mkala2 05.11.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 A ma ktoś może Saambę albo Eckorobota ? Bardzo ciekawią mnie Wasze opinie- dosyć mam forum na których podszywaję się ludzie Producentów "niby klienci" i słychać tylko same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszaheidi 12.11.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 http://www.robzone.pl/o-nas Ma prawo to dzialac?Znajomi maja innej firmy i sa zadowoleni,ale to chyba trzeba miec duze,niezagracone powierzchnie,bo przeciez zabawek w koszach nie przesunie ten cudak.Poradzcie,bo perespektywa odkurzonego noca mieszkania kuszaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 12.11.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Znajomi mają coś podobnego. Nie narzekali. Ale nie znam szczegółów (jakie wady itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.11.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 zabawa super.Ma moj wujo, pozyczyłam kiedyś bo też chciałam kupić i pomyślałam, ze wypróbuję.No i tak. Mam psa, który gubi kudły. A ta pchełka ma dość mały zbiornik. Więc zamiast sprzatać co i rusz podjeżdzał do bazy i piszczał, trzeba go było wyczyścić. Poza tym sposób sprzatania zalezy od algorytmu poruszania się a ten od... ceny. Dużych śmieci nie połknie. Jak masz czysto w domu, to owszem, piasek zbierze i dopucuje. Ale jak jest brudno, to nie posprzata. jednym słowem fajny gadzet i gdyby nie pies, to bym się skusiła. Ale z drugiej strony - gdyby nie pies, to by nie miał co sprzatac, bo to właśnie pies wnosi piach i włosy. Reszta zmienia buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.02.2021 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Szukam opinii na temat automatycznego, mopującego odkurzacza, czy ktoś z może podzielić się swoimi spostrzeżeniami?Jak on się sprawdza w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
posky 12.02.2021 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 pracuje u mnie autoodkurzacz z funkcją mopowania Xiaomi Mop Pro. używam go standardowo, co oznacza standardową siłę odkurzania i standardową ilość wody na mopa..generalnie jest OK, choć podłogi mocniej zabrudzone trzeba mopować więcej niż raz. czasem wolę sięgnąć po mopa parowego, bo efekty są znacznie lepsze (ale jak podkreślam ustawienia w MOP PRO mam standardowe, a da się je zmieniać). jednak jako odkurzanie i przetarcie podłogi jest OK. nie wlewałem żadnego detergentu do zbiornika, zdania są mocno podzielone czy to robić czy nie (kwestia zapychania się dysz - podobno). posky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.02.2021 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Dzięki za wypowiedź.A może ktoś ma u siebie iRobota lub Tefala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.02.2021 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Szukam opinii na temat automatycznego, mopującego odkurzacza, czy ktoś z może podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Jak on się sprawdza w rzeczywistości? W teorii ustawiasz np. odkurzanie salonu codziennie jak wszyscy śpią - i masz czysto w salonie. W rzeczywistości u mnie częściej pracuje zwykły odkurzacz, bo przed puszczeniem robota trzeba dokładnie posprzątać - jeden kabelek walający się na podłodze, sznurówka, tasiemka - robot nawija na szczotkę i staje. Przy dzieciach nie do upilnowania. Owszem, od czasu do czasu sprzątam po kolei po koje i zapuszczam robota - ale nie jest tak różowo, jak pokazują na reklamach. Mopowanie na dobrą sprawę przydało mi się raz - jak sierściuch przytargał pchły. Wtedy kilka tygodni sprzątałem na okrągło, najpierw odkurzanie a potem mopowanie permetryną. Tak to kurze załatwia odkurzanie, a jak coś się na podłogę rozlało (np. sok i poprzyklejał się brud) to mopowanie robotem tego nie załatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 12.02.2021 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 (edytowane) Dzięki za wypowiedź. A może ktoś ma u siebie iRobota lub Tefala? Najpierw miałem a raczej miała żona irobota wtedy drogi był a teraz sobie sprawiła jakiegoś innego nie wiem czy to xiaomi czy lenowo coś około 2500 i ma jakąś funkcję na mokro ale mnie to urządzenie moderowano że jak jestem w domu to nie ma to prawa chodzić a jak żona z pracy zdalnie to załączy to wciągnie byle jakiś kabel lub jakś firanę , dla mnie to bezsensowne urządzenie , lepszy odkurzacz stojący ancfaj i po sprawie a nie godzinami nerwy psuć . Edytowane 12 Lutego 2021 przez Tomaszs131 Język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcikowy 20.02.2021 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Szukam opinii na temat automatycznego, mopującego odkurzacza, czy ktoś z może podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Jak on się sprawdza w rzeczywistości? Mam roombe i7+ z tym zbiorczym pojemnikiem na kurz i bardzo sobie chwalę. Dokładnie odkurza, nie obija mebli, ściąga z dywanów włosy i sierść tak że nie trzeba po niej poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.03.2021 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Dzięki za wypowiedź. A może ktoś ma u siebie iRobota lub Tefala? Mam i9+ ... jak do tej pory nie mam zastrzeżeń (wymieniony ze starszego modelu 695) Jego możliwości znajdziesz w specyfikacji. Jedyną wadą (moim zdaniem) jest dość głośna praca. Doskonale współpracuje (w razie potrzeby) z Braava jet m6 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.03.2021 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 W teorii ustawiasz np. odkurzanie salonu codziennie jak wszyscy śpią - i masz czysto w salonie. W rzeczywistości u mnie częściej pracuje zwykły odkurzacz, bo przed puszczeniem robota trzeba dokładnie posprzątać - jeden kabelek walający się na podłodze, sznurówka, tasiemka - robot nawija na szczotkę i staje. Przy dzieciach nie do upilnowania. Owszem, od czasu do czasu sprzątam po kolei po koje i zapuszczam robota - ale nie jest tak różowo, jak pokazują na reklamach. Mopowanie na dobrą sprawę przydało mi się raz - jak sierściuch przytargał pchły. Wtedy kilka tygodni sprzątałem na okrągło, najpierw odkurzanie a potem mopowanie permetryną. Tak to kurze załatwia odkurzanie, a jak coś się na podłogę rozlało (np. sok i poprzyklejał się brud) to mopowanie robotem tego nie załatwi. Kaizen, jakiej marki i jaki model masz odkurzacza gdzie ustawiasz "odkurzanie jak wszyscy śpią" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.03.2021 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Mam i9+ ... jak do tej pory nie mam zastrzeżeń (wymieniony ze starszego modelu 695) Jego możliwości znajdziesz w specyfikacji. Jedyną wadą (moim zdaniem) jest dość głośna praca. [ATTACH=CONFIG]453699[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]453700[/ATTACH] Doskonale współpracuje (w razie potrzeby) z Braava jet m6 Polecam Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.03.2021 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Kaizen, jakiej marki i jaki model masz odkurzacza gdzie ustawiasz "odkurzanie jak wszyscy śpią" ? Ja mam chińską tandetę - iLife V7s - ale każdy można tak ustawić, jeżeli masz w domu czujniki ruchu i irblastera. Tylko, jak pisałem, to się nie sprawdza, bo najpierw trzeba posprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.03.2021 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja mam chińską tandetę - iLife V7s - ale każdy można tak ustawić, jeżeli masz w domu czujniki ruchu i irblastera. Tylko, jak pisałem, to się nie sprawdza, bo najpierw trzeba posprzątać. Co trzeba posprzątać ? Kable i sznurówki ? Przy sprzątaniu tradycyjnym odkurzaczem nie zbierasz tego z podłogi ? Możesz spać przy ponad 60db hałasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.03.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Co trzeba posprzątać ? Kable i sznurówki ? Przy sprzątaniu tradycyjnym odkurzaczem nie zbierasz tego z podłogi ? Odkurzając ręcznie łatwo ominąć zasadzkę czy przesunąć. Ale przede wszystkim o to chodzi, że jak nawet się nawinie czy wciągnie jak odkurzam ręcznie, to od razu mogę na to zareagować i odkurzanie zostanie dokończone. A przy robocie nie. Możesz spać przy ponad 60db hałasu ? Nie śpię w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiosennaRosa 10.03.2021 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) sorki, pomyłka Edytowane 10 Marca 2021 przez WiosennaRosa pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.03.2021 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Odkurzając ręcznie łatwo ominąć zasadzkę czy przesunąć. Ale przede wszystkim o to chodzi, że jak nawet się nawinie czy wciągnie jak odkurzam ręcznie, to od razu mogę na to zareagować i odkurzanie zostanie dokończone. A przy robocie nie. ... Przewróciło się, niech leży ... Nie śpię w salonie. Pisałeś (pamiętam) za zamkniętymi dębowymi drzwiami, "zaplątany" robot nie hałasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 03.05.2021 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Miałem roombe 620 heavy duty , teraz mam roombe 805 (bez wifi i takich tam) , bardzo polecam przy psie nieodzowne narzędzie. W sumie mam dwie roomby na parterze i na pietrze. Włączają sie codziennie o 10:00 (do tej pory nikogo nie było teraz dzieciom przy plandemii przeszkadzają) .Mam tez braava ale uzywam jak trzeba jakiejś chemii użyć na podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts