Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorka jak na niebiesko mruga to labradoryt, nie mów że do niebieskich okien Ci nie pasuje :)

Cronin, dzięki za tę nazwę. Nie może pasować do niebieskiej części, bo tam już mam moje zamkowe ( a nawet jeśli, to lepiej dla mojej kieszeni, że za późno :) ). Teraz szukam do części białej :) Ale on mi się na blat kuchenny bardzo by widział.

Moje giganty zewnętrzne, typu parapet-obronny, całe 14 cm w kłębie. Z widocznym gryzem zębu czasu, w dodatku wcale nie zamawianym.

http://i903.photobucket.com/albums/ac233/dorekspl/P7180316.jpg

Zdradze Wam w sekrecie, ze po zamieszkaniu nikt nigdy wiecej nie zwróci uwagi na parapet, ani razu.

Ja juz tak nie zwracam uwagi, ze nie pamietam jakie mam :cool:

MSU, masz 100% rację. Dlatego taki fajny jest etap gonienia króliczka. I to dzielenie włosa na czworo :) I te troskliwe spojrzenia niebudujących, typu WTF jej chodzi...

matko dorka czemu komplikujesz ja już myslałam ze to mam odpykane a tu jakies nowe informacje :) kształty wymiary, kto by to

ogarnął :D , u nas ma byc szambo 8 m3, betonowe, to napisałam do kilku firm takie właśnie zapytanie i nikt sie nic wiecej mnie pytał o szczegóły, więc oczywiscie założyłam że wszystkie są takie same :)

no, ba, nawet mogą być z dnem i bez dna, a wody gruntowe mają nie sięgać wyżej niż 30cm poniżej górnej płaszczyzny - dlatego (grrrr wody gruntowe) to moje szambeczko chyba nad ziemią częściowo sobie walnę. Ale granitowych i niebieskich szamb jeszcze nie spotkałam :)

Cześć Wszystkim

Myslałam, ze tylko ja mam 3 parapety, a tu proszę jakie zacne grono:)

Zdradze Wam w sekrecie, ze po zamieszkaniu nikt nigdy wiecej nie zwróci uwagi na parapet, ani razu.

Ja juz tak nie zwracam uwagi, ze nie pamietam jakie mam :cool:

Co prawda to prawda :yes: Trzeba bylo kupic dom gotowy to pewnie bysmy nie zwracały uwagi na parapety;)

dorka przecudne te szybki w kwiaty, bardzo mi się podobaja i wzdycham do niech tęsknie :) i postępy na budowie znaczne, panuje sezon na zachwycanie sie rurkami :D cieszę się razem z Tobą. Zawsze mnie zastanawiała właśnie ta wentylacja w łazienkach, u nas jakies kikuty rur z sufity wiszą, ale jak to będzie zakończone to nie mam pojęcia

dzięki nita!

Szybki widziałam opakowane, w pierwszym odruchu stwierdziłam, że przesadziłam ze wzorkiem, a potem na powrót mi się spodobały. Poczekam na całość :)

U mnie kikuty sterczą do góry, nie wiem co lepsze :)

cześć Dorka,

jak samopoczucie? u mnie trochę lepiej, ale tak w środku to na prawdę słabiutko... cóż, robię dobrą minę do słabej gry i może jakoś to będzie....

ja też mam na całym dole trzy parapety... wzystkie mam z granitu, wewnątrz i na zewnątrz., mi się podoba

czekam na te szybki Twoje, bardzo ciekawa jestem końcowego efektu

serdecznie pozdrawiam i :hug::hug::hug:

cześć Dorka,

jak samopoczucie? u mnie trochę lepiej, ale tak w środku to na prawdę słabiutko... cóż, robię dobrą minę do słabej gry i może jakoś to będzie....

ja też mam na całym dole trzy parapety... wzystkie mam z granitu, wewnątrz i na zewnątrz., mi się podoba

czekam na te szybki Twoje, bardzo ciekawa jestem końcowego efektu

serdecznie pozdrawiam i :hug::hug::hug:

na razie w ryzach, miałam intensywny tydzień pełen wizyt i brak czasu na myślenie o sobie.I to było cudowne, obok tych wizyt. Pewnie za krótką chwilę odbije mi się to czkawką, jak tylko adrenalina spadnie. Znam siebie z tej strony i za to nie lubię. Inne swoje strony lubię. (nawet czubki palców, choć nieco nachylić się muszę, by je zobaczyć)

Hej Dorka witam Cie Slonecznie :cool:

Ale mnie zaintrygowalas z tymi szybkami , ciekawa jestem efektu kiedy montaz?!

Podobno za równiutkie dwa tygodnie, i mam dostać fotki. Bo mnie *^*&%$& osobiście oczywiście tam nie będzie.

Ale masz pięknie i szybko rurki:hug:

Pan Kanalista nie dość że sprawny, to jeszcze spostrzegawczy i z inicjatywą.

No no, szybki będą cudniaste. Jeju, jeszcze malwy zasadź pod domem i się do Ciebie wprowadzę :D

Malwy mam nadzieję będą, (chyba że lepiej na tych błotach będzie się tatarak udawał) a wprowadzić pewnie się da, przynajmniej na czas ograniczony. Bo jak wykończę ten domek, to mam pewne plany wobec niego :)

Dorka to chce w tym domu zamieszkać ponad wszystko, tylko jakoś chwilowo różniaste obstacles pod nogi się trafiają. Ale Dorka za cholerę nie chce sprzedać swojego ceglanego dzidziusia. I tak w całości wynająć go też nie chce. Postanowiła zatem, że jak się nie uda w najbliższym czasie go zamieszkać sobą, to przeflancuje go na ferienhaus, żeby jak się jej zechce do własnego domu, to sobie go sama dla siebie od siebie wynajmie.

Jak to w praktyce wykona, to jeszcze nie wie. Ale na razie to jej jedyny pomysł na mieszkanie i zarazem niemieszkanie we własnym domu.

podpisano,

Dorka, nieco zdesperowana w kwestii mieszkaniowej.

PS. Na listę zainteresowanych można się zapisywać. Na razie posiadam wersję bardzo mocno survivalową, choć z własnym basenem na miejscu spiżarni.

Dorka to chce w tym domu zamieszkać ponad wszystko, tylko jakoś chwilowo różniaste obstacles pod nogi się trafiają. Ale Dorka za cholerę nie chce sprzedać swojego ceglanego dzidziusia. I tak w całości wynająć go też nie chce. Postanowiła zatem, że jak się nie uda w najbliższym czasie go zamieszkać sobą, to przeflancuje go na ferienhaus, żeby jak się jej zechce do własnego domu, to sobie go sama dla siebie od siebie wynajmie.

Jak to w praktyce wykona, to jeszcze nie wie. Ale na razie to jej jedyny pomysł na mieszkanie i zarazem nie mieszkanie we własnym domu.

podpisano,

PS. Na listę zainteresowanych można się zapisywać. Na razie posiadam wersję bardzo mocno survivalową, choć z własnym basenem na miejscu spiżarni.

Po takim oświadczeniu to ja tylko mogę kciuki trzymać i kielicha za pomyślność wypić :)

Jak to w praktyce wykona, to jeszcze nie wie. Ale na razie to jej jedyny pomysł na mieszkanie i zarazem niemieszkanie we własnym domu.

podpisano,

ehh skad ja to znam... tak czytam, jakbym to ja sama napisala o sobie i naszych rozmysleniach....

dorkaS co by nie bylo-bedzie dobrze...musi byc :hug: