Mmelisa 18.03.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam sie oficjalnie po raz pierwszy domek obserwowalam jakis czas temu..i umknal mojej subskrypcji.... Podoba mi sie ta elewacja z cegly... nawet kiedys mialam takie marzenie, zeby zrobic tak caly domek..ale wiadomo.. teraz majac M i wspolne plany, wyszlo ze i budowa, wybor projektu itp wspolny..wiec wszystko sie pozmienialo:) Widze poruszony temat tynkow.. my tez mamy cementowo-wapienne na scianach... sufit jednak gispowy.. i tak samo obrobki okien-gipsowe.. Struktura tynku na scianach jest CZADERSKA! Chociaz lubie gladkie sciany..nic do nich nie mam... Jaki kolejny etap szykuje sie u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.03.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Facet jest całkiem zwariowany na punkcie kaszubskiej kultury. Kiedyś nawet chatę kaszubską pierwszych emigrantów z Kanady ściągał do swojego "skansenu". Mam tylko nadzieję, że nabywcy będą mieli ostro wyznaczone granice, żeby potem te domki nie trafiły do wątku o kiczu i kuriozum. Uwielbiam takie historie. Jeśli faktycznie zyskają świadomych nabywców, którzy nie wprowadzą tam tui i betonowych kostek to może być to raj dla oczu. Będę śledzić dalej jak im idzie. Znakomitą rzeczą jest to, że nie mamy do czynienia z pojedynczym domem, gdzie faktycznie taki budynek byłby kuriozum w otoczeniu np. dworkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.03.2013 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam sie oficjalnie po raz pierwszy domek obserwowalam jakis czas temu..i umknal mojej subskrypcji.... Podoba mi sie ta elewacja z cegly... nawet kiedys mialam takie marzenie, zeby zrobic tak caly domek..ale wiadomo.. teraz majac M i wspolne plany, wyszlo ze i budowa, wybor projektu itp wspolny..wiec wszystko sie pozmienialo:) Widze poruszony temat tynkow.. my tez mamy cementowo-wapienne na scianach... sufit jednak gispowy.. i tak samo obrobki okien-gipsowe.. Struktura tynku na scianach jest CZADERSKA! Chociaz lubie gladkie sciany..nic do nich nie mam... Jaki kolejny etap szykuje sie u Was? Witaj Mmeliso! Obiecuję nie kombinować niczego z pogodą przez najbliższe tygdonie Zawkoczyłaś mnie tym sufitem! Dlaczego jego potraktowaliście gipsem, a ścian nie. A te obróbki okien nie gryzą się z resztą ścian? Następny etap to okna, prace kanalistyczne, tynki ( a wcześniej parapety, jak to już ustaliłam z koleżanką Edytą ). Może mi się uda zacząć ocieplać poddasze, nim zbankrutuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.03.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Uwielbiam takie historie. Jeśli faktycznie zyskają świadomych nabywców, którzy nie wprowadzą tam tui i betonowych kostek to może być to raj dla oczu. Będę śledzić dalej jak im idzie. Znakomitą rzeczą jest to, że nie mamy do czynienia z pojedynczym domem, gdzie faktycznie taki budynek byłby kuriozum w otoczeniu np. dworkowców. To osiedle na planie wygląda jak pod sznurek, ale z domki stoją niby swobodnie i przypadkowo. Jest w tym porządek i harmonia. I przezde wszystkim dobry projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.03.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Sufitow mielismy nie robic.. mialy byc podwieszane i nagle zmiana decyzji na szybkiego , ze gipsujemy... wszystko bylo robione maszynowo... ale parapety wewnetrzne kladlismy po tynkowaniu... i nic sie nie gryzie.... w sumie ja roznicy nie widze... Ocieplanie poddasza :bash::bash: my ruszylismy z tym niedawno i jestesmy w polowie... tzn od czubka dachu dookola w dol do polowy... u mnie to problem okien dachowych...ehh brakuje jeszcze 7 lub 8 szt wzorek okna juz wybralas? ja mam takie kwadraciki...namowil mnie na nie sprzedawca... nie bylam do nich wogole przekonana...a jaka zla jak mi je zamontowali juz... plakac mi sie chcialo, ze mi sie nie podobaja...a bylam sama w sklepie bez mojego M .... jednak teraz jak je widze to zmienilam zdanie na ich temat.. od drogi niczym nie widac roznicy z pozostalymi oknami i jak ktos jest w srodku tez ledwo cos widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.03.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 czesc dziewczynyfacet ma zapał i naprawdę fajne pomysły, a mam pytanie z serii blondynkowej - jak ustalić grubość parapetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 19.03.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 wzorek okna juz wybralas? ja mam takie kwadraciki...namowil mnie na nie sprzedawca... nie bylam do nich wogole przekonana...a jaka zla jak mi je zamontowali juz... plakac mi sie chcialo, ze mi sie nie podobaja...a bylam sama w sklepie bez mojego M .... jednak teraz jak je widze to zmienilam zdanie na ich temat.. od drogi niczym nie widac roznicy z pozostalymi oknami i jak ktos jest w srodku tez ledwo cos widac... U mnie ma być wzór kwiatowy, taki ciągnący się przez wszystkie trzy szybki, na każdej nieco inny. A jak wyglądają Twoje kwadraciki? czesc dziewczyny facet ma zapał i naprawdę fajne pomysły, a mam pytanie z serii blondynkowej - jak ustalić grubość parapetu? Hmm, poguglowawszy stwierdzam, że niewiele znajduję na temat grubości. Jedyne, co do mnie trafia to powiązanie długości parapetu z grubością, gdzieś znalazłam stwierdzenie, że jeśli ma długość ponad 2.5m to powinien być grubszy niż standardowe 2cm, żeby się nie przełamał. Nad grzejnikami powinien znajdować się około 10-15cm. Wystawać wedle upodobania, ale najlepiej żeby nie przysłaniał całego grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 dodalam fotki u mnie w komentarzach.... dodam ze u mnie te kwadraciki sa w srodkowej szybie, wiec szyba zewnetrzna po obu stronach jest gladka.. mialam okazje myc juz moje okna i fajnie to szlo... heh w sumie jak to mycie okien..podoba sie do wtedy do kiedy jakies muszki-pietruszki ich ciagle nie obs..waja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.03.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Cześć Dorka;) Przyszłam z nadzieją że dostanę u Ciebie sadzonkę optymizmu... To jak bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.03.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Lukuś, proszę bardzo, u mnie jakiś chwilowo jałowy grunt więc, przekazuje dalej http://4.bp.blogspot.com/-8x_bfzoB_-M/URuzDGaofrI/AAAAAAAABrk/f2sXVZZS6oA/s400/anakan.jpg Mam jeszcze takie, dobrze rosną w towarzystwie tych pierwszych http://us.123rf.com/400wm/400/400/marigranula/marigranula1110/marigranula111000355/10996222-awokado-sadzonka-rosnie-ze-stosu-monet.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.03.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Cześć Dorka;) Przyszłam z nadzieją że dostanę u Ciebie sadzonkę optymizmu... To jak bedzie? cichaczem bym się podczepiła Widze poruszony temat tynkow.. my tez mamy cementowo-wapienne na scianach... sufit jednak gispowy.. i tak samo obrobki okien-gipsowe.. Struktura tynku na scianach jest CZADERSKA! Chociaz lubie gladkie sciany..nic do nich nie mam... też tak mam z tym,że ja nie lubię gładkich ścian. Tynkarze się za głowy łapali, jak przywiozłam im piasek kwarcowy frakcji 0,5- 1,0 do zacierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.03.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 cichaczem bym się podczepiła Maleczko, bierz bierz, rozmnażają się błyskawicznie, a jak trafią na podatny grunt to hoho... BTW też tak macie, że łatwiej i skuteczniej pomagacie innym niz samemu sobie? też tak mam z tym,że ja nie lubię gładkich ścian. Tynkarze się za głowy łapali, jak przywiozłam im piasek kwarcowy frakcji 0,5- 1,0 do zacierania Widzę, że grupa chropowatych kontra niechropowaci chwilowo górą. Dla ułatwienia rankingu sufitów nie biorę pod uwagę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.03.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 A da się sobie samemu pomóc jak z zewnątrz motywacji i kopa żadnego ?? a jak roślinką się trzeba zająć...... to już inksza inkszość Jak Matylda od Leona, nie?? Jak będę chciała gładkie ściany to sobie je tapetą okleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.03.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 A da się sobie samemu pomóc jak z zewnątrz motywacji i kopa żadnego ?? Teoretycznie powinno, człek istota myśląca (wiem, sprawa nieraz mocno dyskusyjna ), czasem ta jaskra nieleczona nie pozwala dostrzec wielu rzeczy. a jak roślinką się trzeba zająć...... to już inksza inkszość Jak Matylda od Leona, nie?? Oj, Luca dawno nie widziałam, o, Malka, dzięki za reminderek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.03.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Oj, Luca dawno nie widziałam, o, Malka, dzięki za reminderek. Luka, Luka,.....szwendała się gdzieś tu po południu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.03.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Była była, ale bez Leosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.03.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 ale roślinkę ma do zaopiekowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.03.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Fakt! I w sumie dobrze, że bez Leosia, bo by taki Malky niechcący ucierpiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.03.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 noooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 20.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 ach ten Leon mam do niego słabość szkoda tylko ze w tv puszczaja zawsze okrojaną wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts