aniawmuratorze 21.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 malka piszpisz bo nic nie wiemy co u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 21.10.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 21.10.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 21.10.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No co jest sąsiadko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.10.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Dziewcznki - wszystko sie tak pierdziu - że aż słów brak, muszę pozbierać się co by nie bluzgac na lewo i prawo, opisze mój "mały remoncik", obiecuje - juz niedługo.No i wielkie dzieki za zainteresowanie - fakt olalam dziennik (ale doba ma tylko 24 h i czasu troche brak)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.10.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 walnij setę albo dwie i pisz papier wszystko przyjmie (znaczy się monitor) się nie przejmuj będzie dobrze i nie mów że nie kiedy tak pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2008 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 walnij setę albo dwie i pisz papier wszystko przyjmie (znaczy się monitor) się nie przejmuj będzie dobrze i nie mów że nie kiedy tak pozdrawiam ciepło Walnęłam trzy pięćdziesiatki - lub półtora sety - (jak kto woli) i napisałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 23.10.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 U nas w sumie podobnie było jak u was Kominy mamy systemowe tam gdzie nam pasuje, strop z więźbą nowy (jak wiesz) i teraz już do przodu Ale jeszcze w lipcu byliśmy tam gdzie wy.... No i u nas jest jedna sztuka robiąca od rana, a druga pomagająca po 16.30, więc idzie woooolnoooo... Spokojnie. Zróbcie dobry plan, kilka oddechów i do przodu Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 U nas w sumie podobnie było jak u was Kominy mamy systemowe tam gdzie nam pasuje, strop z więźbą nowy (jak wiesz) i teraz już do przodu Ale jeszcze w lipcu byliśmy tam gdzie wy.... No i u nas jest jedna sztuka robiąca od rana, a druga pomagająca po 16.30, więc idzie woooolnoooo... Spokojnie. Zróbcie dobry plan, kilka oddechów i do przodu Pozdrawiam... Ola - ale Wy byliscie na to przygotowani - prawda ? -my kupiliśmy dom do liftingu - a zrobiła się z tego budowa.Nie byliśmy przygotowani ani czasowo, ani finansowo, ani emocjonalnie-teraz musimy walczyć z potworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 23.10.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 My też do liftingu. Ale ostukaliśmy, opukaliśmy co nie co i zdecydowaliśmy, że jeśli mamy tam mieszkać najbliższe kilkadziesiąt lat to lepiej gruntownie się za niego zabrać..... Właścicielami jesteśmy już ponad rok i jeszcze z rok potrwa zanim będzie przypominać coś w czym tak na chama da się zamieszkać.... Na pocieszenie powiem ci, że kasa kończy się nam w najlbiższym czasie jak tylko dotrze do nas blachodachówka na dach, czyli może już za tydzień Właśnie m.in. z tego powodu za tydzień idę już do pracy zarabiać na kolejne etapy robót Wiem, musicie oswoić się z sytuacją... To chwilę potrwa, ale jak tylko chałupa zacznie rosnąć to i wy zaczniecie się faktycznie cieszyć z postępów I tego wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2008 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 To chwilę potrwa, ale jak tylko chałupa zacznie rosnąć to i wy zaczniecie się faktycznie cieszyć z postępów I tego wam życzę Dzieki Olu - takich słów mi trzeba - to podnosi na duchu. My nie mamy czasu by dłubać przy chałupie sami - musimy zdać się na ekipę, mam nadzieję,że dobrze trafiliśmy. A na marginesie - jaka blachodachówkę zamówiłaś ? Ja jestem na etapie wyboru między Bud Matem a Planniją (ze wskazaniem na tę pierwszą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2008 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Aaaaaaaaaaaaaaa- no i powodzenia w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.10.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 malka wódka Ci służy Moi rodzice kupili dom drewniany z 1939 roku bez łazienki ze sławojką normalnie maszakra a teraz to miejsce nie do poznania Za jakiś czas wypniecie z dumą pierś i powiecie to bula ruina teraz to palac i nikt Wam nie uwierzy że te dzisiejsze zdjęcia to Wasz dom sprzed kilku miesięcy. Ściskam dasz radę a że działa to sama się przekonałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 malka wódka Ci służy Moi rodzice kupili dom drewniany z 1939 roku bez łazienki ze sławojką normalnie maszakra a teraz to miejsce nie do poznania Za jakiś czas wypniecie z dumą pierś i powiecie to bula ruina teraz to palac i nikt Wam nie uwierzy że te dzisiejsze zdjęcia to Wasz dom sprzed kilku miesięcy. Ściskam dasz radę a że działa to sama się przekonałam Coś tam na dnie jeszcze zostało - chyba dziś skończę bo cos nie mogę sie pozbierać. Czuję się jak ostatni frajer - poprostu dałam sie oszukać i tyle. Następny dom wybuduję od fundamentów - żadnych remontów. Ale jaka satysfakcja - jak wyszarpię 28 % rabatu na okna , narazie stanęło na 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 24.10.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Za jakiś czas wypniecie z dumą pierś i powiecie to bula ruina teraz to palac i nikt Wam nie uwierzy że te dzisiejsze zdjęcia to Wasz dom sprzed kilku miesięcy. Ooo tego i ja nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 25.10.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 no ale widzę że ruch sie dzieje a to najważniejsze. kroczkami do przodu też sie cieszyłem ze swojej stodolki (lekko ślepy) a teraz mam oprócz dachu strop i część ścian do wymiany, i jakieś słupy mi grożą w salonie na środku.... kosztów więcej niż możliwości a kredyt juz przyznany i sie bank z pierwsza transzą dobija o PNB Tanio więźba to po ile ? bo sam jestem na etapie szukania i kombinowania... Tyle dobrze ze fundamenty okazały sie wysokie (choc nikt nie wie czy tam druty w środku ) pisz więcej jak idzie robota i zmiękczanie hurtowni... cholerrra, że ja nie mam dekoltu tak skutecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.10.2008 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 no ale widzę że ruch sie dzieje a to najważniejsze. kroczkami do przodu też sie cieszyłem ze swojej stodolki (lekko ślepy) a teraz mam oprócz dachu strop i część ścian do wymiany, i jakieś słupy mi grożą w salonie na środku.... kosztów więcej niż możliwości a kredyt juz przyznany i sie bank z pierwsza transzą dobija o PNB Tanio więźba to po ile ? bo sam jestem na etapie szukania i kombinowania... Tyle dobrze ze fundamenty okazały sie wysokie (choc nikt nie wie czy tam druty w środku ) pisz więcej jak idzie robota i zmiękczanie hurtowni... cholerrra, że ja nie mam dekoltu tak skutecznego Fajnie że wpadłeś Więźbę wyszarpalam (prawie zębami) po 700 zł/m3 z impregnacją i jeszcze za free mi dowiozą Obdzwonilam z milion tartaków i poniżej 800 zł nie znalazlam, i ostatni na mojej liscie - to był strzał. Fundament mam już zrobiony na 1/2 chałupy - a raczej scian - bo tylko zewnętrzne zostały , a to i tak do wzmocnienia (na rapicy). Panowie dłubią pomału, co by to co zostało nie zapadlo się do piekła. Moja Pani architekt, stanęla na wysokości zadania i znów wszystko przeprojektowała, co by za bardzo nie obciążać konstrukcji (i nawet o dodatek za pracę w ciężkich warunkach się nie upomina, choc chyba Jej zdrowie mocno ucierpialo z powodu tej modernizacji). Ekipa fachowców, tez konkretna "nie chwal dnia przed zachodem słońca" - mawiała babcia - więc chwalić nie będę. Jutro spotkanie z kierbudem - dostaniemy plan prac na nastepny tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 26.10.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Nooooo jak ekipa (wszyscy od proj po wykonawców) dopisuje to będzie rosło Cieszę sie A z tym dekoltem to i ja muszę chyba popracować... Tylko zima idzie... Ale co mi tam... Za te 700zł za więźbę warto chyba My umówiliśmy już dekarza za... 8zł za m2 kładzenia blachodachówki z obróbkami (łaty, kontrłaty sami położyliśmy).... U meża w firmie biorą 25zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.10.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Olu, akurat w tartaku w golfie byłam - może mam inne wdzieki , albo pan ma kłopoty ze wzrokiem. 8 zł, za m2 blachodachówki, to fajna cena, nie potrafię powiedzieć ile u mnie za te roboty wyjdzie - mam wyceniony cały dach+ stropy+sciana szczytowa (ta która szlak trafił) .Ola jaką blachodachówke wybrałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 26.10.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Pruszyńskiego, mat, brąz... Resztę dobierał mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts