Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej ,dziewczyny !Melduję ,że już jestem wypoczęta ,pełna energii i przybrana o....bagatelka!parę kilo :o :o Ale co tam,dieta już na pewno nie może się mnie doczekać( bo my już takie papużki nierozłączki som) tak,że ... .od jutra zaczynam :lol: :lol: Z wielka ciekawością prześledzę Wasze dzienniczki ,bo na pewno wiele się pozmieniało.Angie,w nocy przelatywałam nad Francyją ,nie widziałaś jak do Ciebie machałam? :lol: :lol:

Na razie to walczę z kuchnia ,bo wyobraź sobie ,ze nie dotarł jeszcze cały sprzęt.Dostałam kolejnego maila ,ze muszę się wstrzymać ,bo płyta i piekarnik ma dojechać z Włoch ,a oni teraz są na urlopie .Kolejny termin to 7 wrzesień .Nie przypuszczałam ,ze to z mojej winy montaż kuchni się opóźni :evil: :evil: a po otrzymaniu płyty ,muszę ja jeszcze zawieźć do firmy .Wymyśliłam sobie ,ze ma ona zgrywać się równiutko z blatem ,bez żadnych progów i trzeba to jeszcze dopasować.

EEE TaMMm,jaka tam znowu wypasiona!! :D Jeszcze nie wiem ,kiedy montaż dojdzie do skutku ,ponieważ muszę jeszcze zawieźć płytę ceramiczna do firmy ,aby spasowali mi blat .Jutro zadzwoni,,e i sie umowie .Ale tak naprawdę to tez bardzo się ciesze ,ze montaż jest tuz ,tuz .Ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie w zestawieniu z podłogą.Szczerze mówiąc troszeczkę się obawiam ,ze podłoga może okazać się zanadto "krzykliwa" .Zobaczymy.Na razie jestem zadowolona z tego ,że skompletowałam sprzęt i wszystko zmierza ku końcowi.

Dziewczyny ,bardzo chciałabym juz zamieszkać ,ale to pewnie jeszcze trochę potrwa.Myślę ,że może do końca roku uwiniemy się ze stolarka ,podłogami i l malowaniem,ale tak jak Iwonka pisze ,chciałabym ,aby większość mebli też już stała na swoim miejscu,bo z doświadczenia wiem ,że jak zacznę przenosić stare graty niby tymczasowo ,to przez długi czas tak pozostanie.Przeraza mnie także dojazd do domu .Podłoże jest gliniaste i jak choć trochę popada ,to błocko jest niemiłosierne i aby dojść do domu trzeba by mieć przed brama gumowce.Żeby choć położyć trochę kostki do domu to już by było niezłe.Nie wiem jak to będzie z kasa ,bo już za chwile będziemy mieli płótno w kieszeni.Z drugiej strony ,to aż tak bardzo nam się nie spieszy ,chyba z wygodnictwa ,bo w obecnym domu ,mamy oboje z M jednocześnie miejsce pracy.. :wink:

Beauty,

powstają u Ciebie kolejne piękne wnętrza na tym forum :D :D :D Gratuluję..

Szczególnie zauroczyła mnie podłoga w salonie :D Czy mogłabym prosić o konkretne namiary na nią ?

pozdro

Amtlo Dzięki wielkie za mile słowa,Na etapie wykończeniówki wszelkie pochwały mile widziane ,bo powoli inwestorka dochodzi do etapu zmęczenia materiału! Wiec bardzo podniosłaś mnie na duchu :lol: Odp.wyslałam na priv

Hej

Ja z pytaiem o ten uzdatniacz wody: czy to znaczy, ze teraz nie będziesz miała wogle kamienia w lecącej z kranu wodzie?

Ano ,nie będę miała. :wink: To jest główny atut tego urządzenia.Ponadto mniej si, używa detergentów i żadnych więcej calgonów i calgonitów. :wink: Jest to tak naprawdę zmiękczacz ,a do uzdatnienia wody będę miała zamontowany filtr odwróconej osmozy w kuchni ,który już używam od 8lat