Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Nasz Domek - tak po prostu

wu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

byłam Markotko w poniedziałek lekarz stwierdził że źle nie jest powinno się obejść bez antybiotyku nie miał gorączki tylko katar i kaszel a we wtorek jak siezaczął bal z gorączka to od wpół czwartej po połedniu do wpół drugiej nad ranem niemal non stop 39 i wyżej pomimo środków przeciwgorączkowych od razu wieczorem poszedł antybiotyk ale biedny przez ręce sie przelewał jak wychodziłam dzisiaj do pracy po ósmej to się nawet nie obudził dzisiaj cały dzień było podobno dobrze jak wróciłam z pracy to bawił sie fajny był po 18 39 znowu dałam przeciwgorączkowy ciut spado a wpół dziesiatej znowu powyżej 39 teraz śpi i chłodniejszy to moze wreszcie spadła tak się męczy maleństwo

WUsia czytam i aż mam łezki w oczach - trzymaj się dziewczyno.... ja wiem, ze mamy to gorzej znoszą niż te małe Bąki.... przerabiałam to jakies 3 tygodnie temu więc wiem.... :(

mam pytanko co mu podajesz na spadek?

nam lekarza kazał przy bardzo dużej gorączce dawać na zmianę panadoll i ibufen w przerwach co 2-3 h oczywiście w przeliczeniu na masę ciała ! te leki się uzupełniają i bez obaw możesz je łączyć !

Ja swoim tak dawałam jak mieli juz bardzo wysoka gorączke i nie szło jej zbić, albo schodziła i wracała moment.

dostaje nurofen do tej pory świetnie działał a teraz jak dostanie to po 3 godzinach jest ta sama gorączka co przed podaniem a spada godzinę i to nie więcej niż 1 stopień :(

Markotko trzydniówkę to On już miał biorac pod uwagę jak się to zaczynało to raczej będą oskrzela albo nawet nie chcę myślec co bo juz napisałam u Skabusi :cry:

Nituś ja to tylko nie śpię i serducho mnie boli jak widzę jak się męczy ale On się męczy ledwo dyszy oczek nie ma siły otworzyć ale mamusię przytula i głaska :cry:

Wusia, niedawno też to przerabiałam.

Moja miała 40,1 kreskę to ledwo na oczy widziała. KJładź Małego do łóżka, letni kompres na czoło i na łydki, takie chusteczki mogą być. Tylko nie chłodne a letnie.

Jak nurofen nie działa, to podaj po 2 godz. od nurofenu panadol dla dzieci w syropie. Możesz za jednym razem dać nawet tyle ml ile waży dziecko. ale nurofenu pilnuj, żeby nie podać wiecej na dobę niż jest zalecane.

U nas pomagają kompresy. Przy 38-39 to jakoś wiem, ze przeleci, ale powyżej to zaczynam się bać.