Arnika 08.12.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Małgoś... ja nie mam rodziców, więc moje dzieci jak idą to tylko do dziadków ze strony męża.. Tylko..I są z nimi baaardzo związani emocjonalnie... Ja z wdzięczności za opiekę nad dziećmi (choć ja nie pracuję i dzieci nie musiała wychowywać teściowa, ale zdarza się, że potrzebujemy to czy tamto załatwić i czasami bywali u babci i to na godzinę/dwie, mieszkaliśmy dwa bloki od siebie, teraz dalej... .) jeżdżę i załatwiam im to co potrzeba, opiekuję się nimi... Ale Córcia to córcia... a synowa to synowa.. Tak ja to odczuwam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.12.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 No nie mow, ze za 2 stowy kupil Nike, to chyba uzywane musialy byc. Minimum 4 kochana... Zdarza się chyba. Wprawdzie Nike nie kupiłam nigdy nikomu, ale np. Rebooki kiedyś przecenione kupiliśmy za rozsądną cenę i rzeczywiście dłuuugo służyły. A takoż przecenione Adidasy były najgorszymi butami, jakie miałam - obcierały mnie i niewygodne były jak cholera - skończyły jako buty do kapania w ogródku, bo dobrze się nimi szpadel popychało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 No ale akurat Nike sa najdrozsze z wszystkich i jesli sie komus uda znalezc za 200 zl to dajcie mi znac koniecznie, powaznie mowie, bo ja takiego cudu jeszcze nie widzialam a tez niedlugo bede potrzebowac. Akurat jesli chodzi o sportowe rzeczy to faktycznie do niedawna poza markowymi nie bardzo byla alternatywa, teraz Decathlon ma naprawde dobre i duzo tansze rzeczy, a jakosc ma znaczenie, bo mozna sobie krzywde zrobic nieodpowiednimi butami na przyklad, Ja duzo markowych ciuchow sportowych kupilam na ebayu, teraz wyszukiwarka nie lapie aukcji ze swiata i nie da sie tak szalec jak kiedys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.12.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 TAR-cia zaczęłam ale brakło mi szpilek na cholerną paczkę żeby mi ją poczta raczyła dostarczyć czekam od 4 grudnia:mad: podglądam po numerze przesyłki i pisze doręczona kole 18 ale pytam się gdzie i komu skoro sprzedawca pisał że wysłał 3 grudnia jak w poniedziałek nie doręczą to kamień na kamieniu z poczty polskiej w mojej dziurze nie zostanie:mad: Jak ja Cię rozumiem!!! Kiedy mam iść na pocztę, to chora jestem! Tyle że listonoszy mamy fajnych. A sama instytucja i panie w okienkach... Wrrrr! Wiesz, jak rekrutowali pracowników na pocztę? Pytanie do pierwszego kandydata: - Co pan zrobi dla kobiety ciężarnej z małym dzieckiem, które donośnie płacze znudzone staniem w kolejce? ... - No... poproszę klientów, żeby ją przepuścili w kolejce, postaram się jak najszybciej obsłużyć, dam dziecku kartkę i długopis, żeby sie zajęło rysowaniem... - Dziękuję. Następna. Co pani zrobi, żeby pomóc staruszkowi, który zapomniał okularów i nie może odczytać ani wypełnić przekazu? - Oczywiście pomogę mu przeczytać wszystko, także drobny druk i wypełnię za niego druczek. - Dziękuję. Następna. Co pani zrobi, żeby pomóc kobiecie na wózku inwalidzkim, która nie może sama otworzyć sobie drzwi poczty? - Nic. - Ma pani pracę! Ale Córcia to córcia... a synowa to synowa.. Tak ja to odczuwam... I nie tylko Ty - pociesz się. Tak już jest... Jak ja się cieszę, że mam tylko córki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.12.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Małgoś.. no w promocji w http://www.fashionhouse.pl/index.php?mall=7 kupisz spokojnie.. tam młody/starszak zawsze coś znajdzie.... Wusia... Ty popchnęłaś młodego na capoeirę i trampolinę, my naszego na narty czy żagle, bębny albo wędki... Agduś.. młody miał sandały z D i były super.. przeżyły moczenie w morzu i spacery po asfalcie, lekkie są i może na ten sezon się nadadza... i za całe 40 zipa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 No fajnie, ale to tylko Sosnowiec, Wawa, Gdansk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.12.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Mój drugi ulubiony sklep, to Deichman, bo jest jedynym w miarę tanim, w którym można kupić buty damskie w rozmiarze większym niż 41 czyli dla pierworodnej. Ona nie ma kompleksów z powodu wzrostu i chce chodzić na obcasach, więc buty męskie jej nie satysfakcjonują. Dzisiaj dowiedzieliśmy się jeszcze, że w razie braku rozmiaru na półce można zamówić buty przez internet, a gdyby nie pasowały, zwrócić je w dowolnym sklepie po przymierzeniu. Zaczynam ich coraz bardziej lubić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.12.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 No fajnie, ale to tylko Sosnowiec, Wawa, Gdansk... Sosnowiec jest na trasie z Krakowa na Katowice z A4 zjeżdżasz i momencik i sklep jest. To jest na samym końcu Sosnowca i początku Jaworzna. Czasami tam zaglądamy jak zakupy potrzebujemy zrobić... i o połowę taniej i jeszcze są promocje i to nie byle jakie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Akurat buty to ja tez lubie markowe, bo mam bardzo wrazliwe stopy i wole kupic na allegro uzywanego clarksa (sandaly za 50 zl na przyklad) niz za ta sama cene ze sztucznej skory a potem leczyc 2 miesiace bable, odciski i inne takie przyjemnosci. Raz wyladowalam u chirurga, ktory mi usuwal odcisk ze stopy - nikomu nie zycze... Chociaz prawie codziennie mijam CCC a tam szpilki przecenione na 79 zl i nie powiem, kusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Sosnowiec jest na trasie z Krakowa na Katowice z A4 zjeżdżasz i momencik i sklep jest. To jest na samym końcu Sosnowca i początku Jaworzna. Czasami tam zaglądamy jak zakupy potrzebujemy zrobić... i o połowę taniej i jeszcze są promocje i to nie byle jakie.. Myslisz, ze pociag mi skreci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Pociąg nie.. ale nie masz żadnej koleżanki, która by podjechała też na zakupy od czasu do czasu, albo kolegi?Ja też muszę dojechać i to teraz około 30km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 CCC nie jest takie złe. Ja mam tak porąbane stopy, że nawet klapki potrafią mnie obetrzeć w piętę, a zdarza mi się kupic tam sensowne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.12.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Jakos w CCC nie moge niczego - oprocz klapek na lato - kupic A chyba najgorsze buty dla mnie to Lasocki. I nie wazne czy kozaki, szpilki, sandaly czy cokolwiek innego. Zawsze dramatycznie mnie obcieraja. BTW butow to wczoraj za jedyne 32USD kupilam Vibram FiveFingers. Oprocz tego, ze sa sliczne - co sprawa dosc osobnicza - to mega wygodne i zawsze na silowni robia wrazenie :lol2: NIektorzy nawet twierdza, ze najlepsze do biegania, ale tu mocno bym sie spierala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 A gdziez te cuda nabylas powiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.12.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 w amerykanskim Zulily. Ale musisz wejec przez ichniejszy serwer, bo inaczej jest niewidoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ale wysylaja do PLu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.12.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ale wysylaja do PLu? nawet nie wiem, bo ja zawsze wysylam wszystko na nasza skrzynke w USA i dopiero z niej do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 No tak, bylo sie meza w Stanach nie pozbywac. Arnika, nie nie mam kolezanek, ktore jezdza na zakupy do Sosnowca, kolegow tym bardziej. Na razie buty poczekaja, moze cos upoluje w tych wszystkich stilago i innych wyprzedazach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.12.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Mozna, widzialam uzywane jury na przyklad. Agdus, ale ta teoria z dziecmi corek ma cos w sobie - ale chyba tez jest tak, ze chetniej sie oddaje wlasne dzieci pod opieke matce niz tesciowej, wiec pewnie potem wiezi z babcia ze strony matki sa mocniejsze, a co za tym idzie jej hojnosc wieksza... U mnie było nietypowo chyba, jako wnuczka byłam bardzo związana z jedną i drugą Babcią. Babcia ze strony Taty była niezwykłą kobietą, od jej śmierci minęło 30 lat, a do dziś na każdym spotkaniu rodzinnym jest wspominana i opowiadamy sobie o tym, jaka była i co zrobiła. Moja jedna synowa w UK, gdzie trafi drugi syn, kto wie...? Nie wiem, czy będę często widywana babcią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.12.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Hejka w niedziele, nadal śnieżno ale słabo mroźno, donoszę z okolic Rzeszowa Nie nadrobie wszystkiego, ale Agduś, dzieki za wytłumaczenie. Jako dziecko i wnuczka babci od strony ojca (czyli dziecko synowej) właśnie wiem dlaczego tak mnie traktowano...bo druga babcia była boska, mama mamy. Dziś oczekują od nas- dzieci synowej- że przyjdziemy i pomożemy i dziwią się naszej reakcji, że nie, żadnej wiezi z nimi nie mam ani ja ani moje rodzeństwo. Bo w dzieciństwie musieliśmy wręcz żebrać o jakiś dobry gest czy uśmiech.. I co zauważyłam, moja teściowa im wiecej zaczyna mieć wnucząt, tym wyraźniej widać różnice w traktowaniu:jawdrop: póki własna córka dzieci nie miała, wszystkie wnuczki traktowała identycznie. Teraz widać które są lepsze...Mojej młodszej babcia, która mieszka 80 km od nas, widziała raz u nas tylko, okazja była bo zaproszenie na chrzest dostała. Więcej nie miała potrzeby oglądac. I ja jako wredna synowa postanowiłam, ze nie będą moje dzieci w takiej sytuacji jak ja lat temu 30, żebrać o zainteresowanie i nie zamierzam dziewczyn wozić żeby babcię widziały choc czasami... ech wylałam swoje wiaderko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts