Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też jestem dobrej myśli Beatko:wiggle: Fajnie ze czekasz ze mną:hug:

Na pewno p.Robert się popisze...jak tylko przywiezie Tobie to zamówię stolik kAWOWY I KONSOLKĘ

A co do ogródka, to szybko Ci wyrosły te warzywka. Takie samodzielnie wyhodowane, to super satysfakcja.:D

Tak naprawdę to wzeszła rzodkiewka i szczypior,,por i seler to były wsadzone sadzonki więc były widoczne od razu:)

Z tą dachówką to dobry pomysł i jak mówisz, ze większość dworków tak ma, to tak zróbcie. Może znajdziecie otwarty jakiś skład? Karpiówka jest dosc popularna, może gdzieś będzie od ręki:rolleyes:

mam nadzieję ,że się uda zdobyć te brakujące ..chyba już zostanę przy dachówce

Mam nadzieję, że mi tez nie pozamykają tych składów z kamieniem- wybieramy się w piątek...

ciekawa jestem wyników rekonesansu...mam nadzieję ,że wybierzesz odpowiedni kamień.:)

Jestem Beatko:wiggle: Nigdzie nie wyjechaliśmy, jeżeli to mieliśmy dopiero pod koniec tygodnia, ale pogoda się psuje więc chyba nie pojedziemy:bash: Kupiłam w ogrodowym kilka roślinek, kaliny nigdzie nie ma:mad: Pewnie przyjdzie mi zamawiać wysyłkowo, a tego bym nie chciała... A jak Twój ogrodowy zapał- nie przeszło Ci?:lol2:

No fajnie ,że jesteś ..zadałam Ci pytanie odnośnie tynku ,,,sama rozumiesz ,,to u mnie teraz jest gorący temat.ekipa namawia mnie na silkonowy Greinplastu ...szczerze mówiąc nie słyszałam nic o tej firmie ..w necie opinie ś a dość dobre na ich temat.Aneta s ma już o d jakiegoś czasu elewację tej firmy ,ale coś jej nie widać na forum,a ja ciekawa jestem jej opinii.No i cały czas zastanawiam się nad kolorem .czy zrobić taką czystą biel ,czy lekko przykurzoną ?

Już Ci odpowiedziałam Beatko- nasz tynk jest polikrzemianowy firmy Kabe. O tej Twojej firmie nie słyszałam, ale to nie znaczy, że jest zła. Może napisz do Anetki na priv? Silikonowy jest najlepszy, ale i najdroższy- polikrzemianowy ma podobne patametry, ale jest trochę tańszy- dlatego go wybraliśmy:)

Co do koloru, to ja bym zrobiła taką złamaną biel- czysta biel możne za bardzo razić po oczach;)

Pisałam już do Anetki wczoraj ,ale się nie odezwała..może wyjechali gdzieś ..ten silikonowy tani nie jest ,ale ten mój pan ma jakies upusty w sklepie ,więc aż tak tragicznie nie wyjdzie.Polecał mi tę firmę ,bo na szkoleniach bardzo ją chwalą ...no i jakiś czas pracuje już na tym ,ale Broń Boże nie wciskał mi na siłę.Co do koloru to masz rację ,taka jarzeniówa może za duży kontrast stanowiła by do dachu.Trudne te wybory ,a ja się łudziłam ,że wybiorę biały i będzie git.

No to może zaufaj panu. Może coś znajdziesz o tej formie w sieci? My jak robiliśmy elewację, to najkorzystniej wypadał ten z Kabe- dużo osób go chwaliło. Póki co z elewacją nic się nie dzieje- nawet od strony północnej- nie ma mchu, ani innych niespodzianek:)

No fajnie ,że jesteś ..zadałam Ci pytanie odnośnie tynku ,,,sama rozumiesz ,,to u mnie teraz jest gorący temat.ekipa namawia mnie na silkonowy Greinplastu ...szczerze mówiąc nie słyszałam nic o tej firmie ..w necie opinie ś a dość dobre na ich temat.Aneta s ma już o d jakiegoś czasu elewację tej firmy ,ale coś jej nie widać na forum,a ja ciekawa jestem jej opinii.No i cały czas zastanawiam się nad kolorem .czy zrobić taką czystą biel ,czy lekko przykurzoną ?

Hejka, jak Geinplast to ja mam, to firma z moich okolic i chyba większość ludzi stąd ją ma. Jestesmy zadowoleni, kolorów jest mnóstwo do wyboru, jakość super-choć nie mam porównania do innych ;) ale jeśli mam polecić to z czystym sumieniem to zrobię. My mamy tynk mineralny i farbę silikatową, tanio nie było ale już 3 lata i nic sie z nią nie dzieje.

Wiolu,miło,że się odezwałaś i podzieliłaś się ze mną opinią na temat tej firmy...u nas jest mało popularna, więc dlatego chciałam zasięgnąć języka..poleca ją nam mój wykonawca ..Dzięki Tobie wiem,że facet nie ściemnia.:)jutro zaczynamy a ja jeszcze nie jestem zdecydowana co do koloru;)

Na pewno p.Robert się popisze...jak tylko przywiezie Tobie to zamówię stolik kAWOWY I KONSOLKĘ

Super:yes::wiggle: Ja jeszcze chcę go dopytać o lustro, tzn. ramę nad kominek- może coś by mi zrobił...:D

Dzisiaj p. Robert dzwonił i potwierdził jutrzejszą dostawę stołu- ok. 10 rano:wiggle:

ciekawa jestem wyników rekonesansu...mam nadzieję ,że wybierzesz odpowiedni kamień.:)

Dzisiaj byliśmy Beatko za tym kamieniem- jesteśmy zdecydowani na łupek kwarcytowy, tylko okazało się, ze te beże i rudości są bardzo ciapate:sick:. Najładniej prezentuje się o dziwo cały szary:yes: Cena za metr ok. 169 zł/m2. Relacja foto jest u mnie:D

dlatego wybieram biały ,zawsze to łatwiej będzie go przemalować .:)

Pewnie, to jest bardzo dobry argument.:yes::)

dlatego wybieram biały ,zawsze to łatwiej będzie go przemalować .:)

i nie będziesz się musiała zastanawiać, czy Ci kolor krzaków/kwiatów nie będzie się z elewacją gryzł:rolleyes:...

Biały i tylko biały... już Ci pisałam, jedyny słuszny:D;)

...tylko białych też jest kilka:yes:, moje białe grzejniki na ten przykład są niebieskie:eek:

Super:yes::wiggle: Ja jeszcze chcę go dopytać o lustro, tzn. ramę nad kominek- może coś by mi zrobił...:D

Dzisiaj p. Robert dzwonił i potwierdził jutrzejszą dostawę stołu- ok. 10 rano:wiggle:

Ale się cieszę !!:wave:Zaraz wklej zdjęcie jak tylko dojedzie ...ciekawam baaaaaardzo!mówiłam ci ,że facet jest słowny...mam nadzieje ,że zrobił ten stół równie solidnie:yes:

Dzisiaj byliśmy Beatko za tym kamieniem- jesteśmy zdecydowani na łupek kwarcytowy, tylko okazało się, ze te beże i rudości są bardzo ciapate:sick:. Najładniej prezentuje się o dziwo cały szary:yes: Cena za metr ok. 169 zł/m2. Relacja foto jest u mnie:D

zaraz popędzę do Ciebie obcenić :yes:

i

...tylko białych też jest kilka:yes:, moje białe grzejniki na ten przykład są niebieskie:eek:

No właśnie ,,,myślałam ,że biały to biały ,a tu zonk-sa różne odcienie bieli ....zgłupieć można ,ale na szczęście w ofercie tej firmy ,której tynk wybrałam ,są do wyboru tylko dwa:D

Ale się cieszę !!:wave:Zaraz wklej zdjęcie jak tylko dojedzie ...ciekawam baaaaaardzo!mówiłam ci ,że facet jest słowny...mam nadzieje ,że zrobił ten stół równie solidnie:yes:

Zrobię, zrobię fotki:yes::D Pan ma już u mnie plusa, bo zrobił stół o tydzień wcześniej:lol2: Teraz zacznę szukać kredensu i jadalnia będzie nareszcie z głowy:cool: Stół na pewno będzie solidny:)

ale na szczęście w ofercie tej firmy ,której tynk wybrałam ,są do wyboru tylko dwa:D

:rotfl:Z dwoma to dasz chyba radę, co?:rotfl:

Edytowane przez agawi74

Zrobię, zrobię fotki:yes::D Pan ma już u mnie plusa, bo zrobił stół o tydzień wcześniej:lol2: Teraz zacznę szukać kredensu i jadalnia będzie nareszcie z głowy:cool: Stół na pewno będzie solidny:)

Liczę na to i czekam razem z Tobą .Dzisiaj wstałam wcześnie (czyt,za wcześnie) bo panowie dekarze się zgłosili już przed 8mą i musiałam pokazać jaki ma być kąt nachylenia dachówek.:bash:będę nieprzytomna przez cały dzień .:yes:

:rotfl:Z dwoma to dasz chyba radę, co?:rotfl:

no tak ..ciągnęłam zapałki:D