Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

miałaś papę termozgrzewalną na fundamencie pionowo? bo w zasadzie przy piwnicy glinie i wodzie to musisz robić szczelną wannę od zewnątrz, i do tego powinien być drenaż (ale wiem jak to jest z gliniastą działką gdzie nie ma gdzie zrzucić wody - moja pierwsza taka była). Nie wiem czy nie będziesz musiała tego zasypać, bo nawet jak teraz uszczelnisz to za parę lat wyjdzie na nowo. Z wodą nie wygrasz, utopisz kasę, no chyba że cały tamtejszy teren zdrenują odgórnie. Sorki za czarny scenariusz :(

aga, luka kawę poranną serwuję :)

Na okna też czekam, normalnie chcem i bojem się czy nie przedobrzyłam.

A spiżarnia i kwestia drenażu (być albo nie być, w glinie z której można garnki lepić) na razie nikogo się nie doczekała. W każdym razie kilka rozwiązań odrzuciłam, bo urągały prawom fizyki. A o chemii, szczególnie budowalanej, nie słyszały. Ale nic to, jeszcze dokładnie 31 dni pomniejszone o urlop i będę mieć mnóstwo czasu. Już niecierpliwie odliczam.

Dorka pojechałaś pod prąd z tymi oknami ;) - bardzo, bardzo jestem ciekawa efektu... zasiadłam i czekam :popcorn::popcorn::popcorn:....

p.s. oświeć mnie co oznacza uroczy różowy świnek na zdjęciach drzew?

(potem zapytam Cię o Twoje odczucia we współpracy z Igiesami, ale z zupełnie innych pobudek :p)

:)

kolega, który robił fotki jest fanem Pink Floyd'ów. A świnia była motywem ich koncertów live.

Tym drugim pytaniem mnie zaintrygowałaś... chętnie na priv przejdę :

Dorka, jak zobaczyłam ten dom od razu o Tobie pomyślałam. Wiem, ze kolor drzwi jest bardziej zielony niż niebieski (coś jak grynszpan), ale wygląda całkiem fajnie :). Zresztą to dosyć popularny tutaj kolor drzwi.

http://img221.imageshack.us/img221/2374/img0033cj.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/9161/img0032jc.jpg

I jeszcze dwa, choć też nie Twój niebieski:

http://imageshack.us/a/img832/3292/img0038lse.jpg

http://imageshack.us/a/img849/7702/img0045go.jpg

No chyba, że fiolet? ;)

http://img6.imageshack.us/img6/5610/img0036op.jpg

PS. Daj znać to wywalę.

Edytowane przez agalind

Cześć wszystkim :) !

Aga, absolutnie nie wyrzucaj tych zdjęć! Też bardzo ładny niebieski, taki delikatny.

A u mnie finalizacji okien jeszcze nie ma. Pan od pomiarów stwierdził, że okna są 'dużo' większe, niż założył i poszły znów do wyceny. Jak podałam w specyfikacji 150 x150 to zostały na wycenie zmiejszone o dobre 3-4 cm. Po pomiarach przywrócono im średnio po 2cm. A balkonowe wydłużono o 10cm. Podobno to znacznie większa powierzchnia niż poprzednio. (tak jakbym pola prostokąta nie potrafiła policzyć, nijak nie wychodzi mi więcej niż na poziomie 1-2% różnicy) i czekam. Wycena miała być dzisiaj. Ale na razie nie ma. Temat okien staje się już męczący dla mnie. Chciałabym kwestię zamknąć.

Cześć wszystkim :) !

Aga, absolutnie nie wyrzucaj tych zdjęć! Też bardzo ładny niebieski, taki delikatny.

A u mnie finalizacji okien jeszcze nie ma. Pan od pomiarów stwierdził, że okna są 'dużo' większe, niż założył i poszły znów do wyceny. Jak podałam w specyfikacji 150 x150 to zostały na wycenie zmiejszone o dobre 3-4 cm. Po pomiarach przywrócono im średnio po 2cm. A balkonowe wydłużono o 10cm. Podobno to znacznie większa powierzchnia niż poprzednio. (tak jakbym pola prostokąta nie potrafiła policzyć, nijak nie wychodzi mi więcej niż na poziomie 1-2% różnicy) i czekam. Wycena miała być dzisiaj. Ale na razie nie ma. Temat okien staje się już męczący dla mnie. Chciałabym kwestię zamknąć.

Dzisiaj zauwazyłam, ze niedaleko mnie sa jeszcze 2 domy z niebieskimi drzwiami. Niebieski bardziej jak ten co planujesz. Jutro cyknę fotkę.

Te wyceny nie mogą się chyba drastycznie różnić, co?

Czekam na fotki!

Może potem ze zdziwieniem odkryję, że przez Polskę przewala się moda na niebieskie drzwi i okna.

Wycenę właśnie otrzymałam, postarali się, nie różni się drastycznie. Jeszcze kilka szczegółów i doklepiemy sprawę okien.

rewelacyjne te zdjęcia. Męcz dorka te okna bo już truchtam w miejscu z niecierpliwości. :) znam zresztą ten ból my zaliczę za okna dopiero 2 tyg temu płaciliśmy :D Prawie dwa miesiące się bujalismy ze zmianami.

No ta moda to raczej amerykańska niż polska;) Fotki są z przedmieść Chicago. Nie zrobiłam dzisiaj w drodze do pracy tych zdjeć, bo sypie jak diabli i nic nie widać.

Nie ma znaczenia skąd są fotki, przy dobrym PRarze rozpropagujemy je po całej Polsce :)

A tak na serio, to niech nikt tego nie czyta, bo chcę te moje mieć jedyne unikatowe :)

PS. Żartuję :)

rewelacyjne te zdjęcia. Męcz dorka te okna bo już truchtam w miejscu z niecierpliwości. :) znam zresztą ten ból my zaliczę za okna dopiero 2 tyg temu płaciliśmy :D Prawie dwa miesiące się bujalismy ze zmianami.

To nie tak żle ze mną od pierwszych wycen mija jakieś niecałe 50 dni :)

czy ktoś mnie kiedyś pytał za co lubię to forum ?....... nie?...... za to, że wszyscy tu jesteście, online, na privach i w rzeczywistości.

d z i ę k i ! ! !

Nie ma znaczenia skąd są fotki, przy dobrym PRarze rozpropagujemy je po całej Polsce :)

A tak na serio, to niech nikt tego nie czyta, bo chcę te moje mieć jedyne unikatowe :)

PS. Żartuję :)

Bez obaw, Twoje na pewno będą unikatowe, zwłaszcza w połączeniu z oknami :D

czy ktoś mnie kiedyś pytał za co lubię to forum ?....... nie?...... za to, że wszyscy tu jesteście, online, na privach i w rzeczywistości.

d z i ę k i ! ! !

Dorka, my tu wszyscy na jednym wózku jedziemy, to co mamy nie być, nie? ;)

Czekam na fotki!

Może potem ze zdziwieniem odkryję, że przez Polskę przewala się moda na niebieskie drzwi i okna.

Wycenę właśnie otrzymałam, postarali się, nie różni się drastycznie. Jeszcze kilka szczegółów i doklepiemy sprawę okien.

No ta moda to raczej amerykańska niż polska;) Fotki są z przedmieść Chicago. Nie zrobiłam dzisiaj w drodze do pracy tych zdjeć, bo sypie jak diabli i nic nie widać.

Mode , a raczej tradycje kolorowych drzwi mamy w Polsce od lat .... na trasie Kielce - Warszawa przejezdza sie przez miejscowosc Morawica ... tam domy mialy barwione drzwi .... kolor oczywiscie nie byl bez znaczenia .... mial byc ulatwieniem dla potencjalnego poszukiwacza kandydatki na zone :D....drzwi do domu panny , wdowy , mezatki czy rozwodki .... roznily sie od siebie wlasnie barwa .

Mode , a raczej tradycje kolorowych drzwi mamy w Polsce od lat .... na trasie Kielce - Warszawa przejezdza sie przez miejscowosc Morawica ... tam domy mialy barwione drzwi .... kolor oczywiscie nie byl bez znaczenia .... mial byc ulatwieniem dla potencjalnego poszukiwacza kandydatki na zone :D....drzwi do domu panny , wdowy , mezatki czy rozwodki .... roznily sie od siebie wlasnie barwa .

No patrz, ile to się człowiek na FM może dowiedzieć:)