Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a co z wodą w stawie?

nic nie napisałaś, a ciekawa jestem :bye:

woda nachodzi ,ale bardzo powoli .Sąsiad nam mówił ,ze u niego nachodziła rok.W tej chwili to nie ma się jeszcze czym chwalić ,bo to nie jest staw tylko bajorko(pomimo tego ,że poziom jest na ok.1m) .Muszę też zacząć nasadzenia wokół ,bo zielsko rośnie niesamowicie.Moniu ,dla Ciebie pobiegłam strzelić fotkę.:D

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bergenie rosną niewysokie, więc mogą rosnąć od razu przy obrzeżach, następnie dałabym jakieś wyższe partie typu irysy, liliowce, później znowu niższe np. hosty, czy własnie bergenie. Aaa, weź pod uwagę, że bergenii są 3 rodzaje - z białym kwiatem, jasnym i z ciemnym różowym. Najbardziej popularna jest ta z ciemnoróżowym. Nie zapomnij też o przywrotnikach ostroklapowych - w zasadzie nadają się na każde stanowisko - ja sadzę przed różami na obrzeżach. Zobacz jak ładnie wyglądają przy stawie:

http://i51.tinypic.com/v8fsz9.jpg

Są też rośliny w koszach, tak jak planujesz. Posadź koniecznie lilie wodne - nenufary.

Kochana...........ale u Ciebie nowości !!!

staw zrobiony z rozmachem...........jak wsadzić wszystkie roslinki, które planujesz....wyjdzie cudnie:)

przed domem nasadzenia też wygladają bosko!!!

miałas jakis projekt czy sama planowałaś???

napisz mi co to za iglaczki-jałowce.....te chude długie?? wysokie urosną???

Oj piękny staw będzie:) Ja się kompletnie na stawach nie znam, ale widzę, że masz sporo pomocników, Beatko:D:D

Strasznie jestem ciekawa Twojego łóżka- myślałam, że będzie całe tapicerowane, a tu niespodzianka:jawdrop:

Bielone i tapicerka, będzie ciekawie. Ja planuję całe tapicerowane. Chyba, na dzień dzisiejszy, bo wiadomo, że kobieta zmienną jest:lol2::lol2:

Beauty jestem zakochana ... w Twoim fotelu i stoliku. Uroczo to wygląda. Ja mam miejsce na górze w wykuszu na stolik i ze dwa foteliki, ale jeszcze musi to pozostać w sferze marzeń (brak funduszy) jakiś czas. Zabudowa na tv i nie tylko super - wygląda stylowo i bardzo pakownie. Nasadzenia wokół domu...zobaczysz że zanim się obejrzysz solidnie podrosną :-)

Hej Beatko :) opowiadaj jak było i czy warto bo tez mnie korci ten kierunek;):)

Aga,co tu dużo mówić ,było fantastycznie.Polecam te wyspy wszystkim którzy pragną zasmakować w czyś innym niż południe Europy.Są to wyspy -kontynenty ,bardzo zróżnicowane pod względnym flory i klimatu.Aż dziw bierze ,że są tam bardzo duże różnice temperatur w odległości nie większej niż 30 km. Dwa lata temu byliśmy na Cran Canarii o postanowiliśmy zwiedzić wszystkie wyspy po kolei . Raczej unikamy kurortów ,tylko wybieramy miejsca z dala od zgiełku i dyskotek ,a tego tam też nie brakuje.;) Jeżeli chcesz się wybrać ,to wtedy w miarę możliwości udzielę Ci jakiś cennych wskazówek. Jesteśmy z M zauroczeni i jeżeli tylko finanse na to pozwolą ,to za rok wybieramy się na Lazarotte,a kusi mnie La Gomera , dziewicza i nieskażona cywilizacją.

A propos tego zdjęcia ,które zamieściłaś ,to taki biały piaseczek znajdziesz tam tylko w niektórych miejscach ,gdzie plaże zostały sztucznie utworzone ,a piasek został nawieziony z Sahary.wszędzie jest piasek czarny:)

Beauty jestem zakochana ... w Twoim fotelu i stoliku. Uroczo to wygląda. Ja mam miejsce na górze w wykuszu na stolik i ze dwa foteliki, ale jeszcze musi to pozostać w sferze marzeń (brak funduszy) jakiś czas. Zabudowa na tv i nie tylko super - wygląda stylowo i bardzo pakownie. Nasadzenia wokół domu...zobaczysz że zanim się obejrzysz solidnie podrosną :-)

Miło mi coffe,że do mnie zajrzałaś .Och te finanse ,ja się trochę wytraciłam na urlop nie mając jeszcze nawet sypialni ,ale stwierdziłam ,że za tym mogę jeszcze poczekać ,a odpocząć już naprawdę musiałam.( co jakiś czas pojawiają się wyrzuty sumienia,a le co tam!!!raz się żyje!:D:D)

Gdzieś wyczytałam ,że będziemy mieli kolejne forumowe dziecko! Bardzo się cieszę i serdecznie Wam gratuluję:wave:

Beatko, udanego urlopu!

Moniu,dziękuję ,urlop bardzo się udał.Ale co z tego ledwo wróciliśmy to Szanowny m zamówił koparę i jeszcze równaliśmy teren .Ja z kolei ustalałam terminy z majstrami na murowanie słupów przy wejściu do drugiej części ogrodu.Pojawiła się też myśl ,by zrezygnować z zejścia trójstronnego z tarasu ogrodowego ,wylać go ,zalewając schody ,by powiększyć sobie taras.Trochę jednak nam jest ciasno .gdy poustawiam wszystkie mebelki ogrodowe ,a jednak sporo czasu spędzamy na tarasie .Nie mogę sobie jeszcze tego wszystkiego jakoś wyobrazić ,bo pomysł pojawił się dzisiaj...Jutro tez wybieram się po odbiór fotela uszaka ,który na mnie czeka już od poczatku sierpnia.Musze też zakupić tkaninę na jegi obicie i materiał na zagłówek łóżka .Nie mogę się zdecydować na kolor ,ale chyba jakiś jasny.No i jeszcze tysiąc spraw czeka na załatwienie ,a urlop mam jeszcze tylko tydzień .Stanowczo mam za mało czasu