olorobal 18.11.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Obejrzałam film i pomyślałam sobie, że nie słyszałam "fachowego słownictwa budowlanego", ale jadnak powstrzymali się tylko przed kamerą Po wszystkim , panowie otrzepali ręce i stwierdzili " no k..wa, piekne to było" Gratuluję postępów (tak, tak, mimo że w dół to COŚ się dzieje).... Teraz będzie już rosnąć pomału.... U nas już dach przykryty, a główny budowlaniec (mój tata) wczoraj na pile poszarpał sobie palca i możliwe, że popękała mu dłoń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 19.11.2008 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 nieee no, lifting niczego sobie i z wdziekiem opisany - czyta sie wysmienicie! gratuluje odwagi i talentu literackiego z pewnoscia bede sledzic Twoj "remoncik"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.11.2008 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dziękuję wszystkim za odwiedziny w moim....hmmmm, no hmmmm wiem, za duze słowo ...domu Mam juz pół tysiąca odwiedziń i ponad setkę wpisów Dziekuję Wam za słowa otuchy i wszystkie trzymane kciuki - dzięki temu,aż chce sie gnać na budowę nawet w takie zimne i deszczowe dni jak dzisiejszy chocby tylko po to by "pocykać" fotki do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 a to i ja se oblookam..wieczorek dobry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.11.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 i co wylukałeś ?? dramat... czy światełko w tunelu jednak jest. Szczerze - to gorsze ruiny widaziałam...w Ogrodzieńcu, Mirowie, Siewierzu i ciągle tłumy je odwiedzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 jak na razie nic zdroznego nie widzę a widziałem..oj widziałem..jak piierwszy raz przyjechałem na tzw. pałac w siemienicach to miałem strach wejść..gosć od poczatku miał niezłą wizje..(nie wiem co palił ale mu wyjszło całkiem nieźle)A pół roku późnie zapingalałem z 5 cioma ludźmi na posadzkach w fajnych warunkach..pałac w siemienicach tak samo..Ruina totalna w biskupiu..pare kamienic po ludziach znad rzeki jordan..słowem wcale nie jest tak źle..malka ale kasiooorrryy to mieć musisz duuzzziiioo jak chcesz to doprowadzić do stanu uzywalności o cierpliwoście nie wspomne.. Marzenia jednak na całe szczęście bezcenne ..dusza jest bardzo ważna..jesli nie najważniejsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.11.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ghost - jedyne z czym moze być problem to właśnie kasiora Kupiliśmy chatę ponoć po kapitalnym remoncie i kosztowała adekwatnie do przedstawionego stanu. Stan jednak okazał sie agonalny, a nie idealny jak zapewniano I mamy budowę zamiast remonciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 hmm więc cierpliwości nabrać musicie w skrzydełka...niestety bedziesz troszkie dłuugo doprowadzać do stanu uzywalności..te "domostwo" Nie było nikogo kto by siem temu przyjżał fachowym oczkiem..wycenił?? Jakoś nie wierze przecie ty madra kobita z polotem jestes..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.11.2008 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dzięki za miłe słowa (ale polecialeś z tym " polotem" ) Chatka była wyceniana (operat szacunkowy) i ogladana, lecz trudno ocenić coś co z jednej strony przykryte ociepleniem z drugiej KG, a z trzeciej gontem glanc nówka. Gdybyśmy nie zrywali KG,nie wiedzielibysmy do dziś co sie pod nim kryje. Gdybysmy nie planowali adaptacji poddasza, nie ruszalibyśmy stropów, które na dobrą sprawe wisiały na 2 belkach itd. itd I wszystko wyglądało by pieknie. A wygląda jak na załączonych obrazkach - mam nadzieje już niezbyt długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 eetam z niczym..nie poleciałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.11.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 poleciałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 24.11.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 malka dziennik Ci skasują bo nic nie piszesz co z tym urzędem pisz kobieto pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 24.11.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 nio własnie sie nic nie dzieje czy jak witom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 26.11.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Pięknie piszesz!!! trzymam kciuki za ten remont budowy!!!!!!!!!!!!!!,nie napisze Ci że jutro bedzie dobrze, ale za pare miesiecy tak, a na ten czas morze cierpliwości i samych dobrych decyzji życze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.11.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Świetny dziennik! Coś podobnego przeżyłam we wczesnej młodości. Jak naruszono sufit u nas na poddaszu, to sąsiedzi zadzwonili do strazy pozarnej, bo byli przekonani, ze wybuchła bomba z II wojny swiatowej (dom był zajmowany przez Niemców na tymczasowe lokum i więzienie), tak waliło oknami i wszelkimi otworami pyłem z rozwalonej glinianej polepy. Mój ojciec powiada, że gdyby jeszcze raz wpadł na pomysł kupienia starego domu i generalnego remontu , to zacznie od zamówienia spychacza, który zrówna wszystko z ziemią Ale na pocieszenie, po kilku latach wykroiło się całkiem fajne mieszkanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.11.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 malka ma pióro..kurcze niesamowite a jak się kryguje..hehe Doberek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.11.2008 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 malka ma pióro..kurcze niesamowite a jak się kryguje..hehe Doberek.. Ghost-u , a Ty się z cierpiącej nie nabijaj, zwoje mózgowe mi gorączka wypostowala i jakos nie teges u mnie z logicznym pisaniem w ostatnich dzniach. Dorka, a z tymi "paroma latami" toś mie tęgo pocieszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.11.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 . Dorka, a z tymi "paroma latami" toś mie tęgo pocieszyła Ale te parę to do przykręcenia ostatniego uchwyciku, ostatniej półeczki A z tego co widzę, to spokojnie z tych paru rok możesz odliczyć. Myśmy go poświęcili na oczyszczanie pomieszczeń, każde było zawalone na wysokość przynajmniej półtora metra przeróżnymi pamiątkami o gęstości upakowania na m3 przekraczającymi najśmielsze wyobrażenia. Przez ten rok zostało wywiezione 273 taczki odpadów, a rozpalone ognisko w ogrodzie w marcu po raz pierwszy zimny popiół rano miało dopiero pod koniec października, ruszt w jedynym kaflowym piecu wytrzymał palenie non-stop jedynie cztery miesiące. A szkoda było tak po prostu wyrzucać wszystkiego jak leci, bo niesamowite rzeczy poutykane były między najzwyklejsze śmieci. Tak, że nie martw się, jesteś już na starcie dużo dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.11.2008 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 . Dorka, a z tymi "paroma latami" toś mie tęgo pocieszyła Tak, że nie martw się, jesteś już na starcie dużo dalej Tak, tak.... my narazie wywieżliśmy "tylko" 8 kontenerów po 7 (lub8) m3, to drobiaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.11.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 malka ma pióro..kurcze niesamowite a jak się kryguje..hehe Doberek.. Ghost-u , a Ty się z cierpiącej nie nabijaj, zwoje mózgowe mi gorączka wypostowala i jakos nie teges u mnie z logicznym pisaniem w ostatnich dzniach. Dorka, a z tymi "paroma latami" toś mie tęgo pocieszyła no masz ci los..( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts