pablitoo 06.10.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 a ja mam taką straszną wiochę i kraty PS. A parapetów nie będzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.10.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 a ja mam taką straszną wiochę i kraty PS. A parapetów nie będzie ?? stan na fotce jest bardzo dawny parapety zrobione "tymi ręcami" płytka klinkierowa pod kolor okien ps. Jeszcze nie zdążyłem zafugować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 06.10.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dyskutujecie o sprosach a nikt nie wspomina o cenach - dwa m-ce temu jak rozglądałem się za oknami za każde pole oddzielone sprosem ( okno PCV) trzeba było dopłacić 40zł0 !! ( mówię o 1 polu w oknie a ich minimum może być 40 szt) - czy coś się zmieniło i już tej kasy nie żądają ?? Poza tym moja osobista opinia jak chciałbym mieć kraty w oknach - to bym je założył - sory ale właśnie tak kojarzą mi się sprosy w oknie ... Niestety za to sie palci, podobnie jak za okleine na profilu okiennym imitujacą drewno, szalunki do kolumn lub gotowe kolumny, gzymsy i wiele, weile innych rzeczy. Cena to jedno z kryteriów w oparciu o które dokonuje sie wyborów i zawiera kompromisy. Ktos złośliwy moze powiedzieć że tezę o wiejskości szprosów lansują osoby, które odstraszyła cena . Ja nie mam, aż takich skojarzeń. Mozę dlatego że nigy nie ogladałem świata przez kraty;-) W starym domu nie mam szproów. Są klasyczne, białe plastiki bez szprosów. Ale stary dom to przebudowania kostka i w nim szprosy również mi by nie pasowały Co do skojarzeń to każdy ma swoje. Mój znajomy zabronil swoim dzieciom ogladąc Smurfy w TV, bo identycznie (bardzo źle) kojarzył mu się kształt ich domków Czy dlatego że ktoś ma "skojarzenia" to moje dzieci mają nie ogladć smurfów"? [/b Podobnie jest ze szprosami w oknach, również złotymi. Są to subiektywna kwestia indywidualnych odczuć. W niektórych przpadkach sa konieczne w innych wskazane jeszcze w innych zuełnie nie pasują. I nie ma złotego środka, a każdy przypadek jest indywidualny a decyduje o nim ten kto bedzie w domu mieszkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 06.10.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 a ja mam taką straszną wiochę i kraty http://images30.fotosik.pl/33/98e907ea0aeb5858.jpg A co i kasiory Ci zabrakło na resztę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 O żesz - kachna28 -> dom Ci się przewraca ! No takie mam dziwne wrażenie że murarze coś schrzanili mikolayi -bardzo nowoczesna ta Twoja "wiocha" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 06.10.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 To co napisałem nie przeszkadza mi szanować tych osób, które na szprosy sie nie zdecydowały . Nie napisałem, że brak złotych szprosów w oknach to "wiocha". Zresztą z dotychczasowych skromnych doswiadczeń samo pojęcie 'wiochy" bardzo źle mi sie kojarzy jak równiez ludzie i kontekst w którym jest ono najczęsciej używane. Każdy ma prawo do swobodnego wyboru. Czasami "wiochą" jest brak szacunku dla wyborów dokonanych przez inne osoby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.10.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 chata stoi i ani gibnie to się aberracja nazywa przy krótkiej ogniskowej aparatu i niewprawnej ręce fotografa Jak nie zalegnę to moze pstryknę fotę stanu aktualnego, z parapercikami i elewacyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.10.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dla energooszczędnych - okno ze szprosami ma gorsze parametry przenikalnosci cieplnej niż gładka tafla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.10.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dla energooszczędnych - okno ze szprosami ma gorsze parametry przenikalnosci cieplnej niż gładka tafla. jak bym miał się przejmować wszystkimi parametrami to bym luki strzelnicze nie okna porobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.10.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 jak bym miał się przejmować wszystkimi parametrami to bym luki strzelnicze nie okna porobił... ale musiałbyś koniecznie szyby w nie wstawić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 jak bym miał się przejmować wszystkimi parametrami to bym luki strzelnicze nie okna porobił... ale musiałbyś koniecznie szyby w nie wstawić!!! po co... przeszkadzały by karabinom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.10.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/8107.jpg a to moje szprosy. Zrobiłam je zgodnie z projektem (na obrazku poniżej). http://www.domoweklimaty.pl/fileadmin/APA/houses/2070/wiz.jpg marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.10.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 chata stoi i ani gibnie to się aberracja nazywa przy krótkiej ogniskowej aparatu i niewprawnej ręce fotografa Jaka aberracja - toż to zwykle złe kadrowanie Chałupa na focie się przewraca bo aparat był przekrzywiony podczas focenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.10.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dla energooszczędnych - okno ze szprosami ma gorsze parametry przenikalnosci cieplnej niż gładka tafla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.10.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 chata stoi i ani gibnie to się aberracja nazywa przy krótkiej ogniskowej aparatu i niewprawnej ręce fotografa Jaka aberracja - toż to zwykle złe kadrowanie Chałupa na focie się przewraca bo aparat był przekrzywiony podczas focenia . nie doczytałem kontekstu i myślalem, ze to o mojej chacinie było A potem to już lenistwo i nie chciało mi się posta edytować Acz jak patrzyłem na to moje zdjęcie to ta aberracja to taka nijaka nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.10.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dla energooszczędnych - okno ze szprosami ma gorsze parametry przenikalnosci cieplnej niż gładka tafla. Pewnie chodzi o szprosy wewnątrzszybowe ale co z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 06.10.2008 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Z zainteresowaniem czytam wszystkie Wasze opinie, za które oczywiście bardzo dziękuję i muszę przyznać że mam jeszcze większy mętik w głowie:) Co do złotych szprosów to po prostu mi się nie podobają rozważam tylko szprosy w kolorze profili...Nie chciałabym żałować decyzji...Może ktoś ma jeszcze jakieś zdjęcia? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.10.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Renia ja będe miała za 1,5 miesiąca. Kieruj się swoimi odczuciami - kup takie które ci się podobają żebyś później tego nie żałowała boraczej po roku ich nie wymienisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 06.10.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 pablitoomasz okna drewniane? Jak dokladnie mocowane sa te szprosy? Jaka firma je robila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.10.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Okna jak i szprosy są produkcji f-my HohenseeSzprosy są mocowane na maleńkich zawiasach i maleńkich zameczkach służących do zablokowania szprosa w pozycji zamkniętej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts