Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

Dorotko :) .. gdybym byla w Polsce to przyjechalabym z Arkiem wypompowac , osuszyc , zabezpieczyc ..... te piwniczke , bo pewnie ta Twoja wycena to zawierala 99% robocizny + 1% materialu .... a nie wydaje mi sie zeby bylo to , az takie trudne wykonac samemu ... kupic odpowiednie mazidla , wypozyczyc sprzet na dobe czy dwie , ruszyc glowa i wziasc sie do pracy ..... Wykonawcy sami nie wiedza ile za co brac kasy .... Pamietam jak robilam wycene u jednego krakowskiego magika od zabudowy poddasza .... chwalonego na tym forum !!!!!!!! , wszyscy inni mieli 45 zl./m2 a u mnie jakos nie moglo byc inaczej jak 3 x wiecej ..... bo diety , hotele dla pracownikow itp. itd ..... Dorotko moze sprobuj jeszcze dac ogloszenie na " Szukaj Fachowca .... " opisz o co biega i moze trafisz na konkret z odpwiednia cena i wykonaniem http://www.szukajfachowca.pl/ :bye:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edytko - właśnie dokładnie mam zamiar postąpić podobnie.

Pamiętam rozrzut przy cenie okien, gdy porównywaliśmy dokładnie te same parametry i materiały. Różnice sięgały ponad 17 tys zł.

Niemniej jeszcze doprowadzę do mojej ciemnej piwnicy innych, żeby się wycenili :)

Pan zaśpiewał mi grubo ponad 8 tys. zł za doprowadzenie do ładu piwniczki o wymiarach 2.85 na 2.20. Materiały z "górnej półki", ale bez hec. Po prostu na tego fachowca mnie nie stać, w sumie szkoda, bo całkiem przystojny był. A i sensownie gadał na tematy mnie interesujące, znaczy wody.

Fachowcy tak już mają, ze nie wiadomo skąd ceny biorą.

Gdy wyceniałam kuchnię miałam rozrzut od 10 do 25tys. za dokładnie to samo. Wszyscy dostali to samo do wyceny a ja całkowiecie odmienne wyceny. A najlepsze, że w okolicy jest jedna hurtownia, w której się WSZYSCY stolarze zaopatrują we fronty, blaty. Z tym najdroższym nadawaliśmy od poczatku na podobnych falach, no ale nie była az tak przystojny, zebym tyle kasy wywaliła;)

Tu mam ten sam problem, aż tak przystojny nie jest, w dodatku te prace mają objąć jedynie półtorej dniówki, więc się nie napatrzyłabym wystarczająco.

A serio, dla mnie byłoby wygodniej zapłacić za dobre wykonanie i mieć to z głowy. Ale ciśnieniowe wstrzykiwanie uszczelniaczy, wykonanie faset i zatynkowanie odpowiednim tynkiem jest wykonalne, dokładnie tak jak pisze Edyta, nawet dla laików, po odpowiednim podszkoleniu się. Za błędy w wykonaniu ja będę ponosić odpowiedzialność w stosunku do siebie, więc wyrzuty sumienia wobec obcych odpadają.

Dorotko wiec moze warto samemu sprobowac ... bez przesady ponad 8 paczek :confused: ..... ja sie pytam ZA CO ?????????

Arek jak uszczelnial moje " deszczownice " to zuzyl kilka pianek ( tych specjalnych ) i jedno mazidlo .... groszowe sprawy , zaglada od czasu do czsu do nich ( w porze monsunowej ;)) i wszystko jest jak nalezy ....

Dorotka wez sie sama za ten temat , bo jak kolejny magik sie pojawi i zobaczy TAAAAAAAAAKI dom to znow Ciebie skasuje na pare tys. :o..... ( ta cegla na elewacji robi swoje i potencjalny wykonawca zaraz wszystko x 10 przelicza .... ) U mnie bylo to samo , niestety nie chodzi tutaj o zakres prac , ale po Twoim domku oceniaja zasobnosc portfela .

U nas sytuacja jest ciut skomplikowana od strony hydrostatycznej. Ciśnienie wody jest duże. Przez cały tydzień robiłam różniaste próby wodne i przy obecnym stanie wód poza domem woda w ciągu 24 h napełnia tę piwniczkę słupem wody o wysokości średnio 14 cm. Jest to sporo.

Ale już przygotowania do doktoraciku w tej kwestii są zaawansowane :)

A co do ocen domu, masz niestety absolutną rację. Dlatego najpierw omawiam wszystko telefonicznie i mailowo, a potem dopiero dopuszczam na miejsce zbrodni.,

Cholera, to patrząc na mój dom (z zewnątrz) wszyscy wykonawcy powinni mi dopłacać, za to,ze u mnie coś robią :lol2:

:) :) :)

U mnie notowania poprawia wygląd samochodu, którym się poruszam :)

nita83 chyba jednak nie :o...... booooooooooo deszcze niespokojne potargaly sad ...... i Pan szambokopny czekac musi kilka dni ......:confused:

U mnie tez prace ogrodzeniowe wstrzymane .... troche deszczu i cholera znow kilka dni ucieklo :bash:

Edytowane przez Edyta M

Dorotka i ja wpadam na sekundkę dosłownie i chciałabym z moją cała Rodzinką bardzo serdecznie podziekowac za wspaniałe chwile u Ciebie. Było super, tylko zdecydowanie za krótko:)

p.s. szczególne podziekowania od Białasa dla Kuli;) pysznosci z grilla będzie wspominać na wieki wieków;)

dziekujemy i udanego, słonecznego urlopu:bye:

do zobaczenia u nas:bye::bye::bye: