Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

koniecznie ! czekamy na zdjęcia !

nie martwcie się dziewczęta to coś w powietrzu lata, ja ostatnimi czasy taka jestem nierozgarnięta, zapominalska i w ogóle, że szok

To nie może być wiek. powtarzam NIE MOŻE!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorotko gdybys poszukiwala ekipy od gladzi ( u mnie wykonywal pylowa i bezpylowa ) to polecam " mojego " Pana Stasia .... wykonuje tez elewacje zewnetrzne ( gdybys skusila sie po licznych sugestiach i namowach sasiadow to polecam Jego prace ) . Brezpylowa gladz Pan Stasiu u mnie robil pierwszy raz w zyciu i stwierdzil , ze musi w swoim mieszkanku takie gladzie sobie zrobic . .... czysto i praktycznie bez kurzu .

dorkaS mamy takie same tynki :D jak wyschna do konca to zobaczysz, bedziesz jeszcze bardziej zadowolona z ich wygladu, ja z moich jestem :yes:

i domek w koncu zrobil sie taki- domowy :)

zero surowych scian...tynki ahh te tynki, jak one potrafia uradowac czlowieczka :wiggle:

Właśnie, jak je zobaczę :) Na razie fotki oglądam, na żywca widziałam jedynie poddasze i trochę garażu :) Tak jakoś normalniej się robi - w końcu zacznę bardziej realnie myśleć o wykańczaniu środka.

wow piekne te tynki, zazdroszcze straszliwie. To co jeszcze zostało? :D

W zasadzie to już prawie nic :):

-wylewki

-osuszenie spiżarnianego basenu

-szambo

-doprowadzenie kabli od słupa,

- podłączenie wody ze studni

- drzwi do domu

- drzwi do garażu

-parapety - bo tak wyszło, że ich na razie nie mam

i to mi chyba na najbliższe miesiące wystarczy :)

Dorotko gdybys poszukiwala ekipy od gladzi ( u mnie wykonywal pylowa i bezpylowa ) to polecam " mojego " Pana Stasia .... wykonuje tez elewacje zewnetrzne ( gdybys skusila sie po licznych sugestiach i namowach sasiadow to polecam Jego prace ) . Brezpylowa gladz Pan Stasiu u mnie robil pierwszy raz w zyciu i stwierdzil , ze musi w swoim mieszkanku takie gladzie sobie zrobic . .... czysto i praktycznie bez kurzu .

Na razie gładkość mi się podobała :)

A od elewacji, a kysz....

Ale w pamięci namiar trzymam, jakby mi się odwidziało.

W dodatku rzadko widziany, więc wyidealizowany. Uff, nie mogę sobie od rana miejsca znaleźć. Rzeczywistość skrzeczy, a ja jeszcze tam, gdzie już mnie nie ma :) Stan umysłowy normalnie jak silny kac po niezłej imprezie. Zastanawia mnie czy wszyscy budujący on-line też tak mają. I czy ci budujący z bliższa również. Może są normalniejsi :)

Teraz trochę dyscypliny wewnętrznej i zanurzamy się z powrotem w toni rzeczy przyziemnych.

Dorka, czy Ty czasami mi w glowie nie siedzisz i emocjami/myslami sterujesz?:D:D

Moja wierza na kupie piachu tez mi sie wydaje, ze jest najpiekniejsza na swiecie:rotfl:

Dorotko sprawdz maila :hug:.... potrzebuje Twojej opinii

Twoj domek jest najpiekniejszy na swiecie ( no dobra na rowni ze Stylkiem :D ) , wpraszam sie do Ciebie jak tylko zjawie sie w Polsce

Buziaki :hug:

A co z basenem w spiżarni ? wiesz już skąd on? i co z tym zrobić?

Prawdopobnie woda sączy się przez chudziak lub/i spoiny między bloczkami. Ciśnienie ma całkiem, całkiem.

Zbieram się do opisania tematu, bo dobrych rad dostałam kilka(naście) i żadna wg mnie problemu nie rozwiązuje.

W dzienniku za chwilę, bo mnie jakiś paskudny wirus dopadł i ledwie żyję, opiszę wszystko szczegółowo, bo potrzebuje burzy mózgów.

Dorka, czy Ty czasami mi w glowie nie siedzisz i emocjami/myslami sterujesz?:D:D

Moja wierza na kupie piachu tez mi sie wydaje, ze jest najpiekniejsza na swiecie:rotfl:

Aż tak to nie, ale chyba ilość km do ukochanych miejsc nam się pokrywa :)

Dorotko sprawdz maila :hug:.... potrzebuje Twojej opinii

Twoj domek jest najpiekniejszy na swiecie ( no dobra na rowni ze Stylkiem :D ) , wpraszam sie do Ciebie jak tylko zjawie sie w Polsce

Buziaki :hug:

Odpowiedź wysłana!

I zapraszam serdecznie!

A ja Cię Dorka podziwiam na pomysł i konsekwencję i odwagę zrobienia czegoś niesztampowo. Nie wiem czy juz pisałam (bo wiesz, galopująca skleroza;) ) ale strasznie mi sie Twój dom podoba bo jest niepowtarzalny

Aaa i bez czułości zbędnych prosze bo jak Cię coś bierze to ja tego nie chcę, juz mi wystarczy mojego:hug:

hej Dorka,

jak samopoczucie??

u mnie różnie bywa, raz większy dół, raz mniejszy, jeju czaem zwariować można nie wiem, skąd to się bierze paskudztwo

mam nadzieję, że u Ciebie ok, całuję i spadam grzebać w glebie:hug:

Samopoczucie ostatnio znakomite. Doły zakopane, albo zamaskowane przez organiczną pracę u podstaw. Działa niczym fibryna na otwartym skaleczeniu. Przedefiniowane priorytety życiowe. Chwilowo się tego trzymam.

Dodatkowo zdycham z powodu jakiegoś wirusa.

A ja Cię Dorka podziwiam na pomysł i konsekwencję i odwagę zrobienia czegoś niesztampowo. Nie wiem czy juz pisałam (bo wiesz, galopująca skleroza;) ) ale strasznie mi sie Twój dom podoba bo jest niepowtarzalny

Aaa i bez czułości zbędnych prosze bo jak Cię coś bierze to ja tego nie chcę, juz mi wystarczy mojego:hug:

Dzięki Luka ! Też nie pamiętam, ale w pewnym wieku to usprawiedliwione (nie powiem, że ja się też ... bo mi się będzie kojarzyć :) )

Chyba nie dojadę, czarno ten tydzień się rysuje i samochodowo i zdrowotnie...ale będę w środę wiedzieć coś na pewno :(

Wczoraj słyszałam urywek kabaretu jakiegoś i pan opowiadał o seksie po 50.

Że codziennie! Że czasem 2 razy dziennie! Że w dziwnych miejscach: w windzie, na poboczu wisłostrady, na pieńku w lesie...

Wspomina jak to było:lol2::lol2::lol2:

Więc nasza skleroza to jeszcze nic:D zaczekajmy jeszcze z dekadę na resztę atrakcji;)

ps. to czekamy do środy i ja i Ty:hug:

Wczoraj słyszałam urywek kabaretu jakiegoś i pan opowiadał o seksie po 50.

Że codziennie! Że czasem 2 razy dziennie! Że w dziwnych miejscach: w windzie, na poboczu wisłostrady, na pieńku w lesie...

Wspomina jak to było:lol2::lol2::lol2:

Więc nasza skleroza to jeszcze nic:D zaczekajmy jeszcze z dekadę na resztę atrakcji;)

ps. to czekamy do środy i ja i Ty:hug:

PIOTR BAŁTROCZYK, :D

tez to ogladalam. :rotfl: