Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie ma za co Beatko, choć do końca nie potrafię Ci pomóc, bo tam akurat nie nocowaliśmy. W sumie mamy tam blisko i zawsze wieczorem wracamy do domu:D Ten Kazimierz jest cholernie drogi, zależy ile nocy planujesz no i skoro to ma być okrągła rocznicahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/serce2.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/lflow.gifto może warto...:p

Jeszcze może kierunek się zmieni ,bo dzisiaj kuzynka namawiała mnie na wyjazd na Roztocze do Zwierzyńca.Tylko od nas troszkę daleko jak na wypad weekendowy.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aaa, a trawa przy wrześniowej aurze wschodzi dosć długo, bo noce chłodne. Myslę, że ok.3tyg. będzie potrzebowała. Ja najpóźniej siałam w październiku - z biedą zdążyła w ogóle wzejść przed zimą. Teraz jest dobra pora.

Podlewamy zawzięcie ,może wkrótce będę się cieszyć zielonym dywanikiem:wiggle:

Jeszcze może kierunek się zmieni ,bo dzisiaj kuzynka namawiała mnie na wyjazd na Roztocze do Zwierzyńca.Tylko od nas troszkę daleko jak na wypad weekendowy.

No właśnie, najgorsza jest ta podróż na krótki wypad.:sick: W Zwierzyńcu nie byłam, ale pewnie warto bo to dość znane miejsce.

Beatko HELP! Wyobraź sobie, że zastanawiamy się nad zmianą koloru tych sof. O ile pamiętam Tobie podobał się ten kolor truflowy, więc przychodzę do Ciebie po poradę. Ewentualna zmiana byłaby właśnie na ten. Ja go nazywam oliwkowy.:D

Sama już nie wiem, zaczęłam się bać, że ten brąz za bardzo przytłoczy wnętrze... Wstawiłam u siebie kilka fotek w tym nowym kolorze, zobacz proszę i doradź coś, plizzzzzz:hug:

Jestem do usług.tralala:D

A trawka ? wiem od M ,że zaczyna coś zielonego się już pokazywać >jak wróciłam z pracy to już było ciemno ,mam tylko nadzieję ,że to nie są chwasty.Rano sobie dobrze pooglądam ,będę szalała jz roślinami wokół stawu:wiggle:o ile będę mogła cokolwiek zrobić...Syn wylatuje na Ibizę ,znowu samolotowy stres mnie czeka :(

Edytowane przez Beauty

Na pewno to nie zielsko, tylko pierwsze źdźbła:lol2: U nas początkowo były takie ciemno żółte:sick: ale potem się zazieleniło:yes:

Samolotem sie nie stresuj- to ponoć najbezpieczniejszy środek lokomocji, choć przyznaję sama nie cierpię latać:no:

Zajmiesz się roślinkami i jakoś zleci. A fotek nie zapomnij zrobić:)

aga,podejrzałam i powoli "robi się" trawniczek! ALE JESTEM ZADOWOLONA:wiggle::wiggle:już są pierwsze źdźbła!!

i ruszam zaraz w pole ,niestety fotorelacji na razie nie będzie ,bo Młody wziął mój aparat:yes:muszę sę czymś zajać ,bo jakoś pusto w domu ,M pojechał do Warszawy ,Młoda wszkole.NUUUUUUUda ,panie ,nuuuuuuda

Hurrraaaa dla trawki:wave: Ma być piękny, słoneczny wrzesień więc będzie miała idealne warunki:D

Beatko, tylko ją dużo podlewajcie, bo nasza posadzona przed ogrodzeniem i potraktowana po macoszemu (czytaj bez podlewania) prawie zżółkła:(

Póki co napawaj się ciszą i obcowaniem z przyrodą:lol2: Córcia wróci ze szkoły to zrobi się weselej:D

Na fotki poczekamy, poczekamy:yes:

Hurrraaaa dla trawki:wave: Ma być piękny, słoneczny wrzesień więc będzie miała idealne warunki:D

oby Twoje słowa były wyrocznią

Póki co napawaj się ciszą i obcowaniem z przyrodą:lol2: :D

taaa,narobiłam się dzisiaj jak górnik na przodku:lol2:jutro to się zapewne nie ruszę.Sąsiedzi musieli mieć ze mnie niezły ubaw patrząc ,jak walczyłam uparcie z wiatrem i gliną.Z takim poświęceniem ,że o mały włos wpadłabym do stawu:D:DAle co tam efekt się liczy.Podzieliłam hosty ,które miałam wsadzone "gdziepopadnie" i wsadziłam je razem z liliowcami i trawami.Będzie piknie.Myślałam ,że zrobię jeszcze więcej ale muszę jechać z Młodą na zajęcia

No to faktycznie ekspresowo. Ja latem siałam, to osiągnęłam pierwsze źdźbła po ponad tygodniu. Teraz dwa dni temu wysiewałam i spodziewam się, ze ponad dwa tygodnie trzeba będzie czekać. Noce są juz chłodne, więc i kiełkowanie wolniejsze, ale tak, jak wspominasz - rosa sprzyja, więc kto wie... może będzie szybciej.

Hej, ja regularnie podczytuję ale rzadko piszę.

U mnie trawa w dwa tygodnie dogoniła "starą" ale dzieki podlewaniu wodą z oczyszczalni. Jeśli masz taką możliwość to lej tą, jeśli nie masz moze ktoś z sąsiadów ma POŚ ze studnią chłonną. Bardzo polecam do wszelkich kwiatków i trawy.