/alfa/256 pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 29.11.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Cześć Elfir! Jak tam działania logistyczne? Udało ci się dojść do ładu z projektantem i projektem? My jakoś nie możemy się zdecydować Co prawda dokładnie wiemy czego chcemy, jednak pomysłów na minutę mamy tysiąc! Wszelkie koncepcje są od siebie tak różne... Dobrze, że mamy sporo czasu na podjęcie decyzji Pozdrawiamy i czekamy na wasze relacje z placu bojowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.11.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Hej. Nie wiem która wersja na dziś jest bardziej aktualna Odnośnie pierwszej to minus jest kibelek obok kuchni Dzięki temu mam jeden pion wodny, krótkie odcinki rur. Czy jakaś toaleta smierdzi obecnie na tyle, by to przeszkadzało? W każdym niemal bloku kibelki sa tuż przy kuchniach. Wole kibel przy kuchni niż w salonie, jak czasem się zdarza w gotowych projektach. kowej, nie widać czy ta ścianka pomiędzy gabinetem jest wysoka czy niska ? ale i tak myśle, że gabinet raczej przy wejściu i z możliwością wydzielenia i zamknięcia drzwi. Dlaczego? Nas jest dwoje. Po co się zamykać? Ale masz rację ze skosami, trochę mieszają w przestrzeni. Niestety dom z linka jest za duży i w metrarzu i w rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 29.11.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Hej. Brakuje jeszcze jakiegoś pomieszczenia gospodarczego na piec, rekuperator. To też trochę miejsca potrzebuje. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 To jest na piętrze. W obydwóch projektach (tych ostatnich, które prezentowałam, wcześniejsze rysunki to wstępne koncepcje. Jak wrzuce rzuty z AutoCad to wtedy wszystko będzie idealnie zwymiarowane co do milimetra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 30.11.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witaj Elfirku tak na pierwszy rzut oka to koncepcja nr 1 jak dla mnie jest lepsza, chocby z tego względu e masz wyjście na taras z kuchni to cenna rzecz poza tym, wydaje mi się sprawniejszy komunikacyjnie... ale jeszcze bedę dumac a jak sa ułożone strony świata? południe jest na "wierzchołku" salonu ? mam też wrażenie, że jakby jeszcze pokombinowac z WC, to dałoby się go zmniejszyć na rzecz kuchni i wtedy łatwiej by było o blat do jedzenia... przy takiej odległości do stołu jadalnianego chyba musiało by cos byc by tyłek na szybko usadzić pozdrawiam, kibicuje i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 południe jest od strony wejścia.Na razie wstrzymaj się z oceną, dopóki nie wrzucę rysunków z CADa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.12.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 no to czekam na rzuty z CADa a powiedz, dlaczego na dole chcesz mieć prysznic w łazience? u mnie tez tak jest, tzn mamy prysznic w wc (dołozyliśmy go tam) i wanne w drugiej, łazienki se sobą sąsiadują i robilismy tak, ze najpierw mieliśmy tylko te małą łazienke z prysznicem, jak się przeprowadzaliśmy, a po roku czy jakoś dopiero te dużą, z wanną, i odkad jest ta duża to ani razu przez ostatnie dwa lata nie skorzystałam z prysznica sama jestem zaskoczona... korzystamy z wanny (nawet biorąc prysznic).... ale to tylko takie nasze doświadczenie i dziś się zastanawiam, czy moja gimnastyka przy projektowaniu aby ten prysznic tam jak najkorzystniej miejscowo wsadzić była potrzebna nie wiem jaki jest powód u Was, ale może warto to jeszcze przeanalizować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.12.2009 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 dlatego, że zakładam, że na starośc może mi się nie chcieć wchodzić na piętro. Poza tym gdzieś trzeba opłukać buty z błota czy rośliny z kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.12.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 aha, rozumiem u nas parterowy dom to nie ma problemu... no to walcz dzielnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.12.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Mikołaja zostawiam;))http://i.wp.pl/a/f/jpeg/11312/mikolaj1__10_mm.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 20.12.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img137.imageshack.us/img137/4579/mikoajzlodu.jpgZdrowia, szczęścia, pomyślności i niech dobroć wśród Was gości.By Wam wszystko pasowało...By kłopotów było mało...Byście zawsze byli zdrowi...By problemy były z głowy...By się wiodło znakomicie i wesołe było życie!Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy wszystkim przez cały Nowy Rok 2010. Życzymy, aby dla Was był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe i społeczne oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 22.12.2009 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://download1.klimacik.pl/e-gify.com/261.gif Wesołych Świąt życzą an-budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.12.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.12.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Elfirku-spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia życzy aka z rodzinką http://kartki-internetowe.pl/kartki/47/6/d/612.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.12.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://i48.tinypic.com/v3ej4g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.12.2009 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Dziękuję za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 28.12.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Elfir! Słonko! Ja bym chętnie zobaczyła - ale nie mam programu! Fajnie że "warunki" macie! I z projektem ruszacie! Potem tylko pozwolenia i jazda! My na gminę się wybieramy, o nasze "plany na przyszłość" popytać! Termin zapewne mało efektywny będzie - czy w urzędzie będzie ktoś myślał o pracy w okresie po świętach przed sylwestrem? Zobaczymy! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts