Edyta M 25.06.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Dorotko wspolczuje prblemu z woda :( wiesz jak u mnie bylo .... obawiam sie , ze hydroizolacja nie wiele da , a jesli to tylko na chwile .... Dorotko czy Ty masz zrobiony drenaz opaskowy ??? i kanalizacje deszczowa ???? musisz koniecznie wode od domu jak najdalej " odsunac " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.06.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Rociu witam Cię serdecznie w moich progach A z tym sąsiadowaniem to mnie zaskoczyłaś? Ciekawe czy na odległość spacerową czy autową Zdecydowanie samochodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.06.2013 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 O kurteczka, Dorka, nic nie wspominałaś,że basen robisz w piwnicy a tak serio,serio -to co zaproponowali magicy ? oj tam basen od razu, to jest pod podręczną hodowlę ryżu, bo ziemniaku to na polu bendom Magików było już swego czasu dwóch, z polecenia. Jeden kazał posmarować folią w płynie, zapapować i zabetonować na przewidziane 27cm posadzki - kazałam pójść precz. Drugi mi kazał po prostu zabetonować tak, by posadzka sięgała powyżej poziomu gruntu na zewnątrz, bez uszczelniania niczym - też kazałam pójść precz. W/w metody nie przemówiły do mnie, geniusz, wyższy stopniem z innej bajki miał się objawić i już mija 36h i ani słychu ani dychu.... A wszystkie trzy były z polecenia. Dorotko wspolczuje prblemu z woda :( wiesz jak u mnie bylo .... obawiam sie , ze hydroizolacja nie wiele da , a jesli to tylko na chwile .... Dorotko czy Ty masz zrobiony drenaz opaskowy ??? i kanalizacje deszczowa ???? musisz koniecznie wode od domu jak najdalej " odsunac " . Drenażu nie mam, to jedna z niższych działek. Drenaż opaskowy był rozważany i konsultowany z całkiem wydaje mi się rozsądnym gościem, ale odradzony, bo wody nie ma absolutnie gdzie odprowadzić. Kanalizację deszczową będziemy lada moment robić, wszystko przygotowane, tylko nikt nie chce się w tym momencie podjąć kopania, ze względu na wodę z niebios. Wykonawca co jakiś czas jeździ na działkę i przez telefon kręci głową, że jeszcze nie. Czekamy z szambem i doprowadzeniem wody i prądu, bo wszystko grząskie jak nieszczęście. A u nas niestety glina i glina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.06.2013 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dorotko ja mialam tak w kotlowni kiedy wyrabali mi piwniczke do schowania kanalow pewnego dnia w piwniczce zaczela gromadzic sie woda , nie bylo jej duzo , ale !!!!!!!!!!!! . http://img839.imageshack.us/img839/1829/xwwg.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img33.imageshack.us/img33/6783/jcy0.jpg Uploaded with ImageShack.us Nie wiem ktory to taki madry ten uskoczek mi zrobil ... zamiast rowno zalac to wymyslil takie oto cos i jak widac wody gruntowe zaczely wplywac do Stylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.06.2013 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Osuszylam dno , folia w plynie + papa .... dolalam betonu ( jakies 20 - 30 cm . ) - wyrownalismy ten uskoczek .... nastepnie izolacja ( czarne mazidlo ) i na to przyklejona zostala papa termozgrzewalna .... odczekalam tak kilka miesiecy , obserwowalismy teren i jak upewnilam sie , ze wszystko jest ok. to wtedy dopiero przyszli Panowie montowac kanaly do ogrzewania ..... Dorotko ten pierwszy magik mowil dobrze .... jak widzisz u mnie podobnie zostalo to zrobione ( Kierownik budowy sam wykonywal to dla mnie ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 26.06.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jak nie urok to sraczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.06.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jak nie urok to sraczka Co fakt to fakt, choć to raczej cieczka Osuszylam dno , folia w plynie + papa .... dolalam betonu ( jakies 20 - 30 cm . ) - wyrownalismy ten uskoczek .... nastepnie izolacja ( czarne mazidlo ) i na to przyklejona zostala papa termozgrzewalna .... odczekalam tak kilka miesiecy , obserwowalismy teren i jak upewnilam sie , ze wszystko jest ok. to wtedy dopiero przyszli Panowie montowac kanaly do ogrzewania ..... Dorotko ten pierwszy magik mowil dobrze .... jak widzisz u mnie podobnie zostalo to zrobione ( Kierownik budowy sam wykonywal to dla mnie ) ... Ciśnienie gra tu kluczową rolę, dlatego ta folia w płynie to za mało w moim przypadku. Woda napływa bardzo szybko, a sama piwnica jest mocno poniżej poziomu zero. Dlatego bardziej zależy mi na substancjach hydrofobowych włażących głębiej w strukturę betonu. Cudów się nie spodziewam, ale szlam uszczelniający itp. powinien lepiej zadziałać niż zwykłą folia w płynie. Fugi między bloczkami są obecnie naruszone i woda dostaje się tamtędy jak przez małe słomki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.06.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 A bo to widzisz, niektórym się w głowach przewraca, nie dość że chata piękna, że otoczenie sprzyjające to wymyślają: a to okna zafoliowane za wieki wieków, a to basen w piwnicy... Dorka, trzymam mocno za poskromienie złośnicy:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.06.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 A bo to widzisz, niektórym się w głowach przewraca, nie dość że chata piękna, że otoczenie sprzyjające to wymyślają: a to okna zafoliowane za wieki wieków, a to basen w piwnicy... Dorka, trzymam mocno za poskromienie złośnicy:hug: Luka :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.06.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jestem w nastroju bojowym (pakuję się tralalala), dorwałam jeszcze jednego magika od szlamów i wykazał chęć i zrozumienie, mamy się spotkać i podebatować. Pomrugam moimi ślicznymi oczkami, zarzucę falę włosów i zagadam słodko 'Pan to naprawi, prawda? Pan potrafi, na pewno pan potrafi" A pan będzie się kogucił i prężył i cmokał i może tę wodę wypije do samego dna, potem pęknie jak smok Wawel, a ja resztki pana tylko posprzątam i będę żyć sobie długo i szczęśliwie z suchą piwnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jestem w nastroju bojowym (pakuję się tralalala), dorwałam jeszcze jednego magika od szlamów i wykazał chęć i zrozumienie, mamy się spotkać i podebatować. Pomrugam moimi ślicznymi oczkami, zarzucę falę włosów i zagadam słodko 'Pan to naprawi, prawda? Pan potrafi, na pewno pan potrafi" A pan będzie się kogucił i prężył i cmokał i może tę wodę wypije do samego dna, potem pęknie jak smok Wawel, a ja resztki pana tylko posprzątam i będę żyć sobie długo i szczęśliwie z suchą piwnicą. Nie mogę:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.06.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 eeee nie pękaj pana, co ?? moze sie jeszcze komuś przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.06.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Oj tam jeden pan jako ofiara w zamian za suchą piwniczke Dorki to chyba uczciwa wymiana co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.06.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 :lol2::lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.06.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Pochwalę dzień przed zachodem słońca -magik nr 1 się nie odezwał, za to drugi z łapanki mówi ludzkim głosem. Będziemy prawdopodobnie szlamować. Podobno substancyja wytrzymuje ciśnienie do 30 barów (nie, nie, nie o wódce i piciu mowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 dorka, w takim razie za pomyslnosc &&&&&&&&&&&& ja tez nie o wodce teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.06.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dzięki, do usłyszenia, bo nie wstanę, a komu w drogę Meliska daj znać czy dołączycie, wiesz gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dolaczymy, chocbym miala na glowie stanac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.06.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dorka, a czytałaś to ? http://www.geotest.pl/poradnik/czym_izolowac_sciany_piwnic http://betarid.pl/ no i szczęśliwej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.06.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Dorka szczęśliwej drogi bez marudzenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts