pandzik 15.10.2021 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Czyli budowałeś z pth 44 p+w na zaprawę ciepłochronną. Ja postawiłem ściany z pth 38. Na razie nie będę kładł izolacji na zewnątrz tylko zaczekam z 2 lata i wówczas przeanalizuje koszty i podejmę decyzję. Puki co od zewnątrz dam tynk cem-wap później ew. dołożę wełnę albo multipor. Z U=0.35 gratuluje pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 16.10.2021 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 E tam kiedyś mieszkało się w domach z U około 1,5 i też było się zadowolonym a o oknach drewnianych skrzynkowych, przez które dmuchało, to już nie wspomnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 16.10.2021 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 (edytowane) Czyli budowałeś z pth 44 p+w na zaprawę ciepłochronną. Ja postawiłem ściany z pth 38. Na razie nie będę kładł izolacji na zewnątrz tylko zaczekam z 2 lata i wówczas przeanalizuje koszty i podejmę decyzję. Puki co od zewnątrz dam tynk cem-wap później ew. dołożę wełnę albo multipor. Nie wiedziałem, że w 2021 roku używa się jeszcze pojęcia "zaprawa ciepłochronna" Edytowane 16 Października 2021 przez Ratpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 23.11.2021 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Ja bym polecił 25+ ocieplenie z węłny skalnej np. Frotrock Super lub plus. Ściany jednowarstwowe nie sa najlepszym pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 28.12.2021 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Nie wiedziałem, że w 2021 roku używa się jeszcze pojęcia "zaprawa ciepłochronna" A jak ma się tą zaprawę nazywać? Nazwa z opakowania i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts