Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Beauty! Długo szukałam kogoś kto buduje "mój dworek".Cieszę się że Cię odnalazłam.Nasz dom powstaje w warmińsko-mazurskim nad jeziorem.Zaczęliśmy 13 lutego 2008r, pod dachówką znalazł się w październiku 2008r i trochę utknęliśmy. Obecnie kończymy ocieplać nasz "dwór", a całą wykończeniówkę odłożyliśmy do wiosny 2010. Z radością śledzimy Twoje fascynujące przygody związane z budową i wykańczaniem domu. Bardzo podobają mi się Twoje drzwi zewnętrzne. Też już się prawie poddałam i byłam bliska zamontowania"łatwiejszych" w wykonaniu drzwi, ale dzięki Tobie nie odpuszczę.Trochę inaczej wygląda nasz holl, mamy też bezpośrednie wyjście z kuchni do ogrodu no i co ważne, cały dom jest podpiwniczony.Gdyby nie to, dawno już byłby wykończony, tak wielka jest to różnica w kosztach, ale ani przez chwilę nie żałowaliśmy tej decyzji.Uważamy, że na wsi taki dom bez piwnicy byłby jak bez duszy.Pozdrawiam serdecznie i życzę, aby spełniły się wszystkie Twoje marzenia. Jak mi się uda wrzucić zdjęcia to pokażę Ci nasz dworek, ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Pierwszy raz piszę na blogu i muszę sie z tym oswoić :oops:

Nieee noooo Beauty! Brak mi słów zachwytu!!! Drzwi są przepiękne! :o :D

Piękne, rasowe drzwi prawie wiekowe :wink: A te przeszklone salonowe są wyjątkowe ( co mi się tak rymuje) faktycznie jak witryna wyglądają i są wspaniałą ozdobą salonu razem ze ślicznym kominkiem. a gdy dojdą meble....... ech aż mnie ciarki przechodzą 8)

I jak mi się radośnie na sercu zrobiło że są jeszcze ludzie którzy znają się na swoim fachu.

Powiem Wam coś śmiesznego albo dziwnego, zależy jak na to popatrzeć...

Zawsze gdy świtała mi myśl o budowie to jednak dziwnie robiło mi się żal obecnego mieszkania... Te duże, wysokie pokoje, grube mury, klimat starych kamienic (zawsze w takich mieszkałam) no i moje kochane drzwi, wielkie, dwuskrzydłowe (3 pary)... Parę miesięcy cierpliwie, pomału, dokładnie opalaliśmy je z kilku warstw starego, białego lakieru,(a nie było to łatwe, przy tych frezach, rowkach, wklęsłościach i wypukłościach), później było czyszczenie, szlifowanie, malowanie,,,, a teraz każdy je podziwia... I tak właśnie myśląc o budowie, ciągle mi szkoda tych "wrót" .... że nie mogłabym ich zabrać ze sobą...

A tu proszę, w nowym domu też można takie mieć, a nawet piękniejsze! :D

Dziękuję Ci Beauty że mnie "oświeciłaś" :)

Kurczę! naprawdę nie bardzo mi wychodzi to wrzucenie fotek. Męczyłam się pół nocy i na razie kicha.Szkoda bo mamy całe mnóstwo zdjęć z budowy i chętnie pokażę przez co przechodziliśmy. Dziś nad tym posiedzę. Co do działki Moni, to nasza nawet kształt ma podobny, a sarny śpią koło domu, pod krzakiem czeremchy.

Witaj Ącka w moich progach .Niezmiernie mi miło ,że swojego pierwszego wpisu dokonałaś właśnie u mnie.Widzę ,że jest nas -dworkowiczów coraz wiecej.Tym bardziej będę Cie mocno nakłaniać abyś zaczęła pisać swój dziennik.Mnie też dziewczyny namówiły i nie żałuję.Szkoda tylko ,że tak późno zorientowałam sie ,że coś takiego jak forum w ogóle istnieje.Pewnie wielu błędów udało by sie uniknąć .Jeżeli chodzi o zdjęcia ,to każdy na początku przechodził przez to samo .Ja jestem techniczna noga jeżeli chodzi o komputer , do zamieszczania zdjeć wykorzystywałam swoje dziecko ,Aż pewnego dnia wkurzyłam sie i powiedziałam ,żeby na kartce mi wypisał co po kolei ,nie powiem ,że było łatwo ,ale za chwile zorientowałam się (metodą wielokrotnych prób) ,ze to jest całkiem proste.Wklejam Ci link,gdzie znajdziesz instrukcje

http://forum.muratordom.pl/jak-wkleic-zdjecia,t138412.htm

Czekam na Twoje zdjęcia z niecierpliwością.

Kurczę! naprawdę nie bardzo mi wychodzi to wrzucenie fotek. Męczyłam się pół nocy i na razie kicha.Szkoda bo mamy całe mnóstwo zdjęć z budowy i chętnie pokażę przez co przechodziliśmy. Dziś nad tym posiedzę. Co do działki Moni, to nasza nawet kształt ma podobny, a sarny śpią koło domu, pod krzakiem czeremchy.

A najlepiej załóż dziennik i komentarze :wink: :lol:

Edisso, pisząc ten dziennik mam tez cichą nadzieję ,że dla kogoś będzie on źródłem inspiracji .Takie drzwi o jakich piszesz miała w starej kamienicy moja babcia i właśnie zawsze marzyłam ,aby takie mieć we własnym domu.Natknęłam się właśnie śledząc i cicho podpatrując cudze wpisy na drzwi An-budów ,w starym dworze i od razu wiedziałam ,ze będę się na nich wzorować .Bardzo jestem szczęśliwa ,że trafiłam na fachowca ,który wiedział o co mi chodzi i oprócz tego ,ze jest mistrzem w swoim fachu ,to jeszcze zależy mu ,aby nie tylko sprostać fanaberiom klienta ,ale jeszcze doradzi .A o to prototyp

http://images45.fotosik.pl/59/95ad55bba00ba576.jpg

Obejrzałam drzwi i wprost rozpływam się w zachwytach (a mój mąż prosi na priv namiary na stolarza i cenę za sztukę, bo liczbę drzwi to mamy chyba inną niż u Ciebie)

Płytki w kuchni też idealnie pasują.

Coś czuję, że niejedną rzeczą z Twojego domku będę się inspirować :D

I ło to chodzi :lol: :lol: gusta mamy zbliżone ,pewnie charaktery też...