Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorotko sliczne fotki ..... pomysl z 1000 - cem cebulek swietny .... godny uwagi :D( zeby maja Mama nie uslyszala bo wtedy sie zacznie :lol2:)

A czy moge do Ciebie zagladac od czasu do czasu i delektowac sie Twoim ogrodkowem i slicznym domkiem ....

moge moge :hug:

No, ba.. Edytko, jeszcze się pytasz. Tyle, że ten ogródek to teraźniejszy, ten wokół domku z klocków jeszcze w powijakach...

ale prześlicznie wiosennie tu, nie wychodzę

szkoda, że u nas trzeba jeszcze trochę wyrównać działkę i czegoś tam nawieźć i nie mogę szaleć

Nita, zostań, zostań. Aż sama kwiatki sobie pooglądać musiałam, bo za oknem u mnie buro i szaro...

Aga, ja moje sadzę zawsze w lutym, tyle, że do donic i wystawiam na zewnątrz, jak tylko mrozy puszczą. Kwitną pięknie i mocno. Właśnie w piwnicy czekają cztery skrzynki, część się już puściła ku wolności i mają tak po 5 cm.... Wbrew pozorom cebulki w dobrym stanie w internecie o tej porze roku jeszcze dostaniesz...

Okna otwierać się będą do środka. Podzielone są na pół, i jedno skrzydło zachodzi na drugie, bo mają tzw. ruchomy słupek.

O praworęczności nie pomyślałam. Dobry hint.

Zastanawiam się, co z tarasowymi, nie wiem jak będą rozmieszczone meble w środku.

Do jutra muszę zdecydować :)

cześć Dorka,

po pierwsze primo - duuuużo zdrówka:hug:

po drugie primo, z balkonowym oknem to ja sie przychylam do propozycji koleżanki Edyty - tarasowe zrób przesuwne - zaoszczędzisz miejsce w salonie i nie bedzie problemu z ustawieniem mebli - ja mam tak w salonie i w sypialni swoje - zamieniłam otwierane na przesuwne z uchylaniem

a reszte tak jak Tobie i Rodzince wygodniej - jak masz leworęcznych to w lewo, jak prawo - to zgodnie z hintem:) w prawo:D

Skąd pomysł na niebieskie okna? Masz może jakieś inspiracje - połączenia cegły i niebieskich okien?

Ja akurat też jestem na etapie zamawiania okien. Też będą drewniane ze szprosami, ale szprosy w większości będą lepione z oby dwóch stron - chociaż to jeszcze sie ustali z firma. Mam wyceny z dwoch firm z Orawy, ceny sa bardzo zblizone. A ty gdzie masz zamiar zamówić okna? Masz jakąś sprawdzoną firmę?

Pomysł po raz pierwszy narodził się podczas włóczenia się po północnej Polsce, zakochałam się na amen w połączeniu niebieskiego i kamieni w wydaniu bretońskim, a kompromis znalazłam na północnoniemieckich wysepkach.

U mnie też miały być doklejane szprosy, ale po kolejnej wycenie i przyglądaniu się proporcjom zmieniłam zdanie i polubiłam konstrukcyjne.

Nasze okna bedą z Igies&Igies, na forum stamtąd ma GED i monika i marek. Kto jeszcze to nie wiem.

Jeśli masz jakiś wymiar zbliżony do moich (zobacz w dzienniku) to możemy porównać wyceny. Moje wyceny różniły się tak zasadniczo, biorąc pod uwagę różne firmy, że sama nie wierzyłam w te rozbieżności.

Najładniejsze inspiracje mi niestety poznikały, tu garstka pozostałych:

http://de-immobilienmakler.de/files/2012/05/Haus-mit-Rebdach.jpg

http://images.traum-ferienwohnungen.de/39812/700256/19/Haus%20Del%20Arnum%20auf%20Amrum.jpg

http://www.agentur-ruehl.de/Bilder9/Haus4.jpg

http://www.agentur-ruehl.de/Bilder9/Haus012.jpg

Edytowane przez dorkaS