Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chyba muszę sobie oglądnąć jeszcze raz, bo co usiłuję jakąś scenę z pamięci przywołać, to widzę te przepastne Jeanowe oczyska i niewiele więcej :(

z innej beczki, może ktoś z Was wie, czy istnieje jakieś zgrabny polski termin oznaczający lęk przed przekroczniem progu instytucji użyteczności publicznej, niem. Schwellenangst?

no weź bo zwątpiłam :) czasem wycinają sceny z przebieraniem i zabawą w zgadywanie

ale ja serio

Leona są dwie wersje, "telewizyjna" czy "kinowa" i reżyserska, ta druga jest dłuzsza o ok pół godziny.

Ja jej nigdy nie widziałam :(

chyba muszę sobie oglądnąć jeszcze raz, bo co usiłuję jakąś scenę z pamięci przywołać, to widzę te przepastne Jeanowe oczyska i niewiele więcej :(

z innej beczki, może ktoś z Was wie, czy istnieje jakieś zgrabny polski termin oznaczający lęk przed przekroczniem progu instytucji użyteczności publicznej, niem. Schwellenangst?

obejrzyj, w polskiej tv leci srednio raz na kwartał ;)

a jak się syndrom "przed" nazwya, pojęcia nie mam, wiem jak tazywa się ten "po"

tej właściwej jeszcze nie znalazłam, za to mam kilka innych ładnie brzmiących:

jakby ktoś potrzebował to istnieje glassofobia - lęk przed wystąpieniami publicznymi

basifobia - to nie strach przed Basią, ani strach Basi, lecz strach przed chodzeniem

A tu fajna lista http://mojafobia.pl/lista_fobii.html, tylko jakoś nie mogę dopasować z tym czego szukam.

Znalazłam moją ulubioną fotkę domku z niebieskimi drzwiami. Gdzieś na sieci jest jej jesienna wersja, ale stary link nie działa.

Gdy patrzę na datę nad drzwiami, zawsze mnie ogarnia smutna refleksja, że nawet nie został cień ludzi, którzy kiedyś go budowali. A z drugiej strony coś co stworzyli przetrwało setki lat.

http://www.petrabeeck.de/Tuer%20blau%20HP.jpg

pozostał cień, Ty o nich myślisz, choć ich nie znałaś

Ale to tak bardzo niewiele :(

Dorka jakie piękne nasionka!!!:jawdrop:

Bardzo bardzo Ci dziękuję

Hodować proszę i rozmnażać.