Edyta M 09.07.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Dorotko .. gdybym byla w Polsce to przyjechalabym z Arkiem wypompowac , osuszyc , zabezpieczyc ..... te piwniczke , bo pewnie ta Twoja wycena to zawierala 99% robocizny + 1% materialu .... a nie wydaje mi sie zeby bylo to , az takie trudne wykonac samemu ... kupic odpowiednie mazidla , wypozyczyc sprzet na dobe czy dwie , ruszyc glowa i wziasc sie do pracy ..... Wykonawcy sami nie wiedza ile za co brac kasy .... Pamietam jak robilam wycene u jednego krakowskiego magika od zabudowy poddasza .... chwalonego na tym forum !!!!!!!! , wszyscy inni mieli 45 zl./m2 a u mnie jakos nie moglo byc inaczej jak 3 x wiecej ..... bo diety , hotele dla pracownikow itp. itd ..... Dorotko moze sprobuj jeszcze dac ogloszenie na " Szukaj Fachowca .... " opisz o co biega i moze trafisz na konkret z odpwiednia cena i wykonaniem http://www.szukajfachowca.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.07.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Edytko - właśnie dokładnie mam zamiar postąpić podobnie. Pamiętam rozrzut przy cenie okien, gdy porównywaliśmy dokładnie te same parametry i materiały. Różnice sięgały ponad 17 tys zł. Niemniej jeszcze doprowadzę do mojej ciemnej piwnicy innych, żeby się wycenili Pan zaśpiewał mi grubo ponad 8 tys. zł za doprowadzenie do ładu piwniczki o wymiarach 2.85 na 2.20. Materiały z "górnej półki", ale bez hec. Po prostu na tego fachowca mnie nie stać, w sumie szkoda, bo całkiem przystojny był. A i sensownie gadał na tematy mnie interesujące, znaczy wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Fachowcy tak już mają, ze nie wiadomo skąd ceny biorą. Gdy wyceniałam kuchnię miałam rozrzut od 10 do 25tys. za dokładnie to samo. Wszyscy dostali to samo do wyceny a ja całkowiecie odmienne wyceny. A najlepsze, że w okolicy jest jedna hurtownia, w której się WSZYSCY stolarze zaopatrują we fronty, blaty. Z tym najdroższym nadawaliśmy od poczatku na podobnych falach, no ale nie była az tak przystojny, zebym tyle kasy wywaliła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.07.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Tu mam ten sam problem, aż tak przystojny nie jest, w dodatku te prace mają objąć jedynie półtorej dniówki, więc się nie napatrzyłabym wystarczająco. A serio, dla mnie byłoby wygodniej zapłacić za dobre wykonanie i mieć to z głowy. Ale ciśnieniowe wstrzykiwanie uszczelniaczy, wykonanie faset i zatynkowanie odpowiednim tynkiem jest wykonalne, dokładnie tak jak pisze Edyta, nawet dla laików, po odpowiednim podszkoleniu się. Za błędy w wykonaniu ja będę ponosić odpowiedzialność w stosunku do siebie, więc wyrzuty sumienia wobec obcych odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.07.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Dorotko wiec moze warto samemu sprobowac ... bez przesady ponad 8 paczek ..... ja sie pytam ZA CO ????????? Arek jak uszczelnial moje " deszczownice " to zuzyl kilka pianek ( tych specjalnych ) i jedno mazidlo .... groszowe sprawy , zaglada od czasu do czsu do nich ( w porze monsunowej ) i wszystko jest jak nalezy .... Dorotka wez sie sama za ten temat , bo jak kolejny magik sie pojawi i zobaczy TAAAAAAAAAKI dom to znow Ciebie skasuje na pare tys. ..... ( ta cegla na elewacji robi swoje i potencjalny wykonawca zaraz wszystko x 10 przelicza .... ) U mnie bylo to samo , niestety nie chodzi tutaj o zakres prac , ale po Twoim domku oceniaja zasobnosc portfela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.07.2013 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 U nas sytuacja jest ciut skomplikowana od strony hydrostatycznej. Ciśnienie wody jest duże. Przez cały tydzień robiłam różniaste próby wodne i przy obecnym stanie wód poza domem woda w ciągu 24 h napełnia tę piwniczkę słupem wody o wysokości średnio 14 cm. Jest to sporo. Ale już przygotowania do doktoraciku w tej kwestii są zaawansowane A co do ocen domu, masz niestety absolutną rację. Dlatego najpierw omawiam wszystko telefonicznie i mailowo, a potem dopiero dopuszczam na miejsce zbrodni., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.07.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Cholera, to patrząc na mój dom (z zewnątrz) wszyscy wykonawcy powinni mi dopłacać, za to,ze u mnie coś robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.07.2013 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Cholera, to patrząc na mój dom (z zewnątrz) wszyscy wykonawcy powinni mi dopłacać, za to,ze u mnie coś robią :) U mnie notowania poprawia wygląd samochodu, którym się poruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.07.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kobiety to wcale nie słaba płeć Brawo i tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.07.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kobiety to wcale nie słaba płeć Brawo i tak trzymać! Bo takie plotki rozsiewaja mezczyzni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 11.07.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Dziś tylko na chwilkę przyszłam się przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.07.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 wykopali???? Paniiiii, Pani to ma krzepę czapki z głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.07.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) nita83 chyba jednak nie ...... booooooooooo deszcze niespokojne potargaly sad ...... i Pan szambokopny czekac musi kilka dni ...... U mnie tez prace ogrodzeniowe wstrzymane .... troche deszczu i cholera znow kilka dni ucieklo Edytowane 12 Lipca 2013 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.07.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dorko Kochana, dziękujemy Ci za bardzo miłe popołudnie. Masz cudowna rodzinę i sama jesteś bardzo ciepłą, otwartą osobą. Dusza-człowiek Mam nadzieję, że uda nam się jeszcze powtórzyć takie spotkanie. Ściskam mocno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 15.07.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 niezła była impreza, bo Dorka chyba jeszcze odsypia. no jak tam szambo, wykopane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.07.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Podobno wykopane, ale zdjeć nie oczekuj, bo Dorka na Kaszubach przecież siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.07.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dorcia:hug: bylo wspaniale sie spotkac i porozmawiac. Rodzinke masz cudowna (mam na mysli rowniez dzieci) Mam nadzieje ze uda nam sie jeszcze raz kiedyys spotkac Sciskam goraco i caluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 15.07.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dorotka i ja wpadam na sekundkę dosłownie i chciałabym z moją cała Rodzinką bardzo serdecznie podziekowac za wspaniałe chwile u Ciebie. Było super, tylko zdecydowanie za krótko:) p.s. szczególne podziekowania od Białasa dla Kuli;) pysznosci z grilla będzie wspominać na wieki wieków;) dziekujemy i udanego, słonecznego urlopu:bye: do zobaczenia u nas:bye::bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ja na końcu ale równie mocno ściskam i dziękuję za niezapomniany dzień. Bawcie się dobrze na urlopie, wypoczywajcie i szalejcie Buziaczki wielkie http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/h035.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.07.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Dorka, mój mąż to cały czas mysli o tym Twoim basenie:D I pytanko do Ciebie: czy Wy macie studnię chłonną, bo warto ją zrobić żeby poziom wody choć trochę obniżyć? Miłego urlopowania:) Edytowane 18 Lipca 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts