dorkaS 20.02.2013 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 A tu kilka innych:http://www.dieterkrass.homepage.t-online.de/haeuser/toenning_blaue_fenster.jpg http://thumbs.dreamstime.com/thumblarge_280/1213717306s4MWUu.jpg http://farm9.staticflickr.com/8045/8139260144_0d9ce02264_z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.02.2013 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Zgadzam się co do otwierania - wg. ręczności Co do przesuwnych - to kwestia kasy. Nie tylko kasy , ale jak napisala amglad1 rowniez oszczednosci miejsca ..... Dla przykladu moje przesuwno - uchylne balkonowe z OknoPlus o wymiarach 2210 x 2630 przed rabatem kosztowalo 7247,28 ( dokladnie ) po rabacie z VAT 4565,90 zl. okno w kuchni przesuwno - uchylne wymiar 2420 x 870 cena 3637,28 ( przed rabatem ) .... koncowa cena 2291,54 zl. Za wszystkie okna zaplacilam ok. 33 tys. ( 2010 rok ) Znam osobe ktora za okna do tego samego projektu domu zaplacila 90 tys zl ..... przy mojej wydaje sie cena z kosmosu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.02.2013 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Dorotko tak jak juz kiedys wspomnialam .... my ktorzy mamy kontakt z obca cywilizacja inaczej postrzegamy rzeczywistosc ...... ..... ciesze sie , ze dzieki temu wyostrzyl mi sie smak ... tak naprawde moda nigdy mnie nie pociagala ... po prostu fajnie jest tworzyc cos swojego , kreowac wlasny styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.02.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Nie wiem, czy w moim przypadku to kosmici Ale lekkie odstawianie od reszty wychodzi mi z reguły bez planowania. Czy to dobrze, to sama nie wiem. Co do mody zgodzę się, dla mnie za szybko zmiania się, by za nią podążyć. Nawet na tym forum, w ciągu ostatnich lat mojego podczytywania, to co w 2006 roku było trendy obecnie jest passe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.02.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Dorka, sliczne.....az mi dech zaparło, jak obejrzałam te inspiracje....moda moda a masz robic tak, zeby Tobie i Panu od entera;) sie podobało - to Wasz dom, wasze wnetrza i tyle. Dorko kochana, jak najmniej kompromisów!!!!!a co do suwanek w salonie - to jest świetny pomysł, wierz mi. może troche wiecej kasy, ale warte jest to kazdej złotówki wydanej. no ale to moje zdanie, a Ty zrobisz, jak uważasz:)sciskam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.02.2013 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Myślę na tymi suwanymi, oglądam i się zastanawiam. Mamy jedno silne kontra i jedno pro, ale przyznaję, ze sporo zamieszałyście mi I w dodatku dużo racji po Waszej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.02.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 zerknij Dorka do mnie do salonu - własnie wrzuciłam fotki na ostatnia stronę.... mój salon jak tramwaj - 8,5 wzdłuż, 4,5 wszerz. gdybym miała otwierane balkonowe nie miałabym miejsca na stół i w ogóle byłoby niewygodnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.02.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Dorotko warto zainwestowac ... ja nawet sie nad tym nie zastanawialam od poczatku takie chcialam .... jeszcze kwestia progu !!!!! przy tych drzwiach to musisz przemyslec , ja przed wylewkami wszystko ustalilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.02.2013 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No właśnie, jak chciałam od początku otwierane Otwór jest mały, u nas jedne drzwi to niecałe 180 cm. I to mnie nieco powstrzymuje przed hurra optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 21.02.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 mnie też wymiary powstrzymały. W przypadku suwanki tylko jedną część miałabym otwieraną i żadnego większego wejścia do domu A tak latem otworzę na ościerz okno i będe miała większy salon Jak tylko nazbieram na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.02.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No właśnie, jak chciałam od początku otwierane Otwór jest mały, u nas jedne drzwi to niecałe 180 cm. I to mnie nieco powstrzymuje przed hurra optymizmem. Dlatego ja Dorotko zrobilam w wejsciowych do domu obydwa skrzydla otwierane ... w przypadku wnoszenia " gratow " .... przydatne ustroistwo .... Skoro masz taki maly otwor na osadzenie drzwi to racezj suwanka odpada .... .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2013 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Kurcze Dorka nie mam czasu nadrobić.Ale wrócę tu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 26.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam! Poczytałam, że okienka wybrane. Gratuluję odwagi co do koloru, bardzo podobają mi się inspiracje. Sama chciałabym tak poszaleć, ale niestety mój mąż nigdy by się nie zgodził na taki kolor i tak dobrze, że udało mi się go przekonać co do szprosów i ozdobników. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia jak będą wstawione. Kiedy będą je wstawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.02.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witaj basiu, no i mirku Mój się zgadza na prawie wszystko, a potem wsadza swoje pięć groszy I w wielu przypadkach bardzo sensowne pięć groszy. Więc mam łatwo A okna pewnie w maju. Na razie otwory się pomierzyły. Niemniej pozostaję przy koncepcji wyjściowej, otwieranych, a nie suwanych. Po różnych obliczeniach wychodziło na to, że otwór wyjściowy miałby max 87cm. Zdecydowanie za mało jak na nasze potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.02.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Kwestia kolorów została pominięta, bo one różnią się od siebie tylko w realu i stojąc obok siebie a chyba nie zamierzasz brać jednego okna w tym odcieniu a drugiego w innym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.02.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Cronin, jakby było znaaacznie taniej, to chybabym tę opcję rozważyła :) Ale co prawda to prawda. Choć doniesiono mi o jednym wewnątrzrodzinnym przypadku zachłyśnięcia się kawą podczas podczytywania mojego dziennika. I chyba nie chodziło o odcienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.02.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 dorka nie pisałam o kolorach bo sie nie mogłam dopatrzeć różnicy zwalę to na monitor W każdym razie błękit cudny. A tą spiżarkę szykujesz na nieuczciwych wykonawców lub nieproszonych gości, przyznaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.02.2013 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 To taki brodzik dla maluchów, kącik hodowli ryżu, w zależności jak ją usprawiedliwiam. A nieuczyciwych wykonawców faktycznie wrzucę tam i zaleję betonem. Wodoszczelnym. Niech się boją, jak to czytają. A tak serio to mam zgryz, i to krzywy. Bo izolacja niby została zrobiona ok. Ale porozwodzę się nad tym w dzienniku później. A poza tym, gdzie nie wejdę, to o lampach, krzesłach i kwiatkach, a ja oglądam szamba. Takie małokobiece mi się wydają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.02.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Doczytałam o spiżarni, niewesoło mówiąc oględnie, i nie mam na myśli zimnej kąpieli pana od okien. Ona jest niżej od reszty pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.02.2013 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 jest kilka stopni nizej, zaglebiona na docelowo 70cm poniżej poziomu 0, który jest wyciągnięty jakieś 30cm nad grunt. Jak jest sucho, to wody niet, ale w zimie, i po sporych ulewach pojawia się. Glina jak ta lala dookoła. Brak najmniejszego rowu melioracyjnego, żeby zrzucać wodę. Niby wszystko odcięte zostało na poziomie izolacji prawidłowo. Odkopanie fundamentów jest dla mnie trochę nie do końca pomocne, bo ściana 3W i fundamenty takoż. Medytuję czym pociągnąć ściany i denko, żeby się wgryzło w mury i stopowało proces nawadniania. Na razie na dnie tylko chudziak, a pod spodem podsypka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts