nita83 18.02.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 ale prześlicznie wiosennie tu, nie wychodzęszkoda, że u nas trzeba jeszcze trochę wyrównać działkę i czegoś tam nawieźć i nie mogę szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.02.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Dorotko sliczne fotki ..... pomysl z 1000 - cem cebulek swietny .... godny uwagi ( zeby maja Mama nie uslyszala bo wtedy sie zacznie ) A czy moge do Ciebie zagladac od czasu do czasu i delektowac sie Twoim ogrodkowem i slicznym domkiem .... moge moge No, ba.. Edytko, jeszcze się pytasz. Tyle, że ten ogródek to teraźniejszy, ten wokół domku z klocków jeszcze w powijakach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.02.2013 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 ale prześlicznie wiosennie tu, nie wychodzę szkoda, że u nas trzeba jeszcze trochę wyrównać działkę i czegoś tam nawieźć i nie mogę szaleć Nita, zostań, zostań. Aż sama kwiatki sobie pooglądać musiałam, bo za oknem u mnie buro i szaro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.02.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Nita83 u mnie tak jak u Ciebie ...... dzialka do poprawki ....... ale co tam damy rade .... Dorotko to ja poczekam na ten ogrodek klockowy spoko majonez cierpliwa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.02.2013 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Wszedzie wiosna Szkoda, że za oknem jej nie ma;) Uwielbiam tulipany, ale zapomnialam je posadzic jesienia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.02.2013 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Aga, ja moje sadzę zawsze w lutym, tyle, że do donic i wystawiam na zewnątrz, jak tylko mrozy puszczą. Kwitną pięknie i mocno. Właśnie w piwnicy czekają cztery skrzynki, część się już puściła ku wolności i mają tak po 5 cm.... Wbrew pozorom cebulki w dobrym stanie w internecie o tej porze roku jeszcze dostaniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Zawsze może jakieś amerykańskie upolować i przywieźć Cześć Dorka, witam Cię kwiatowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.02.2013 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Hej, Luka! Na razie chyba z cebul kwiatowych na jakiś syropek z cebuli zwykłej przyjdzie mi się przerzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 20.02.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 no to zdrówka życzę, mówisz, że te tulipany do doniczek, hmm tylko gdzie ja bym to trzymała, w bloku? na parapecie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.02.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dzięki za życzenia. Czemu nie, pod warunkiem, że umocowane na tyle dobrze, żeby komuś na głowę nie spadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dorka i ode mnie zdrowia:hug: A powiedz o co Ci chodzi z tymi otwieraniami okna? Bo u mnie obydwa można niezależnie... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 20.02.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 myślę, że jeśli ma byc tak, że najpierw jedno skrzydło sie otwiera, a potem drugie, to jeśli jesteś praworęczna to prawe pierwsze. Zawsze po nie będziesz sięgać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.02.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Okna otwierać się będą do środka. Podzielone są na pół, i jedno skrzydło zachodzi na drugie, bo mają tzw. ruchomy słupek. O praworęczności nie pomyślałam. Dobry hint. Zastanawiam się, co z tarasowymi, nie wiem jak będą rozmieszczone meble w środku. Do jutra muszę zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.02.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dorotko , tarasowe zrob przesuwne , a konkretnie przesuwno - uchylne duza oszczednosc miejsca .... pomysl o tym . Ja tak mam i to samo zrobilam z oknem w kuchni .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.02.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 cos takiego mam ... ze sterowaniem w klamce i innymi bajerami .... http://www.oknoplus.com.pl/128,drzwi-przesuwne,316,v56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 20.02.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 cześć Dorka, po pierwsze primo - duuuużo zdrówka:hug:po drugie primo, z balkonowym oknem to ja sie przychylam do propozycji koleżanki Edyty - tarasowe zrób przesuwne - zaoszczędzisz miejsce w salonie i nie bedzie problemu z ustawieniem mebli - ja mam tak w salonie i w sypialni swoje - zamieniłam otwierane na przesuwne z uchylaniema reszte tak jak Tobie i Rodzince wygodniej - jak masz leworęcznych to w lewo, jak prawo - to zgodnie z hintem:) w prawo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.02.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Zgadzam się co do otwierania - wg. ręczności Co do przesuwnych - to kwestia kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.02.2013 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Hmm, dałyście mi do myślenia... Idę przetrawić i skonsultować, z panem od okien i właścicielem entera do przelewów budowlanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 20.02.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Skąd pomysł na niebieskie okna? Masz może jakieś inspiracje - połączenia cegły i niebieskich okien? Ja akurat też jestem na etapie zamawiania okien. Też będą drewniane ze szprosami, ale szprosy w większości będą lepione z oby dwóch stron - chociaż to jeszcze sie ustali z firma. Mam wyceny z dwoch firm z Orawy, ceny sa bardzo zblizone. A ty gdzie masz zamiar zamówić okna? Masz jakąś sprawdzoną firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.02.2013 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Pomysł po raz pierwszy narodził się podczas włóczenia się po północnej Polsce, zakochałam się na amen w połączeniu niebieskiego i kamieni w wydaniu bretońskim, a kompromis znalazłam na północnoniemieckich wysepkach. U mnie też miały być doklejane szprosy, ale po kolejnej wycenie i przyglądaniu się proporcjom zmieniłam zdanie i polubiłam konstrukcyjne. Nasze okna bedą z Igies&Igies, na forum stamtąd ma GED i monika i marek. Kto jeszcze to nie wiem. Jeśli masz jakiś wymiar zbliżony do moich (zobacz w dzienniku) to możemy porównać wyceny. Moje wyceny różniły się tak zasadniczo, biorąc pod uwagę różne firmy, że sama nie wierzyłam w te rozbieżności. Najładniejsze inspiracje mi niestety poznikały, tu garstka pozostałych: http://de-immobilienmakler.de/files/2012/05/Haus-mit-Rebdach.jpg http://images.traum-ferienwohnungen.de/39812/700256/19/Haus%20Del%20Arnum%20auf%20Amrum.jpg http://www.agentur-ruehl.de/Bilder9/Haus4.jpg http://www.agentur-ruehl.de/Bilder9/Haus012.jpg Edytowane 20 Lutego 2013 przez dorkaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts