Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Nasz Domek - tak po prostu

wu

Recommended Posts

Piotrusiowi jak spada poniżej 39 to zaczyna od razu romowę z mamusią przytulanko i przymilanie ale powyżej 39 to smutek wczoraj znaczy to już dzisiaj było to zawijałam w mokry ręcznik - ciepłą wodą moczony i octem pokropiony żeby schłodzić biedactwo

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

złe wieści :cry: :cry:

to przez tą pogodę :evil: , mróz potrzebny, żeby wymrozić te paskudztwa :roll:

u mnie Dawidek od tamtego czwartku ma katar, kaszleć go zaczynało, ale Nurofen pomógł (przeciwzapalnie działa), teraz jest końcówka kataru. Modlę się, żeby małej nie wzięło, ale to raczej nieuniknione, już coś słychać, jak rzęzi w nosku, tylko jeszcze nic nie widać, żeby można było ściągnąć katarek :-?

młody jak miał 6 tygodni od kataru zaczął a skończyło się na zapaleniu oskrzeli i zastrzykach :cry: :cry: :cry:

Dawidkowi na taką gorączkę tylko pomagały letnie kąpiele. Trochę.

no cóż niestety nie lubię mieć racji ale miałam Piotruś ma paskudne zapalenie oskrzeli :( na pociechę jeszcze zapalenie oskrzeli a nie już zapalenie płuc ale aż Mu się oskrzela częściowo przytykać zaczęły więc dostał syropek na ich rozkurczenie i ta paskudna gorączka to właśnie od zapalenia oskrzeli

no i znowu dupka 2 razy dnia przez 5 dni płakusiać będzie bo dostał biodacynę ale za to wreszcie po podaniu czopka i zastrzyku spadła Mu gorączka oby tak dalej

a jutro o 7 rano wpadnie wampir zrobić dzidzi kuku :roll:

Efilko leków wziewnych nie dostał tylko syrop na rozkurczenie oskrzeli - skuteczny bo jak wypił to w locie kaszleć zaczął aż miło było sluchać jak się to wszystko odrywa jutro bedzie jeszcze jeden syrop bo się robi

a żeby nie zapeszyć to widać że antybiotyk od razu dołączył do akcji bo taki chłodniutki i spokojnie śpiący to dawno nie był niech się wyśpi żabka bo właśnie obliczyłam że to w sumie już 6 nocy się tak ganiamy tylko wcześniej bez gorączki a ostatnie dwie to praktycznie bez spania to biedniutki słaby jest

pociecha ze sadystkę od robienia kłuja biednym dzidziom mam pod ręką i nie muszę sie nikogo prosić ani dziecka nigdzie włóczyć wpadnie dziabnie posiedzi Piotrusia pobawi i leci dalej - no i wiem że się przykłada a nie wali jak z taśmy