Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Ola - podrzuć trochę Amolu, bo mój nochal błaga o pomoc :-? Help, hilfe, pomości....

A z dziką roskoszą bym projekty w dziennik wrzuciła, ale wsio mam w pdf i ni cholery fotoalbum nie chce tego przyjąć.

Ekspertyzy i odkrywki to robimy dla wlasnej wiedzy - jak mam flaki wypruwać i konto wyczyścić w celu doprowadzenia chałupy do stanu używalności publicznej - wolałabym mieć pewność ,że za rok, czy dwa wszystko mi na łeb nie spadnie. :wink:

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A z dziką roskoszą bym projekty w dziennik wrzuciła, ale wsio mam w pdf i ni cholery fotoalbum nie chce tego przyjąć.

sprobuj tu:

http://www.scribd.com/upload?from=topbar

jak sobie zrobisz konto to pewnie uda sie usuwac potem te rzeczy (nei sprawdzalem)

Być moze uda Ci sie tutaj to podpiąć tak:

http://arquidocs.blogspot.com/2008/06/luis-barragan-architect-of-mexican.html

Ekspertyzy i odkrywki to robimy dla wlasnej wiedzy - jak mam flaki wypruwać i konto wyczyścić w celu doprowadzenia chałupy do stanu używalności publicznej - wolałabym mieć pewność ,że za rok, czy dwa wszystko mi na łeb nie spadnie. :wink:

mialem to samo w ubiegły weekend. Zrobilem odkrywki dla geologa (przy nowym budynku tylkko wiercenia ) co neistety konczy sie kwota ok. 1400 a nie 400 jak przy samych wierceniach. Ale Jest spokoj ze pieniadze ida na nadbudowe fundamentow a nie do studni :)

Ziemia okazala sie stabilna i wytrzymała, wode jeszcze sie bada :)

a to jeszcze doradze:

1. oglądalność zależy od funkcjonalności więc:

jeśli masz od architekta surowe pdfy to w Adobe Acrobat jest taka ikonka http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/tivihelp/v3r1/topic/com.ibm.itcamrtt.doc/Rotate.gif

Zanim umieścisz to w sieci - doradzam ustawienie w poziomie :)

Jeśli to Word - to podobnie >> Plik >> Ustawienia Strony

Same rysunki całkiem ok. Ja nie mam przekroi u siebie a widzę u Ciebie że to się przydaje.

dokładnie oto mi chodziło. Dzieki temu chwilę minęlo nim zauwazylem że przy sciance kolankowej 40cm to ja mam problem z wyjsciem pionowo na piętro :) bo skos sachu mam na twarzy :) u was też jest niska. nie myśleliście o podniesieniu choc trochę?

slava bohu mam taki monitorek co sie odwraca :)

dokładnie oto mi chodziło. Dzieki temu chwilę minęlo nim zauwazylem że przy sciance kolankowej 40cm to ja mam problem z wyjsciem pionowo na piętro :) bo skos sachu mam na twarzy :) u was też jest niska. nie myśleliście o podniesieniu choc trochę?

My mamy ścianki o wysokości 1 m - jest ok, po co podnosić ? No i my mamy scianki wewnątrz, nie ma opcji z podniesieniem dachu (nadzór konserwatorski)

My mamy ścianki o wysokości 1 m - jest ok, po co podnosić ? No i my mamy scianki wewnątrz, nie ma opcji z podniesieniem dachu (nadzór konserwatorski)

ups przepraszam, z tych zdjec wydawalo mi sie ze tam jest w chwili obecnej bez scianki kolankowej, na rysunkach ja widze... Fakt. Pomyłka.

Boszeeeee, w jakie my gówno wdepnęliśmy... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A mozecie bez wyrzucania ich zacząć sobie po prostu z wielkim hukiem remont ? usunąć okna na zimę, zdjać dach... robic rzeczy, ktore zmuszą ich do ewakuacji... masa huku i rwetesu budowlanego... Wiem że to drastyczne i nieetyczne ale moze to jedyny sposób.

Boszeeeee, w jakie my gówno wdepnęliśmy... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A mozecie bez wyrzucania ich zacząć sobie po prostu z wielkim hukiem remont ? usunąć okna na zimę, zdjać dach... robic rzeczy, ktore zmuszą ich do ewakuacji... masa huku i rwetesu budowlanego... Wiem że to drastyczne i nieetyczne ale moze to jedyny sposób.

niezły sposób :lol: mam nadzieję że malka nie będzie musiała go wcielać w życie :roll:

ups przepraszam, z tych zdjec wydawało mi się ze tam jest w chwili obecnej bez ścianki kolankowej, na rysunkach ja widzę... Fakt. Pomyłka.

Nie pomyłka - na rysunkach nie była zaznaczona ścianka kolankowa :oops:

Stare projekty wkleiłam :oops:

A ścianki postanowiliśmy obniżyć do 0,8 m :)

Gdybym miała Pnb - to 10 sekund bym się nie zastanawiała tylko młot w łapy i otwór (2500x 3000) na tarasówkę bym wyrąbała - tymi rencami. :lol:

dragasia - moja cierpliwośc do tych ludzi zdechła śmiercia naturalną - uwierz.

U mie też juz by nie mieszkali - ale mój ślubny to taki samarytanin :-?

KSERO Dzięki za dobre słowo.

Projekt 1 - odpada - zbyt komórkowo mały pokój po stronie południowej (ten przy łazience). Ale kształt antresoli chyba właśnie ten wybierzemy.

Wnęki garderobiane - koniecznie, wygodnie, praktycznie i dźwiękochłonnie, pokój syna sąsiaduje z naszą sypialnią :oops: :wink: