Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moim zdaniem krzesełko pasuje ;) Ja bym dała albo w kolorze beżu, jak ściany, albo taki szary jak zasłony ;) Bardzo fajne są te pikowane krzesełka, widziałam nawet takie krzesła jak fotele uszaki, tylko mniejsze i na takich nogach :) Boskie :)

Nie mogę nadal się zdecydować i poprosiłam i przesłanie kilku próbek materiału

Beatko, ja na szybko w sprawie Twojego wieszaka na ręcznik- ja wolę mosiądz, ale prawdę powiedziawszy pasuje też w chromie:) Piękna ta Twoja łazienka...:rolleyes:

No i mam newsy w sprawie łóżka- macałam wszystkie, które były w Farmie :lol2: I wszystkie są fajne (zaraz wstawię foty u siebie). Materiałów obiciowych jest 150 lub więcej i można oszaleć z wyborem... Nie wiem, które łóżko Ty wybrałaś, ale za 3000 tys to nie było żadnego... to co mi się spodobało z pikowanym zagłówkiem rozmiar 180x200 kosztował ... 7 tys.http://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Jakiś super materiał obiciowy. Poprosiłam panią, żeby wyceniła 180x220 w trochę tańszym obiciu i wyszło ok. 4000-4300.:bash:

Dobra wiadomość jest taka, że jak zamówisz do końca października, to masz 15%rabatu od cen:wiggle:I co Ty na to?:D

Dzięki aguś za obszerną fotorelację.Czuję się jakbym w tym sklepie była razem z Tobą:)rzeczywiscie wszystkie łóżka są piękne,ale ja skłaniam sie bardziej ku opcji z gładkim zagłówkiem - Marie.Pani przysłała mi cennik.Rozpiętość cen jest dość duża -od2570 do 7780 w zależności od grupy materiału .Ja wybrałabym 4tą grupę cenową(2950)Za nity trzeba dipłacić 155zł.Cena stelaża też jest różna,najtańszy110zł.i nie chcę pojemnika na pościel ,bo ja w sypialni i tak jej nie chowam a na dodatkowe kołdry i poduchy mam pojemniki w innym miejscu.jakby odjąć ten rabat to może w 3tys bym się zmieściła... nie wiem ,chyba sie przejadę .bo nie chce już kupować kota w worku,chodzi mo o wybranie materiału.

I w imieniu uszatego-dziękuję .Ogólnie jest spoko ,ale na dole przy fartuchu miały być w narożnikach typowe kontrafałdy ,a są zakładki ,bo według Pana- nie dało się....ale juz się przyzwyczaiłam ...nawet chyba tego tak nie widać ,bo dominują kwiaty na obiciu

Beatko, nie ma za co:) To łóżko, które wybrałaś jest piękne i też się nad takim zastanawiałam:yes: Czekam na ostateczną wycenę z Farmy, ale złudzeń nie mam- tanio nie będzie. Dobrze, że wybrałaś materiał z gr 4. Ja szukałam w welurach i wszystkie, które mnie się podobały były z gr 6, a za tym idzie cena 4500zł:bash: My też nie chcemy łóżka z pojemnikiem na pościel- nie ma takiej potrzeby;) Pojedź koniecznie, pomacasz materiały.

Wyobraz sobie, że zapytałam mailem tą firmę, z której chcesz kupić fotelik do łazienki czy nie robią łóżek- i okazało się, że robią. Czekam na wycenę, może uda się kupić w dobrej cenie i od razu wezmę jakiś fotelik do sypialni:)

Szkoda, że z tymi lampami Ci nie wyszło... Kurczę wczoraj byliśmy w Almi w Domotece, gdybym tylko wiedziała, to od razu obejrzałabym tą lampę. A tak nie bardzo kiedy mam pojechać ponownie:( bo w najbliższy weekend mam imieniny mamy.

A może zapytaj jeszcze Magdę ZZZ- ona często włóczy się po różnych wnętrzarskich galeriach:cool:

Beatko,

Wyobraz sobie, że zapytałam mailem tą firmę, z której chcesz kupić fotelik do łazienki czy nie robią łóżek- i okazało się, że robią. Czekam na wycenę, może uda się kupić w dobrej cenie i od razu wezmę jakiś fotelik do sypialni:)

No to super ,od razu daj mi znać ,jak coś już będziesz wiedziała...j już wole tam nie dzwonić ,bo w sprawie fotela dzwoniłam chyba z 10razy ,kobitka jeszcze się nie przestraszy(jak ten stolarz od łóżka):lol2:

Szkoda, że z tymi lampami Ci nie wyszło... Kurczę wczoraj byliśmy w Almi w Domotece, gdybym tylko wiedziała, to od razu obejrzałabym tą lampę. A tak nie bardzo kiedy mam pojechać ponownie:( bo w najbliższy weekend mam imieniny mamy.

A może zapytaj jeszcze Magdę ZZZ- ona często włóczy się po różnych wnętrzarskich galeriach:cool:

Ja też żałuję,bo się do nich juz jakiś czas temu przymierzałam i w końcu podjęłam przemyślaną decyzję a tu taki zonk.Pan starał się mi uświadomić ,że to jest ręczna robota i nie raz pęcherzyki w szkle się zdarzają ,ale to kurna nie były pęcherzyki, tylko mechaniczne zarysowania ,które po zapaleniu lampy wyglądały ohydnie;)że też oni w rożnych miastach mają różny asortyment,tych lamp w ogole w produktach an oficjalnej stronce AD nie ma

No to super ,od razu daj mi znać ,jak coś już będziesz wiedziała...j już wole tam nie dzwonić ,bo w sprawie fotela dzwoniłam chyba z 10razy ,kobitka jeszcze się nie przestraszy(jak ten stolarz od łóżka):lol2:

Już coś wiem:wiggle: Łóżko wstępnie wyceniła na 2400zł. w welurze. Czekam na kolory, żeby obejrzeć. Ma mi je dzisiaj wysłać.

Tylko, że ja chcę cały pikowany zagłówek, ale myślę, że Tobie Beatko zrobiłaby jakie chcesz, oni są otwarci na propozycje. Stelaże łóżek i mebli robią bukowe;) Z Farmy wyceny jeszcze nie dostałam. Tak się zastanawiam, czy warto przepłacać za Farmę. Tam też robi to stolarz jakiś p. Wiesio:lol2: Stelaż to podobno sklejka- tak mówił gość w salonie. Pewnie mają lepsze materiały obiciowe, ale nie wiem czy ma to znaczenie dla samego łóżka. Tak sobie głośno myślę u Ciebie Beatko...:) ale broń Boże Cię nie zniechęcam do Farmy- to jednak renomowana firma i jakbym ja zmieściła się w 3 tys to bym tam zamawiała.

Ja do tej babki nie dzwonię, tylko piszę maile:lol2: Maż tylko dzwonił w sprawach technicznych- ja się na tym nie znam;)

W sprawie lamp z AD, to dobrze, że nie wzięłaś takich porysowanych, jeszcze za taką kasę. I co postanowiłaś- szukasz w innych sklepach czy szukasz innych?;)

aga,cena za łóżko -bajka.....a firma wydaje się być solidna.Pani o miłym głosie stara się pomóc klientowi i zaraz nazajutrz po zamówieniu dostałam próbki kolorów i znowu zgłupiałam ,bo nie wiem na jaki się zdecydować.Zaraz wkleję do dziennika .liczę na to ,że mi w wyborze pomożesz...podoba mi się zieleń ....może ją przełamać te wszystkie brąziki?a materiały w dotyku są cudowne , milusie ,grube i porządne.

I mam pytanie ogrodnicze- kosić moją trawkę jeszcze przed zimą?

Gosiu ,trawka ma już ok 10cm .... pzrelecieć po samych łebkach ,co? troche po prawej stronie wylazło mi chwastów zostawić je ,czy powyrywać?

w rzeczywistości nie są takie smutne te kolory...a le też stawiasz na zieleń ...też myślę ,że już za dużo tych beżyków w tej mojej łazience

aga,cena za łóżko -bajka.....a firma wydaje się być solidna.Pani o miłym głosie stara się pomóc klientowi i zaraz nazajutrz po zamówieniu dostałam próbki kolorów i znowu zgłupiałam ,bo nie wiem na jaki się zdecydować.Zaraz wkleję do dziennika .liczę na to ,że mi w wyborze pomożesz...podoba mi się zieleń ....może ją przełamać te wszystkie brąziki?a materiały w dotyku są cudowne , milusie ,grube i porządne.

I mam pytanie ogrodnicze- kosić moją trawkę jeszcze przed zimą?

Beatko, właśnie czekam na takie same próbki :lol2: i jak mi się kolory spodobają, to zamawiamy:yes: Łóżko i fotel:) Dobrze, że materiały są milusie i porządne- takie lubię;) Odnośnie Twojej cudnej łazienki, to zieleń bardzo pasuje, ale nie odcień ekstrawagancki tylko spokojniejszy- moim zdaniem. Wybrałabym ten w lewym, dolnym rogu;) I piękny jest też ten fiolet- chyba zrobię taki fotel do sypialni:cool:

Odnośnie trawki, to możesz ją skosić, jak minęło Ci 6 tyg od wysiania. Beatko, tu mam taki cytat dla Ciebie odnośnie pozostawienia skoszonej trawy na trawniku;)

"Skoszoną trawę można zostawić na trawniku nie zgrabiając jej, ale tylko wtedy, jeśli ścięte źdźbła są młode, delikatne i niezbyt długie. Takie szybko się rozkładają i nie wpływają niekorzystnie na trawnik, wręcz przeciwnie – zasilają go w potrzebne składniki odżywcze, między innymi w azot. Nie należy natomiast pozostawiać na trawniku pokosu, jeśli zawiera kwiatostany, łodygi i stare źdźbła. Twarde części trawy rozkładają się bardzo wolno, powodując filcowanie darni, czyli zbijanie się martwych fragmentów roślin, co utrudnia wzrost trawy. "