Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elfir stawia klocka - dziennik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 227
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem jaki Elfir masz reku ale z tymi biegami i prędkościami wentyli to jest czarna magia.

Mam Klimora. Jakaś testowa, krótka seria (już maja inne modele) i wygląda nieco na DIY, jeśli przyjrzeć się dokładnie wykonaniu.

Zaleta taka, że jest prosty jak drut i wszystko jest na wierzchu widoczne i dostępne, po zdjęciu obudowy.

Ja mam po 2 tygodniach F7 do wymiany. Nie mam takiego grubego nalotu syfu ale zatkał się. A mieszkam jakies 1.5km od zabudowy wsi i 500m od najbliższego kopciucha.

Ale my żyjemy w innej strefie sasiad :D

Nie będę już dołował ale co dwa tygodnie wymianiam filtry.

Filtr to u mnie kupiony materiał w Auchan i po prostu nadziewam na ramki ori fitra reku :)

Edytowane przez Arturo1972

• 9 months później...

Brawo

Edit:

ucięło dalszą część wiadomości...

Pisałem, że każdy szuka rzeczy z których może czasowo zrezygnować, by znaleźć oszczędności lub by jak najszybciej móc się wprowadzić.

Dobrze że u Ciebie było to tylko MDF i ogrodzenie ;)

Edytowane przez Sativum
ucięło wiadomość

• 3 months później...
  • 3 months później...

Echa, byliśmy na urlopie a pod nasza nieobecność padła rekuperacja. Nie wyświetla się sterownik, wentylatory stoją.

Była burza, podobno niedaleko walnął piorun. Ale zabezpieczenie przeciwprzepięciowe jest na zielono, lodówka, filtry i lampy akwarium działają bez zarzutu.

Znajomy elektronik podpowiedział, że mogło tylko wywalić bezpiecznik na płytce sterownika i wówczas naprawa dla niego jest banalna. Niestety jest na urlopie.

Pech.

• 5 months później...
  • 6 months później...

Ogrzewanie 2021 (z c.w.u.) 1137,31 zł

Ogrzewanie 2022 (z c.w.u): 1458,70 zł

było trochę zamieszania z fakturami, bowiem nie dostawaliśmy ich przez 4 miesiące i potem były zbiorcze obejmujące rok 2021 i 2022, wiec kilka złotych może być in plus/minus.

Edytowane przez Elfir