Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Jeśli mogę się wtrącić..............

odnośnie" umywalki i syna" zastanów się dobrze i jeśli uważasz, że będzie tak lepiej to KUJ i przesuwaj, kucie i przeróbka potrwa krócej niż walenie głową w ścianę , a jak będzie chodził poobijany to co sobie ludzie pomyślą........że się znęcacie nad dziećmi :wink: (oczywiście to dla rozładowania atmosfery)

głosuję za przeróbką!

p.s.

piękny dom, mój trochę nowocześniejszy ale wnętrze też w podobnym stylu będzie.

Witam Cię agnie-cha.Możesz się wtrącać jak najbardziej ,każda uwaga jest mile widziana :wink: :wink: Ścianę będę kuć,niestety wszystkiego się na budowie nie przewidzi . :cry: Z łazienki górnej będą korzystać tylko dzieci ,ale syn to już prawie dorosły chłopak i nie bede ryzykować ,aby oprócz guzów na glowie mial jeszcze pozacinaną twarz przy goleniu :lol: :lol:

Łoj, dawno mnie tu nie było, a tu... sufity malują... kafelki kładą...

Z tym kuciem to się nie przejmuj, dobrze że teraz Ci się ten "kwas" wylał. Jeszcze nie jest za późno!

Wpadłam z pewnie dawno przerabianym pytaniem, jakie masz wymiary okien?

Pozdrawiam

No faktycznie dawno nie zaglądałaś,ale i ja coraz rzadziej na forum zaglądam.Tyrałam ostatnio po 14 godzin ,aby wziąć teraz dłuższy urlop na okoliczność wykończeniówki,która wymaga duuużo wolnego czasu. :wink: Wymiary okien mam 120/170.

Beatko, z tym kuciem to nie problem :D Niektórzy w ogóle nie tynkują łazienek, pod płytkami nie będzie widać, że coś było przenoszone :wink: Tylko trochę roboty więcej :lol:

Dla mnie to nie jest żaden problem ,ale mój M na słowo KUCIE reaguje silną wysypką :lol: :lol: W tym miejscu ściana jest bardzo cienka i trzeba bardzo uważać ,ażeby nie przebić się na wylot :lol: To mnie jeszcze tak bardzo nie wnerwia ,natomiast fakt ,że muszę dokonać teraz poważnych wyborów, a ja nie miałam czasu,żeby się w ogolę rozejrzeć (nie mówiąc o macaniu)doprowadza mnie do szalu .Dlatego od dzisiaj wzięłam miesięczny urlop i niech sie dzieje ,co chce ,ale ja muszę zdecydować sie już w końcu przede wszystkim na agd,. :cry: Usilnie myślę nad zlewem do kuchni.Wczoraj byłam w Warszawce w Domotece i przyglądałam się na żywo tym typowo angielskim.Powoli przestają mi się podobać,sa wielgachne,a jak ten mój nie będzie na środku ciągu ,tylko prawie w kącie ,to nie wiem ,czy to byłby dobry wybór? Nie wspomne o umywalkach ,kranach itp. :cry:

Ooo, długie te Twoje okna 120x170 :o Nie sądziłam, że są takie - wyglądają na niższe. Muszą się chyba nisko zaczynać?

Już nie pamiętam na jakiej wysokości się zaczynają ,ale chyba standardowo biorąc pod uwagę,że szafki w kuchni będą na wysokości parapetów .W ogóle zdjęcia nie oddają wiernie parametrów.Jak wnikliwie przyjrzeć się,to i dach wydaje się być spłaszczony i niski ,a tak w rzeczywistości nie jest.

Tak jest u każdego, bo najczęściej zdjęcia robi się z niedużej odległosci. Gdybyś sfotografowała z oddalenia, to byłoby OK :wink: U nas są okna 120x150cm, ale niżej się zaczynają i niżej kończą. Zamierzam je jeszcze obniżyć o 10cm :roll:

Moniu ,a można obniżyć?dojdzie ci jeszcze izolacja i wylewki.Chyba ,że pod oknami nie będziesz miała żadnych szafek?

Nie będę miała szafek pod oknami :wink: Okna będą niżej i dzięki temu będzie lepiej. Dzisiaj udało nam się nareszcie skuć i zmniejszyć fronton budynku, bo w trakcie budowy dokonaliśmy zmiany - zamiast ściany typu firemur, mamy zadaszony fronton i cały czas czekały na skucie boki, które optycznie powiększały fronton na boki. Teraz jest już jak należy i nareszcie można będzie wykańczać portyk i obudować filary.