Brzeszczot_33 15.08.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 W projekcie mam mieć taką kratkę w kotłowni, która jest w piwnicy, jednak jest to poniżej kanalizacji.Jak to rozwiącać, czy jset potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 21.04.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) W projekcie mam mieć taką kratkę w kotłowni, która jest w piwnicy, jednak jest to poniżej kanalizacji. Jak to rozwiącać, czy jset potrzebne? Mam identyczną sytuację. Też piwnica i też kratka w projekcie, a do tego agregat do podnoszenia ścieków Grundfos Liftaway B z pompą (do prawie 80cm pod poziomem podłogi). Burzy to całkowicie moją ideę płyty fundamentowej pozbawionej jakichkolwiek otworów czy przejść instalacyjnych. A to dla mnie to ważne ze względu na słabo przepuszczalny grunt. Nie wiem, czy nie zrezygnuję z tej kratki, ale mimo to chciałbym jakoś się zabezpieczyć, ale bez "dziurawienia" płyty fundamentowej. Ma ktoś pomysł? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 18.01.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 z mechanicznym zamknięciem????? yyy .. przecież to ukrywanie smrodu a nie zwalczanie - tak trudno dolać trochę wody do syfonu raz na jakiś czas??? Bądźmy poważni A jak dolejemy wody to nie ukrywamy smrodu? Tak samo jest on ukryty w rurach tylko oddzielony wodą, zamiast klapką w suchym syfonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 21.10.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Miałem rezygnować z kratki wentylacyjnej w piwnicy w płycie fundamentowej i nadal nie jestem pewien, czy ją robić. Ścieków pod płytą nie odprowadzę, bo jest za nisko w stosunku do najbliższej studzienki kanalizacyjnej. Rozważam jedynie taki otwór w płycie fundamentowej, w którym na stałe mogłaby znajdować się niewielka pompa pływakowa, która w razie zalania piwnicy (np. awaria w kotłowni) wypompowałaby ją i podniosła na wysokość rury kanalizacyjnej w piwnicy. Czy to ma sens? Ile prądu bierze taka pompa pływakowa podłączona na stałe do prądu i czekająca na ewentualną awarię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts