Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie, że niezła! A ja znikam bo ciągle coś mam na głowie :( Jak mi tęskno za czasami kiedy siedziałyśmy całymi dniami na fm... choć muszę przyznać, że to już trochę chorobliwe było :lol: :oops: Postaram się wkrótce nadrobić zaległości! A Ty Beatko wypoczywaj, a nie lataj po sklepach - bo sklepy zwłaszcza te z oświetleniem itp. nie są wskazane na wczasach :-? :wink:

Jak miło ,że mnie odwiedziłaś .Rzeczywiście nie pojawiasz się Iwonko zbyt często ,ale i ja nie mam czasu na Fm,chyba ,ze w dniach ,kiedy nie pracuję.Zostało mi jeszcze trochę wolnego i sądziłam ,że parę rzeczy w tym czasie załatwię na budowę .Niestety pogoda pokrzyżowała mi plany,a jeszcze do tego córka dostała 37,5 i boli ja brzuch od wczoraj .Kto wie ,czy jakaś angina się z tego nie wyklaruje. :cry:

Halo Beauty! Jak tam pod śniegiem? :lol: widać Cię? :lol: Czy mogę Ci zadać pytanko odnośnie kuchni? Zrobiłam właśnie projekt wnętrza swojej, żeby się wykazać przed elektrykiem, gdy zacznie zadawać trudne pytania o to jak rozmieścic gniazdka. Przy okazji, idąc za ciosem, wzięłam rysunki pod pachę i poszłam do Black Red White popytać ile kosztowałyby takie mebelki. O drewnianych to widzę, nie mam co marzyć, ale i te z MDF na moją 20m2 kitchen, też podniosły mi troszkę włosy na głowie. I pytanie: z czego są Twoje mebelki, ile m2 ma Twoja kuchnia /ja swoją zdaje się nieźle powiększyłam/ i czy to też było duuuuużo ponad 10tyś. za same szafki? Ja się załamię! Nie chciałam wierzyć, że wykończeniówka jest droższa. :o :o :o

Dziewczyny jakoś nie mam dzisiaj natchnienia do pisania.Trochę mi się nawarstwiło niebudowlanych kłopotów ,ale szybciutko odpowiadam

Inez wybyczyłam sie za wszystkie czasy i do Świąt musi mi energii wystarczyć na tyle ,aby jeszcze się przeprowadzić .Chociaż to za szumnie zabrzmiało -przeniosę tylko łachy ,a materace przytargam ze sklepu ,no i parę kartonów póki co.Na budowie totalny marazm ,czekamy na stolarza i efekt jego pracy w postaci schodów. :wink:

Ącka info dotyczące kuchni prześlę na priv.Nooo niestety ,pisałam już wielokrotnie ,że wykończeniówka wykańcza nawet najbardziej zatwardziałego inwestora. :lol:

Coffe milo ,ze zajrzałaś ,bo już dawno Cię nie było

wiolasz tralki maja długość 95 cm,stolarz twierdzi ,że 90 wystarczy, .Na dłonie ,nie wiem ,jak to przeliczyć .Chyba wszystko zależy od tego ,jaką kto ma :lol: Licząc na chłopską ,to jakieś 4,5 :lol:

Dzięki Beatko! Pomogło mi to trochę w zmianie koncepcji. Cokoły zrobię z kafli. Już nie mogę doczekać się Twoich schodów. Czekamy na fotki :lol: A jak rozwiązaliście sprawę drzwi w powietrzu nad wejściem? Będzie witraż? Czy już jest i coś przegapiłam?

Ależ bardzo proszę!! :D Wybacz mi ,ze nie doczytałam wczoraj dokładnie posta od Ciebie ,ale miałam jakoś odwrotnie synapsy podłączone :lol: dzisiaj już czuję się o niebo lepiej ,bo i córcię brzuszek przestaje boleć :D Fronty szafek w kuchni są wykonane z dębu .Moja kuchnia jest mniejsza ,ma 16,2 m2,do tego dochodzi 1,5m2 spiżarni,ale teraz uważam ,że jest za mała.Tak ,ze te Twoje 20 m jest jak najbardziej optymalne. :D Jeżeli chodzi o ceny ,to się popytaj ,niektóre salony oferują piękne mebelki z mdf za o wiele mniejsze pieniądze.Jeszcze masz czas do zastanowienia ,a może zdecydujesz się na murowaną ,lub okładaną płytkami ,a fronty ze starych kredensów.Piękne są takie kuchnie. :D

Jeżeli chodzi o ten bezpłciowy otwór nad wejściem :lol: to zdecydowaliśmy ,ze nie będzie witrażu ,bo w końcu osiągnę efekt kościelny :lol: ale będzie tam w końcu okno z parapetem i szybkami fazowanymi ,podobnymi ,jak w drzwiach salonowych.No trochę będzie w tym moim domu tych szybek :lol:

Witamy na FM po udanych feriach :D :D :D :D

opisy gór wywałoły smutek bo ich nie obejrzę zimową porą ale że nie lubię morza a kocham góry o każdej porze roku to mam nadzieję że przed budową też będę mogła podzielić tak pięknymi wrażeniami jak twoje :wink:

Tego życzę Ci zuzankoz całego serca. :D Nic tak nie ładuje akumulatorów ,jak widoki ośnieżonych szczytów ,a przed budową będzie Ci to niezbędnie konieczne :wink:

MI nie chodziło o stosunek dłoni do tralki, tylko czy ta ozdoba pośrodku tralki jest duża. Jeśli jest duża, to czy nie bedzie taka niewymiarowa pomiedzy innymi? ale to tylko pytania, nic więcej :lol:

wioluś mierzyłam te ozdóbkę ,ma 16cm. Myślisz ,ze może być za bardzo naćpane ?mając to na uwadze zamówiłam tych tralek pół na pół.Co druga będzie z ozdobą.Jak już będą gotowe schody ,to najpierw przymierzymy te tralki . Jeżeli będzie się wydawać za dużo ozdób to zrobię ich odpowiednio mniej.