Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko

Nadrobiłem zaległości z Twego dziennika.

Muszę powtórzyć ! Drzwi rewelka !! Gratulacje szybkiego tempa budowy !!!

Co do kuchni/łazienki i kolorów nie jestem kompetentny, więc nie ośmielam się niczego Ci podpowiadać.

Co do baseniku, jeśli tylko do kąpieli, wiem, że to namiastka, ale zastanów się nad tańszą alternatywą w stylu rozkładane baseny z folii itp. Koszt w marketach budowlanych niezbyt wielki. I na zimę można złożyc.

Pozdrawiam serdecznie

D.

:lol:

No wreszcie dałeś dałeś jakiś znak o sobie !Wpisy w twoim dzienniku bardzo powściągliwe,niczego dowiedzieć się nie można :D

Cieszę się ogromnie ,że ci się drzwi podobają ,bo to chyba najfajniejsza rzecz w moim domu. :wink:

Jezeli chodzi o basen ,to pomysł trochę ,że tak powiem ,podupadł ,z wiadomych względów,ale myślę ,że się odrodzi w momencie kiedy zakończymy wykończeniówkę .Ona jest w tej chwili priorytetem.

Po wizycie z malarzo -glazurnikami mam namieszane w głowie na maxa.Przywieżli mi do pokazania parę próbek efektu malowania farbą zmieszana z kwarcem i sama nie wiem ,na co się zdecydować.Do tej pory koncepcja była taka ,aby na tynk cenm-wap.położyć farbę,a w holu tapetę .Powiedziano mi ,że pod tapetę najlepiej było by wygipsować ,aby powierzchnia była równa.Facet przedstawił mi propozycję faktury ,będącej efektem farby lateksowej,ale myślę ,że ona nadaje się raczej do łazienki.Nie wiem też czy robić jakąś fakturę na tych ścianach w salonie ,czy zostawić ja gładką?W kuchni już tyle się będzie działo ,że nie chciałabym przesadzić i raczej zrobię zupełnie na gładko ,tym bardziej ,że ściany będą mało widoczne .No nic, pójdę jutro na budowę ocenić jak wyglądają po wyschnięciu wszystkie próbki i zdecyduję .Dzisiaj zaświtała mi myśl ,aby w holu położyć podobnie jak w kuchni oktagonalne płytki biało -czarne,ale z drugiej strony ,ponieważ nie mam wiatrołapu możne być na nich bardziej widoczny bród.Ach , co chwila mam inna koncepcję i już powoli zaczyna mnie to wkurzać :cry:

Po całej butelce wina miałaś siłę jeszcze w dzienniku majstrować :o :o :o

a tak poważnie to ja myślałam o wiatrołapie żeby te oktagonalne też dać, a ogólnie holl to byłaby jakaś spójność :wink: a te próbki farb to koniecznie musisz pokazać!!! Ty samych fachowców tam masz!!! Mało który chce tak się pokazać i robić próby, chociaż ostatnio nic mnie nie zdziwi bo ciągle zdzieram nowe reklamy i wizytówki z naszej chałupki - chyba jednak kryzys uderza w branżę budowlaną :o

Tapety: Moim zdaniem to strata pieniędzy gipsować pod nimi. Ściany masz równe, sama pisałaś że filcem pociągane (a widziałam takie cem-wap. i są róne jak szkło!) Więc i tapeta będzie równiutko, zwłaszcza, że z teksturą!!!

Zawsze była we mnie odrobina szaleństwa

we mnie też :D !!!!!

- do dzisiaj z przyjemnością słucham ciężkiego metalu,rocka

- marzę nadal o harleyu (i będę miec..........kropka) :wink:

- i jednego żałuję że nadal nie zrobiłam sobie "dziargi" :lol: mąż powiedział NIE........uparty chłop

Dlatego za każdym razem wzdycham do motoru Udka :wink: hi hi hi

A tak zmieniając temat żon,mężów,dzieci i budowy :wink:

Kafle z ostatniego zdjęcia są cudowne VINTAGE BLANCO- takie delikatne.

Gdzies kiedyś widziałam kafelki rzeźbione jakby były z koronki.

Tyle że do kuchni.

A co do basenu.......u nas pozostanie w marzeniach z braku miejsca.

Ale taki wielgaśny dmuchany będzie bo co roku zanurzam się z moim dupskiem w upały :lol: .............jak dzieci :wink:

Skarbie, widzę że zaczynasz iść w te same klimaty, które i mnie urzekły :roll: :D Te szarości, białe listwy, no i te nasze wymarzone kuchnie :roll:

Bardzo się cieszę bo po pierwsze i najważniejsze będę miała od kogo zgapić :oops: :lol: Te okiennice na pierwszym zdjęciu powaliły mnie na kolana :o (bo drugie zdjęcie dobrze znam :lol: :wink: )

rada: stonowana szarobłękitna kuchnia z białymi meblami i piękną podłogą nie może być zła :wink:

Zawsze była we mnie odrobina szaleństwa

we mnie też :D !!!!!

- do dzisiaj z przyjemnością słucham ciężkiego metalu,rocka

- marzę nadal o harleyu (i będę miec..........kropka) :wink:

- i jednego żałuję że nadal nie zrobiłam sobie "dziargi" :lol: mąż powiedział NIE........uparty chłop

Dlatego za każdym razem wzdycham do motoru Udka :wink: hi hi hi

A tak zmieniając temat żon,mężów,dzieci i budowy :wink:

Kafle z ostatniego zdjęcia są cudowne VINTAGE BLANCO- takie delikatne.

Gdzies kiedyś widziałam kafelki rzeźbione jakby były z koronki.

Tyle że do kuchni.

A co do basenu.......u nas pozostanie w marzeniach z braku miejsca.

Ale taki wielgaśny dmuchany będzie bo co roku zanurzam się z moim dupskiem w upały :lol: .............jak dzieci :wink:

Danusiu ja myślę ,ze sprawimy sobie jeszcze po dwukołowcu ,coby Udek miał z kim jeździć na zloty. :lol: Rodzina ma stanowisko na nie po tym ,jak swego czasu miałam zderzenie z asfaltem ,co po latach odkupiłam poważną operacją. . Muszę swoich postawić przed faktem dokonanym i podjechać pod okna dworku nowozakupioną maszyną. :wink:

Skarbie, widzę że zaczynasz iść w te same klimaty, które i mnie urzekły :roll: :D Te szarości, białe listwy, no i te nasze wymarzone kuchnie :roll:

Bardzo się cieszę bo po pierwsze i najważniejsze będę miała od kogo zgapić :oops: :lol: Te okiennice na pierwszym zdjęciu powaliły mnie na kolana :o (bo drugie zdjęcie dobrze znam :lol: :wink: )

rada: stonowana szarobłękitna kuchnia z białymi meblami i piękną podłogą nie może być zła :wink:

Coraz bardziej podobają mi się szarości w połączeniu z beżem i ecru .Myślę ,że wygląda to dość ciekawie .Cały czas główkuję nad tymi kolorami i fakturami .Chyba jedna nie bardzo mi się podoba to ,co zaproponowali malarze.Miedzy innymi próby dotyczyły farby lateksowej.Obejrzałam to sobie dzisiaj na spokojnie i moim zdaniem za bardzo się świeci taka ściana.I chyba nie do końca jestem przekonana do jakiejkolwiek faktury ,może dlatego ,że mi sie to już opatrzyło .W obecnym domu na jednej ze ścian mam położony taki tynk antyczny i chyba już mi sie nie podoba.Skłaniam się najbardziej ku temu ,aby pomieszali farbę z jak najdrobniejszym kwarcem i przeciągnęli jednym ruchem tak ,aby część pow.była gładka ,a cześć z drobinkami .Tak ,taki efekt odpowiadałby mi najbardziej.Jeszcze muszę zasięgnąć języka jeżeli chodzi o farby .W poprzednich mieszkaniach miałam farby Beckersa i były super,po paru latach jak były jakieś odpryski ,to wyciągnęłam z piwnicy ze słoiczka,domalowałam i nie było śladu

Jestem aby ślad swój zostawić :lol: :wink:

Co do zlewozmywaka nie wypowiem się, bo wogle mi się te stare typowo amerykańskie nie podobają. Nie muszą.

Ale kuchnia zapowiada się rewelka, szczególnie z płytkami na podłodze. I te drzwi...którymi wszyscy się zachwycają...no po co mam cokolwiek dopisywać? tu juz słów brak. Są rewelacyjnie dobrane do ram okiennych z wzorkami, czy jak się toto nazywa. Ciekawe czy są ciężkie?

Z praktycznego punktu widzenia, psy ich nie potraktują pazurkami?

WY dziewczyny o motorach marzycie?? ooo ja też, ale jeden zakup chybiłam bo za duzy i za ciężki na mnie, drugi kupię jak do pracy wrócę. A dziarę obiecałam sobie sama, tylko musi się toto z brzucha wykluć :lol: Mąż nie lubi, ale zgodził sie obym nic oprócz dziary do domu nie przyniosła :lol:

A jaki daje efekt pomieszania farby z kwarcem?

Ja będę miała wszędzie kolor jednakowy-tam gdzie przestrzeń otwarta czyli łączona coś w stylu "natchnienia' z dekorala.W wiatrłołapie na podłodze (chyba że dam na całości oprócz salonu)będzie szarośc bo uważam że to trafione łączenie z ecru. :wink:

Nad górą jeszcze myślę :wink:

Jestem aby ślad swój zostawić :lol: :wink:

WY dziewczyny o motorach marzycie?? ooo ja też

Witamy w klubie :D :wink:

A dziarę obiecałam sobie sama, tylko musi się toto z brzucha wykluć :lol: Mąż nie lubi, ale zgodził sie obym nic oprócz dziary do domu nie przyniosła :lol:

To o jednego więcej bobaska bedziemy mieli na forum

Gratuluję :D