Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna ze szprosami czy bez?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dyskutujecie o sprosach a nikt nie wspomina o cenach - dwa m-ce temu jak rozglądałem się za oknami za każde pole oddzielone sprosem ( okno PCV) trzeba było dopłacić 40zł0 !! ( mówię o 1 polu w oknie a ich minimum może być 40 szt) - czy coś się zmieniło i już tej kasy nie żądają ?? Poza tym moja osobista opinia jak chciałbym mieć kraty w oknach - to bym je założył - sory ale właśnie tak kojarzą mi się sprosy w oknie ...

Niestety za to sie palci, podobnie jak za okleine na profilu okiennym imitujacą drewno, szalunki do kolumn lub gotowe kolumny, gzymsy i wiele, weile innych rzeczy. Cena to jedno z kryteriów w oparciu o które dokonuje sie wyborów i zawiera kompromisy.

Ktos złośliwy moze powiedzieć że tezę o wiejskości szprosów lansują osoby, które odstraszyła cena .

Ja nie mam, aż takich skojarzeń. Mozę dlatego że nigy nie ogladałem świata przez kraty;-) W starym domu nie mam szproów. Są klasyczne, białe plastiki bez szprosów. Ale stary dom to przebudowania kostka i w nim szprosy również mi by nie pasowały

Co do skojarzeń to każdy ma swoje. Mój znajomy zabronil swoim dzieciom ogladąc Smurfy w TV, bo identycznie (bardzo źle) kojarzył mu się kształt ich domków

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Czy dlatego że ktoś ma "skojarzenia" to moje dzieci mają nie ogladć smurfów"? [/b

Podobnie jest ze szprosami w oknach, również złotymi.

Są to subiektywna kwestia indywidualnych odczuć. W niektórych przpadkach sa konieczne w innych wskazane jeszcze w innych zuełnie nie pasują.

I nie ma złotego środka, a każdy przypadek jest indywidualny a decyduje o nim ten kto bedzie w domu mieszkał

To co napisałem nie przeszkadza mi szanować tych osób, które na szprosy sie nie zdecydowały .

Nie napisałem, że brak złotych szprosów w oknach to "wiocha". Zresztą z dotychczasowych skromnych doswiadczeń samo pojęcie 'wiochy" bardzo źle mi sie kojarzy jak równiez ludzie i kontekst w którym jest ono najczęsciej używane.

Każdy ma prawo do swobodnego wyboru.

Czasami "wiochą" jest brak szacunku dla wyborów dokonanych przez inne osoby . ;-)

chata stoi i ani gibnie :) to się aberracja nazywa przy krótkiej ogniskowej aparatu i niewprawnej ręce fotografa :)

Jaka aberracja :o - toż to zwykle złe kadrowanie :lol:

Chałupa na focie się przewraca bo aparat był przekrzywiony podczas focenia .

nie doczytałem kontekstu :oops: i myślalem, ze to o mojej chacinie było :) A potem to już lenistwo i nie chciało mi się posta edytować :) Acz jak patrzyłem na to moje zdjęcie to ta aberracja to taka nijaka nawet :)

Z zainteresowaniem czytam wszystkie Wasze opinie, za które oczywiście bardzo dziękuję i muszę przyznać że mam jeszcze większy mętik w głowie:) Co do złotych szprosów to po prostu mi się nie podobają rozważam tylko szprosy w kolorze profili...Nie chciałabym żałować decyzji...Może ktoś ma jeszcze jakieś zdjęcia? Pozdrawiam:)