Lukarna 04.04.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 nita, a normalne to znaczy jakie? Pytanie serio. Dla mnie normalne to takie z mdf-u czy czegoś. Tez w takie celować będę chyba że może drewniane? Ale nie wiem jak cenowo to wygląda - jak duża różnica to niestety wezmę te tańsze. Oczywiście mowa o wewnątrznych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.04.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 normalne miałam na myśli takie białe coś jak w blokach się przeważnie ma nie wiem co to pcv? moja wiedza na temat materiałów jest mikroskopijna w każdym razie choć parapety marmurowe czy granitowe są pieknę to na liście wydatków przegrywają z konkurencją, my jestesmy z tych "buraczków" co to się nie przejmują drewniane też są piękne, ale miałam taki w pokoju jako nastolatka i niestety wiecznie go zalewałam wodą od kwiatów, nie mogę być znowu taką sadystką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja rozważam drewniane bo i tak ręki do kwiatów nie mam, zapominam podlewać więc drewniane by za bardzo nie ucierpiały:) Bardzo podobaja mi się te u Agi i u Esiaka i dlatego sobie tak marzę o drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Salonowy parapet jest od południa i już jednego kwiatka usmażyłam na słońcu, wiec przelanie wody mi nie grozi;) Właściwie, to ja mam tylko w 3 oknach drewniane parapety - salon (narozne), gabinet i na schodach na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 A na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) A na górze? Na górze to ja mam okna balkonowe i dachowe, wiec parapetów nie mam zadnych:no:W kuchni mam blat. Poza tym witryna i wyjscie tarasowe. Jeszcze mam w piwnicy i garazu, ale tam z plytek podlogowych kazalam zrobic. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.04.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Dzięki za określenie normalności parapetów - wygląda na to, że ma wiele obliczy I zapomniałam o opcji płytkowej! Jak ja Was lubię, nawet nie wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Dzięki za określenie normalności parapetów - wygląda na to, że ma wiele obliczy I zapomniałam o opcji płytkowej! Jak ja Was lubię, nawet nie wiecie Coś tam wiemy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.04.2013 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Hej Luka! Widzisz, ja wolę wszystko telepatycznie załawiać A propos parapetów, czy Ci co mają, i czy Ci co o nich myślą, mają/chcą mieć jednakowe w całym domu? U niektórych widziałam w dzienniku, że mają normalnie takie same w większości pomieszczeń (Edytko ) Dorotko u mnie na parterze jedyne 3 sztuki parapeciarni ( bianco antico ) , w garazu mam plytki pod sufit wiec pod oknami tez plytki , to samo w lazience ... w kuchni pozostawilam okno bez parapetu bo zrobie go razem z blatem kuchennym .... ktory najprawdopodobniej tez bedzie z bianco antico ..... na duzej powierzchni ten granit wyglada przepieknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.04.2013 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 a zaaaaaaaapomnialam na poddaszu mam tez bianco 4 sztuki ( czyli w sumie 7 ) jest to jeden z najdrozszych granitow , mkw. kosztuje ok. 1200 zl. ( mam 2,70m2 gr. 3 cm. ) . Moje zewnetrzne parapety to Baltic Brown gr. 2 cm. ( 14 sztuk ) .... mkw. tego granitu to jakies 750 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.04.2013 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 może faktycznie rozważę drewniane hmmmaż się boję wybierania blatu w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.04.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Jak ja Was lubię, nawet nie wiecie I vive versa;) może faktycznie rozważę drewniane hmmm aż się boję wybierania blatu w kuchni Nita a myślisz o jakimś szczególnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 05.04.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 trochę mnie nie było, więc nadrabiam.... Szanowny Tauron rozpatrzył pozytywnie podanie o zwiększenie mocy i wyskakujemy z 14 na 40. Będzie można włączyć i czajnik i pralkę i ogrzewanie na raz Dorka! no gratuluję, widzę, że będzie na bogato :P:P - istne szaleństwo Was czeka .... w kwestii parapetów nie pomogę, ja na razie walczę z przekładką drzwi oraz pogodą, unieruchamiającą wylewki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.04.2013 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dzień dobry, Kawa i herbatka dla szanownych Koleżanek! W kwestii parapetów dalej medytuję, odbyłam wycieczkę do lokalnego składu i pooglądałam sobie różne granity. Śliczne są same w sobie. Skłaniam się do jasnych wersji, choć mrugają do mnie niebieskie refleksy na czarnym tle, takie jaśniejsze jak u Edyty i tak mówią do mnie i mówią. Mówią do mnie też różne marmurki i w ogóle te kamienie strasznie nachalnie mnie do siebie przekonują. Bo ładne są Ale jeszcze chwilę na decyzję mam. Szybki korytarzowe podobno już lada moment w Krakowie, bardzo ciekawa jestem efektu, mam nadzieję, ze nie wyjdzie tak, że siądę i zacznę płakać. Zabrałam się ostatecznie za szambo. Ten temat mi nie leży. Wody gruntowe mamy wysokie, a szambo można mieć głębokie np. na 2.85 za to mniejsze rozmiarami poprzecznymi, lub płytsze, poniżej 2m, za to szersze. U mnie glina jak na garnki i wody gruntowe wysoko. Nie wiem które lepsze...Podszkalam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.04.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ciekawa jestem tych Twoich szybek straaasznie:) A marmur wybierz ten który mruga najładniej:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.04.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Luka no jasne że myslę o jakimś konkretnym blacie - tanim i ładnym :) szczerze powiedziawszy takie dylematy zostawiam na później. Raczej się nie wprowadzimy w tym roku,. więc co się będe martwiła. dorka jak mrugają to te z niebieskim weź a szambo bierzesz betonowe czy takie z tworzywa? czytałam, że to cholerstwo morze wypływać do góry u nas będzie betonowe, wymiarów nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.04.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dzień dobry, Kawa i herbatka dla szanownych Koleżanek! W kwestii parapetów dalej medytuję, odbyłam wycieczkę do lokalnego składu i pooglądałam sobie różne granity. Śliczne są same w sobie. Skłaniam się do jasnych wersji, choć mrugają do mnie niebieskie refleksy na czarnym tle, takie jaśniejsze jak u Edyty i tak mówią do mnie i mówią. Mówią do mnie też różne marmurki i w ogóle te kamienie strasznie nachalnie mnie do siebie przekonują. Bo ładne są Ale jeszcze chwilę na decyzję mam. Szybki korytarzowe podobno już lada moment w Krakowie, bardzo ciekawa jestem efektu, mam nadzieję, ze nie wyjdzie tak, że siądę i zacznę płakać. Zabrałam się ostatecznie za szambo. Ten temat mi nie leży. Wody gruntowe mamy wysokie, a szambo można mieć głębokie np. na 2.85 za to mniejsze rozmiarami poprzecznymi, lub płytsze, poniżej 2m, za to szersze. U mnie glina jak na garnki i wody gruntowe wysoko. Nie wiem które lepsze...Podszkalam się. Ejże, no jak mruga, to trza brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.04.2013 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Nie, te co mrugają to mi się podobają tak w same w sobie, do reszty nie będą pasować (disclaimer: Jakiej Dorko reszty, reszty nie ma ) Szambo betonowe, u nas glina, że ho ho, a i wód gruntowych wbród. Tylko szambo betonowe. Jeszcze się zastanawiam, czy takiego ze stopą (takie jakby odwrócone T) nie zanabyć, żeby je przycisnąć do miejsca przeznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.04.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 matko dorka czemu komplikujesz ja już myslałam ze to mam odpykane a tu jakies nowe informacje kształty wymiary, kto by to ogarnął , u nas ma byc szambo 8 m3, betonowe, to napisałam do kilku firm takie właśnie zapytanie i nikt sie nic wiecej mnie pytał o szczegóły, więc oczywiscie założyłam że wszystkie są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.04.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dorka jak na niebiesko mruga to labradoryt, nie mów że do niebieskich okien Ci nie pasuje http://www.rynekkamienia.pl/data/cataloguee/StLS04OTMzODQtZW1lcmFsZCBibGFjay5qcGc=.jpg http://ogloszenia.ststatic.pl/27/27344/l-labradoryt-warszawa-mazowieckie.jpg zdjęcia słabe ale kamień piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts