Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W kwestii okapów polecam producenta:  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. W kwestii okapów polecam producenta:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmm, jak wrzucić filmik na forum?

Tutaj dane:

Kolor: czarny

Szerokość zabudowy: 90 cm

Typ: wysuwany okap kuchenny

Materiał: stal szlachetna, szkło

Typ konstrukcji: montaż stołowy

Wydajność wywiewu: maks. 540 m³/h

Stopnie mocy: 4

Klasa efektywności energetycznej: D

Emisja hałasu w dB(A) re 1 pW: 67 dB

Otwór na wąż silnika: 15 cm

Zasilanie: 220-240 V~ / 50-60 Hz

Idealny okap powinien sam załączać sie podczas pracy na kuchni, niektóre droższe indukcje maja taka funkcję

chcieliśmy to mieć ale z kolei indukcja na której nam zależało nie miała tej funkcji:(. temat zakończył się na okapie canopy -podobno najcichszy na rynku, ale jeżeli on faktycznie jest najcichszy to nie jestem w stanie wyobrazić sobie tych mniej cichych :)), na 1 biegu rzeczywiście jest dość cicho (w/g specyfikacji producenta 38 db) ale na kolejnych to już trochę łomot jest.

Edytowane przez MiroMirek

• 1 month później...

Proszę o pomoc. Chciałbym zamontować w kuchni, w nowym domu parterowym, okap kuchenny z wyrzutem przez sufit i dalej dachówkę kominkową. Mam problemem ze znalezieniem okapu ze względu na sufit na wysokości 285 cm. Jeśli okap byłby zamontowany 70 cm nad płytą indukcyjną to musiałby mieć wysokość 135 cm, żeby osłona rury wyrzutowej sięgała sufitu. Nie znalazłem okapu o takiej wysokości maksymalnej, może znacie jakieś modele?

Dodam, że w domu mam rekuperację z anemostatem wywiewnym w kuchni ale mimo wszystko zależy mi na okapie (z klapą zwrotną w przewodzie wyrzutowym).

• 7 months później...

Hej. Proszę.

https://www.dailymotion.com/video/x87al63

Niestety, z uwagi na nieoczekiwane okoliczności, nie zamontowaliśmy jeszcze okapu :) ten powinien być zamontowany w ciągu tygodnia. Wtedy mogę napisać więcej. Bliźniaczy model możesz obejrzeć zamontowany na wystawie kuchni w Castoramie (np. w Poznaniu Głogowska)

• 3 weeks później...