Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beauty, ja mam podobne problemy. Chcę pomalować w końcu salon i nie wiem co wybrać.
masz fajny kolor na ścianie w kuchni.Co to za kolor bo do salonu by mi pasował? Ja chyba uderzę w jakieś delikatne pastele.Będę miała dość ozdobna stolarkę i nie chciałabym osiągnąć efektu Petersburga :lol: :lol:

Beauty, ja mam podobne problemy. Chcę pomalować w końcu salon i nie wiem co wybrać.
masz fajny kolor na ścianie w kuchni.Co to za kolor bo do salonu by mi pasował? Ja chyba uderzę w jakieś delikatne pastele.Będę miała dość ozdobna stolarkę i nie chciałabym osiągnąć efektu Petersburga :lol: :lol:

To jest dulux, pastelowa orchidea. I teraz myślę, czy nie dac takiego do salonu, ale nie wiem czy nie za jasny bedzie.. :roll:

Prawie buduję :lol: , projekt kupiłam :lol: . Tylko mój dworek bez użytkowego poddasza (w oryginale) więc niziutki i 170 okna to pewnie by i wlazły, ale wyglądać dobrze chyba nie będą. Na razie optuję za 120/150.

Dobre będą?

U mnie takie newsy ,a ja dopiero teraz się dowiaduję? Arctico ,wspaniała wiadomość,zakładaj szybko dziennik,będę dopingować .pocieszać i w miarę możliwości radzić.Po ilości okien śmiem twierdzić ,ze ten Twój dworek to pełnowymiarowy dwór będzie. :o Okna 150/150 odpadają, takie 120/150 i wyższe musisz brać pod uwagę.Zamieść swój projekt ,to oblukamy ,bardzo jestem ciekawa ,czy wzięłaś ten z pracowni Boducha ,do którego się kiedyś przymierzałam.?

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale nasza "działka" dosyć daleko więc wypadamy na kilka dni, a tam nawet prunu niet a co dopiero o necie marzyć!

Dziennik to może jesienią jak będę bardziej czasowa. Projekt ten o którym rozmawiałyśmy kiedyś

http://www.tooba.pl/projekt-domu-Dom-przy-Jodlowej/a,s_pd,idp,6917.html?gclid=CLTpmu2SlpwCFdIUzAodOV1biA

Tutaj nie za bardzo widać frontową elewację bo dokleili ten durny garażyk. No i okna będą nie dwa 150/150 tylko trzy 120/150, coś jak tu

http://www.domysajdaka.pl/dworki/p5.htm

tylko z niższym dachem. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Dominium ,dawno się u mnie nie pokazywałeś!postępy na budowie to może i są ,ale najgorsze jest to ,że kiesa pustawa się robi :lol: :lol: Spełnianie niektórych marzeń musi się odwlec w czasie ,ale z drugiej strony przyjemności należy sobie dozować ,bo by człowiek ze szczęścia zwariował :lol: :lol: :lol: Wiola ma rację , teściowa mieszka w Białej Podl.

Arctico ,to jest ten sam projekt ,do którego się kiedyś przymierzałam :o Tylko znam go pod inna nazwą. Garaż będzie wolnostojący?Jakie wymiary ma ten dom ? zmieszczą Ci się trzy okna z jednej strony?Będzie baaaaardzo super!Kiedy planujecie rozpocząć budowę? zasypalam Cie pytaniami. :lol:

Garaż dostałam z całym dobrodziejstwem inwentarza. Dłuuuugi budynek gospodarczy z rozwalonym dachem. Dach już zrobiony przy okazji dostosowany do nachylenia DPJ, żeby pasował.

Dom ma długość 20 metrów i trzy okna spokojnie się zmieszczą. Ze środkiem też już wykombinowałam aby było dobrze. Tak Ci zazdrościłam łazienki z dwoma dużymi oknami, że musiałam mieć taką samą :roll: , mam nadzieję że się nie gniewasz.

W tym roku na pewno fundamenty, resztę zobaczymy. Jak dobrze pójdzie to w przyszły roku syn zacznie gimnazjum w nowym domu. Nie powinnam pisać coby nie zapeszyć, ale co tam...

Są i stawy (duży i mały), tylko troszku się im zarosło, trza odgrzebać. :wink:

Co do łazienki to ten duży pokój w prawym górnym rogu na rzucie podzieliłam na dwa. Z dwoma oknami będzie łazienka, a z jednym siłownia. W obecnej łazience będzie garderoba przy naszej sypialni.

Ps. dzięki za "dwór", nowy to raczej pseudo-dworek, ale co tam chociaż namiastka... :roll:

Beatko a na tym zdjęciu córcia jaka opalona :o Jak mulatka!!!
My wszyscy wróciliśmy jak skwarki ,pomimo olejów z filtrem min 30 :lol: :lol: a Ty Mała gdzie się podziewasz ,w ogóleCię nie ma na forum?

Jestem, jestem :lol: Tylko czasami b. krótko :oops:

Wczoraj ratowałam teścia bo został sam z maleństwem szwagra.... i zeszło się do późna :roll:

Beauty - gres rewelacja i te płytki z allegro super. Gdybym jeszcze raz miala dom wykańczać to zdecydowanie znalazłabym miejsce na takie cuda. Z tym kuciem w łazience, tak juz jest ze niestety nie wszystko da się przewidziec - z tego co wiem na kazdej budowie tak jest - nie daj sie :) :) :) No i piękne masz córcie. Zazdrosze udanego urlopu (zdjęcie piękne) ja jeszcze jakos sie na zagraniczne wczasy nie zdążyłam w tym roku wybrać...a tu sie wakacje konczą :o :o :o