Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Acha :wink przemyśl dobrze ,bo wbrew pozorom nie ma za dużo miejsca na ustawienie wszystkich sprzętów ,a z tego co pisałaś wcześniej wynika ,że będziesz chciała mieć też duży kredens.

Tak, mam wszystko przemyślane :wink: Kredens będzie w salonie - taki salonowy, a drugi w kuchni, tak jak mam obecnie w domu (zresztą kredensy również te same będą :lol: ). Obecnie mam w kuchni wyłącznie kredens (sporo się w nim mieści, wbrew pozorom), piec, szafkę 0,5+zlew+0,5 z szufladami i żadnych górnych szafek - w zupełnosci wystarczy. Faktem jest, że obecnie mam malutką spiżarkę koło kuchni i tam sporo gracików, ale z kolei w nowym domu będzie o kilka szafek więcej, więc spokojnie się zmieszczę ze wszystkim. Prawdopodobnie nie będę miała górnych szafek w nowym domu, tak jak teraz, ale to jeszcze do przemyślenia. Kredens salonowy z kolei jest olbrzymi, ale już na etapie projektu wszystko było pod niego przemyślane i obliczone, więc zmiesci się bez problemu, nawet gdybyśmy z powrotem wrócili do okna na zachodniej ścianie. Jest zamurowane, ale wciąż kusi mnie ponowne odsłonięcie :roll: Tak czy siak, wszystko się zmiesci, bo w salonie będzie jeszcze tylko serwantka, rozkładany, duży okrągły stół z krzesłami, kominek i meble wypoczynkowe. Wszystko to już mam w obecnym pokoju, który jest sporo mniejszy od salonu, więc też wiem, że się zmieści :wink: Mam dokładnie przemyślane wszystko - łącznie z tym, że salon juz w projekcie miał być wyzszy od pozostałych pomieszczeń z uwagi na mojego męża i lampę salonową :lol: Obecnie w pokoju wciąż uderza głową w lampę (lampa dość długa, mąż 188cm wzrostu, a obecny pokój tylko 270cm :lol: :lol: :lol: ), a ponieważ chcę mieć tę samą lampę w nowym salonie, to zaprojektowane zostało tak, aby można było swobodnie wędrować po salonie, bez uszczerbku na zdrowiu :wink:

Kochana ,to Ty masz już dokładnie wszystko rozplanowane :o :o :o Zazdroszczę Ci konsekwencji w działaniu ,bo moje decyzje zapadają wyjątkowo spontanicznie .Nie zawsze moje pomysły mogą być wdrożone w życie( a to ściana za krótka , a to drzwi nie w tym miejscu itp.) i wtedy szybko muszę zmienić plany,ale efekt końcowy zawsze jest zadowalający. :lol: Też mam parę gratów ,które już maja swoje miejsce w nowym domu ,ale w dalszym ciągu brakuje mi koncepcji co do urządzenia pokoi dla mojej już młodzieży.syn nawet nie chce slyszeć o starociach ,a córka jest jeszcze niezdecydowana , ale raczej jej pokój będzie pomieszaniem klasyki z nowoczesnością.

Ooo, długie te Twoje okna 120x170 :o Nie sądziłam, że są takie - wyglądają na niższe. Muszą się chyba nisko zaczynać?

Rzeczywiście długie... Kombinuję coś zrobić z oknami, bo w DPJ są 150/150 i w ogóle mi nie pasują do dworku. 170 to się nie zmieszczą, bo nie ma ścianki kolankowej i okap wlazł by na nie. Myślę o 120/150, trzech szt po każdej stronie. Jak myślisz???? dobrze będzie????????

Ooo, długie te Twoje okna 120x170 :o Nie sądziłam, że są takie - wyglądają na niższe. Muszą się chyba nisko zaczynać?

Rzeczywiście długie... Kombinuję coś zrobić z oknami, bo w DPJ są 150/150 i w ogóle mi nie pasują do dworku. 170 to się nie zmieszczą, bo nie ma ścianki kolankowej i okap wlazł by na nie. Myślę o 120/150, trzech szt po każdej stronie. Jak myślisz???? dobrze będzie????????

Arctico - budujesz dworek??

Jeśli tak, to na pewno 150x150 nie bedzie dobrym wymiarem. Okna nie powinny się też zaczynać zaraz pod okapem. Wymiar 120x150cm my mamy w naszym domu, ale będziemy obniżać na wymiar 120x160cm.

Okna w dworkach to 120x150, 120x160, 120x170cm - to typowe, najczęściej stosowane wymiary w dworkowych oknach.

Arctico - budujesz dworek??

Jeśli tak, to na pewno 150x150 nie bedzie dobrym wymiarem. Okna nie powinny się też zaczynać zaraz pod okapem. Wymiar 120x150cm my mamy w naszym domu, ale będziemy obniżać na wymiar 120x160cm.

Okna w dworkach to 120x150, 120x160, 120x170cm - to typowe, najczęściej stosowane wymiary w dworkowych oknach.

Prawie buduję :lol: , projekt kupiłam :lol: . Tylko mój dworek bez użytkowego poddasza (w oryginale) więc niziutki i 170 okna to pewnie by i wlazły, ale wyglądać dobrze chyba nie będą. Na razie optuję za 120/150.

Dobre będą?

Prawie buduję :lol: , projekt kupiłam :lol: . Tylko mój dworek bez użytkowego poddasza (w oryginale) więc niziutki i 170 okna to pewnie by i wlazły, ale wyglądać dobrze chyba nie będą. Na razie optuję za 120/150.

Dobre będą?

U mnie takie newsy ,a ja dopiero teraz się dowiaduję? Arctico ,wspaniała wiadomość,zakładaj szybko dziennik,będę dopingować .pocieszać i w miarę możliwości radzić.Po ilości okien śmiem twierdzić ,ze ten Twój dworek to pełnowymiarowy dwór będzie. :o Okna 150/150 odpadają, takie 120/150 i wyższe musisz brać pod uwagę.Zamieść swój projekt ,to oblukamy ,bardzo jestem ciekawa ,czy wzięłaś ten z pracowni Boducha ,do którego się kiedyś przymierzałam.?

Beauty, podłoga u Ciebie jest przepiękna. Jak marmurowa. W zasadzie jak się nie przyznasz, to nikt nie pozna, ze to włoskie płytki :wink:

Dzieki tobie poszukałam salon tych płytek w trojmiescie i już mam 3 do których sie udam :wink: W ostateczności wyląduję w Domotece w wa-wce :wink: Ale nie kupię płytek bez popukania i pomacania.

Wracając do twoich - już sie nie mogę doczekac jak położysz boazeryjne :D

a przy okazji - jaką masz pompę ciepła?

Dziewczyny dzięki za pochwały! nawet nie wiecie ,jak mi się micha cieszy ,że i Wam się podoba :lol:

Przy wyborze koloru ścian w salonie biorę pod uwagę dwa kolory ,albo Cappuccino ,albo jakaś szarość .Odcienie wybiorę ,jak wypożyczę kolornik.Przy kominku położyłam więcej płytek z dominacja szarego ,gdyż z beżem bardzo się zlewało,było za mdło.Ale teraz wygląda fajnie.Na chwilę obecna mam już gres w całym salonie i dzisiaj facet położy go w rożnych zakamarkach ,pod schodami ,oraz w małych korytarzykach.InezPompa ciepła to-www.alpha-innotec.com.

Biegnę zaraz na budowę ugadywać wykonawcę ,aby zrobił mi tez górną łazienkę ,bo chce mi już uciekać do Niemcowni. Jeszcze nie wiem ,jakich argumentów użyć,ale coś tam wymyślę....... :lol:

Przejrzałam dziennik i już nie wiem jaki kolor dominuje w tym gresie :o Raz wydają się szare a raz beżowe :o

No właśnie i tu pojawia się pytanie ,jaki kolor byłby lepszy na ścianę?Same utrudniamy SOBIE WYBÓR KUPUJĄC RÓŻNE RODZAJE PŁYTEK. .GLAZURNIK MÓJ W WIĘKSZOŚCI WYKAŃCZA DOMY Niemcom .oni NIE MAJA TAKICH DYLEMATOW.Kupują PLYTKI NA PODŁOGĘ I NA ŚCIANĘ DO CAŁEGO DOMU.Aktualnie u nich królują :czerń i szarości.A u nas w każdym pomieszczeniu inny kolor i ciągłe znaki zapytania :cry: :cry: :cry: